GPGME Error no data when attempting to update

[sudo] password for foiejfie:
error: GPGME error: No data
error: GPGME error: No data
error: GPGME error: No data
error: GPGME error: No data
:: Synchronizing package databases...
garuda is up to date
core 152.2 KiB 273 KiB/s 00:01 [------------------------------------] 100%
extra 1744.5 KiB 3.90 MiB/s 00:00 [------------------------------------] 100%
community 7.2 MiB 13.6 MiB/s 00:01 [------------------------------------] 100%
multilib 165.6 KiB 529 KiB/s 00:00 [------------------------------------] 100%
chaotic-aur 2.3 MiB 4.14 MiB/s 00:01 [------------------------------------] 100%
error: GPGME error: No data
error: GPGME error: No data
error: GPGME error: No data
error: GPGME error: No data
error: failed to synchronize all databases (unexpected error)
:: Synchronizing package databases...
chaotic-aur 2.3 MiB 2039 KiB/s 00:01 [####################################] 100%

--> Refreshing mirrorlists using rate-mirrors, please be patient..

Garuda update in terminal does not fix the issue; same as updater icon; octopi also does not work.

(was not able to respond to the last forum post comments because system was further compromised; most of the issues have since been fixed much appreciated; also experiencing a bug or exploit allowing for a remote attacker to break snap restores from loading to solve os not loading on multiple systems requiring a OS reinstall)

(only thing that seems to fix this issue is a wipe of the install drive (writing zeroes using Kali installer)

Much appreciated. Having issues with multiple operating systems & mobile devices. Garuda is the best of all operating systems have been using. Much appreciated. =]

System:
Kernel: 6.1.6-hardened2-1-hardened arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc
v: 12.2.0 parameters: pti=on page_alloc.shuffle=1
BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-hardened
root=UUID=05bceb4d-b058-461f-b1fc-5c0e56056f6b rw [email protected]
quiet
cryptdevice=UUID=fb551a59-b1f6-4fb4-a902-0a18c46bbd4c:luks-fb551a59-b1f6-4fb4-a902-0a18c46bbd4c
root=/dev/mapper/luks-fb551a59-b1f6-4fb4-a902-0a18c46bbd4c quiet splash
rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0 loglevel=3 ibt=off
Desktop: KDE Plasma v: 5.26.5 tk: Qt v: 5.15.8 info: latte-dock
wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
Type: Laptop System: ASUSTeK product: VivoBook_ASUSLaptop X412DAP_F412DA
v: 1.0 serial:
Mobo: ASUSTeK model: X412DAP v: 1.0 serial:
UEFI: American Megatrends v: X412DAP.300 date: 12/25/2019
Battery:
ID-1: BAT0 charge: 25.4 Wh (84.1%) condition: 30.2/37.1 Wh (81.4%)
volts: 7.8 min: 7.8 model: ASUSTeK ASUS Battery type: Li-ion serial: N/A
status: discharging cycles: 62
CPU:
Info: model: AMD Ryzen 3 3250U with Radeon Graphics bits: 64 type: MT MCP
arch: Zen/Zen+ note: check gen: 1 level: v3 note: check built: 2019
process: GF 12nm family: 0x17 (23) model-id: 0x18 (24) stepping: 1
microcode: 0x8108109
Topology: cpus: 1x cores: 2 tpc: 2 threads: 4 smt: enabled cache:
L1: 192 KiB desc: d-2x32 KiB; i-2x64 KiB L2: 1024 KiB desc: 2x512 KiB
L3: 4 MiB desc: 1x4 MiB
Speed (MHz): avg: 1355 high: 1400 min/max: 1400/2600 boost: enabled
scaling: driver: acpi-cpufreq governor: powersave cores: 1: 1400 2: 1400
3: 1223 4: 1400 bogomips: 20769
Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm
Vulnerabilities:
Graphics:
Device-1: AMD Picasso/Raven 2 [Radeon Vega Series / Radeon Mobile Series]
vendor: ASUSTeK driver: amdgpu v: kernel arch: GCN-5 code: Vega
process: GF 14nm built: 2017-20 pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16
ports: active: eDP-1 empty: HDMI-A-1 bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 1002:15d8
class-ID: 0300 temp: 47.0 C
Display: x11 server: X.Org v: 21.1.6 with: Xwayland v: 22.1.7
compositor: kwin_x11 driver: X: loaded: amdgpu unloaded: modesetting
alternate: fbdev,vesa dri: radeonsi gpu: amdgpu display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.00x11.22")
s-diag: 582mm (22.93")
Monitor-1: eDP-1 mapped: eDP model: BOE Display 0x07f6 built: 2018
res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 158 gamma: 1.2 size: 309x174mm (12.17x6.85")
diag: 355mm (14") ratio: 16:9 modes: max: 1920x1080 min: 640x480
API: OpenGL v: 4.6 Mesa 22.3.3 renderer: AMD Radeon Vega 3 Graphics
(raven2 LLVM 14.0.6 DRM 3.49 6.1.6-hardened2-1-hardened)
direct render: Yes
Audio:
Device-1: AMD Raven/Raven2/Fenghuang HDMI/DP Audio driver: snd_hda_intel
v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 bus-ID: 03:00.1
chip-ID: 1002:15de class-ID: 0403
Device-2: AMD ACP/ACP3X/ACP6x Audio Coprocessor driver: snd_pci_acp3x
v: kernel
alternate: snd_rn_pci_acp3x,snd_pci_acp5x,snd_pci_acp6x,snd_acp_pci,snd_rpl_pci_acp6x,snd_pci_ps,snd_sof_amd_renoir,snd_sof_amd_rembrandt
pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 bus-ID: 03:00.5 chip-ID: 1022:15e2
class-ID: 0480
Device-3: AMD Family 17h/19h HD Audio vendor: ASUSTeK
driver: snd_hda_intel v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16
bus-ID: 03:00.6 chip-ID: 1022:15e3 class-ID: 0403
Sound API: ALSA v: k6.1.6-hardened2-1-hardened running: yes
Sound Server-1: PulseAudio v: 16.1 running: no
Sound Server-2: PipeWire v: 0.3.64 running: yes
Network:
Message: No PCI device data found.
Device-1: Realtek RTL8153 Gigabit Ethernet Adapter type: USB driver: r8152
bus-ID: 2-1.4:3 chip-ID: 0bda:8153 class-ID: 0000 serial:
IF: enp3s0f3u1u4 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac:
Drives:
Local Storage: total: 238.47 GiB used: 12.8 GiB (5.4%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: Samsung
model: MZVLQ256HAJD-00000 size: 238.47 GiB block-size: physical: 512 B
logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial:
rev: FXV7000Q temp: 12.8 C scheme: GPT
Partition:
ID-1: / raw-size: 45.9 GiB size: 45.9 GiB (100.00%) used: 12.54 GiB (27.3%)
fs: btrfs dev: /dev/dm-0 maj-min: 254:0
mapped: luks-fb551a59-b1f6-4fb4-a902-0a18c46bbd4c
ID-2: /boot/efi raw-size: 500 MiB size: 499 MiB (99.80%)
used: 259.4 MiB (52.0%) fs: vfat dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
ID-3: /home raw-size: 45.9 GiB size: 45.9 GiB (100.00%)
used: 12.54 GiB (27.3%) fs: btrfs dev: /dev/dm-0 maj-min: 254:0
mapped: luks-fb551a59-b1f6-4fb4-a902-0a18c46bbd4c
ID-4: /var/log raw-size: 45.9 GiB size: 45.9 GiB (100.00%)
used: 12.54 GiB (27.3%) fs: btrfs dev: /dev/dm-0 maj-min: 254:0
mapped: luks-fb551a59-b1f6-4fb4-a902-0a18c46bbd4c
ID-5: /var/tmp raw-size: 45.9 GiB size: 45.9 GiB (100.00%)
used: 12.54 GiB (27.3%) fs: btrfs dev: /dev/dm-0 maj-min: 254:0
mapped: luks-fb551a59-b1f6-4fb4-a902-0a18c46bbd4c
Swap:
Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: zram size: 5.75 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: 100
dev: /dev/zram0
Sensors:
System Temperatures: cpu: 47.5 C mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 47.0 C
Fan Speeds (RPM): cpu: 0
Info:
Processes: 230 Uptime: 12m wakeups: 13243 Memory: 5.75 GiB
used: 2.54 GiB (44.2%) Init: systemd v: 252 default: graphical
tool: systemctl Compilers: gcc: 12.2.0 Packages: pm: pacman pkgs: 1255
libs: 329 tools: octopi,paru Shell: fish v: 3.6.0 default: Bash v: 5.1.16
running-in: konsole inxi: 3.3.24
error: GPGME error: No data
error: GPGME error: No data
error: GPGME error: No data
error: GPGME error: No data
Garuda (2.6.14-1):
System install date: 2023-01-04
Last full system update: 2023-01-17
Is partially upgraded: No
Relevant software: snapper NetworkManager mkinitcpio
Windows dual boot: No/Undetected
Failed units: dev-nvme0n1p2.swap

Also getting an error on every system when updating "possibly missing firmware"

Try

sudo rm /var/lib/pacman/sync/*
2 Likes

fish: No matches for wildcard '/var/lib/pacman/sync/'. See help wildcards-globbing.
sudo rm /var/lib/pacman/sync/

^~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~^

Maybe

sudo rm -r /var/lib/pacman/sync/

?

2 Likes

rm: cannot remove '/var/lib/pacman/sync/': No such file or directory

Mmm, now I'd go for an

update remote fix
3 Likes

Thank you! Three other random issues. Not sure if this is the appropriate forum.

OS loading from boot menu breaks after an update. Usually two successive updates one day after the other. Always clear packages using "Stacer" after each update. Trying every Snap now does not work. Was able to use really old Snaps initially now those also do not work.

Installing Stacer after a full system install & update usually allows it to load in a few seconds; if it is installed after the additional packages it takes longer. (now also after just the system update seems to be an exploit; as it does not happen every time; more likely after successive system updates.)

VLC volume on tracks & videos resets after repeating erroneously. (seems to be a possible exploit; wifi 6 is turned off in bios & no internet or power.. connected when this happens) Audio also cuts out at certain points in the track as if the track has been manipulated yet it seems to be have been.

Much appreciated.

One issue per topic, please open other threads. This is important for helpers but especially future readers searching in the forum.

2 Likes

And please, format your first post. Read

In short
With 3 ~ in first and last line
~~~
Terminal text
~~~
then others can easily expand or copy the text.

terminal text
then others can easily expand or copy the text the view. Move the mouse pointer over it in the upper right corner.
 Move the mouse pointer over it in the upper right corner.
3 Likes

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.