WindowApp Menu duplicated

Hi,

i recently reinstalled garuda from the iso garuda-dr460nized-linux-zen-210621 because latte was giving me some problems.

Now it is all ok, except for one thing:

windowapp

Menu bar seem to be duplicated. This does not happen if 1 app is maximized or attached to the bar:

Full screen:

1 app full screen and one not maximized not attached to the bar:

Updates does not resolve the problem, i tried 2 times.
If there is no solution i can easily reinstall the system from a more recent iso, but i want to try to understand before doing it.

inxi -Fza:

System:    Kernel: 5.13.8-zen1-1-zen x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.1.0  
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen root=UUID=638c8e36-f133-4c54-a737-b6cd4c8a1540  
rw [email protected] quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
systemd.unified_cgroup_hierarchy=1 loglevel=3 pci=noaer
Desktop: KDE Plasma 5.22.4 tk: Qt 5.15.2 info: latte-dock wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM  
Distro: Garuda Linux base: Arch Linux  
Machine:   Type: Laptop System: HP product: HP Laptop 15-dw0xxx v: Type1ProductConfigId serial: <filter>  
Chassis: type: 10 serial: <filter>  
Mobo: HP model: 85F0 v: 36.35 serial: <filter> UEFI: Insyde v: F.20 date: 11/25/2019  
Battery:   ID-1: BAT1 charge: 30.0 Wh (88.0%) condition: 34.1/41.9 Wh (81.2%) volts: 12.0 min: 11.6  
model: Hewlett-Packard PABAS0241231 type: Li-ion serial: <filter> status: Discharging  
CPU:       Info: Quad Core model: Intel Core i5-8265U bits: 64 type: MT MCP arch: Kaby Lake note: check  
family: 6 model-id: 8E (142) stepping: C (12) microcode: EA cache: L2: 6 MiB  
flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 28800  
Speed: 1399 MHz min/max: 400/3900 MHz Core speeds (MHz): 1: 1399 2: 800 3: 800 4: 800 5: 800  
6: 800 7: 800 8: 800  
Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled
Type: l1tf status: Not affected
Type: mds status: Not affected
Type: meltdown status: Not affected
Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp
Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
Type: spectre_v2 mitigation: Enhanced IBRS, IBPB: conditional, RSB filling
Type: srbds mitigation: TSX disabled
Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:  Device-1: Intel WhiskeyLake-U GT2 [UHD Graphics 620] vendor: Hewlett-Packard driver: i915
v: kernel bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:3ea0 class-ID: 0300
Device-2: NVIDIA GM108M [GeForce MX110] vendor: Hewlett-Packard driver: nvidia v: 470.57.02
alternate: nouveau,nvidia_drm bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:174e class-ID: 0302
Device-3: Quanta HP TrueVision HD Camera type: USB driver: uvcvideo bus-ID: 1-5:2
chip-ID: 0408:5365 class-ID: 0e02
Display: x11 server: X.Org 1.20.13 compositor: kwin_x11 driver: loaded: modesetting,nvidia
display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.0x11.2") s-diag: 582mm (22.9")
Monitor-1: eDP-1 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 142 size: 344x194mm (13.5x7.6") diag: 395mm (15.5")
OpenGL: renderer: Mesa Intel UHD Graphics 620 (WHL GT2) v: 4.6 Mesa 21.1.6 direct render: Yes
Audio:     Device-1: Intel Cannon Point-LP High Definition Audio vendor: Hewlett-Packard
driver: snd_hda_intel v: kernel alternate: snd_soc_skl,snd_sof_pci_intel_cnl bus-ID: 00:1f.3
chip-ID: 8086:9dc8 class-ID: 0403
Sound Server-1: ALSA v: k5.13.8-zen1-1-zen running: yes
Sound Server-2: JACK v: 1.9.19 running: no
Sound Server-3: PulseAudio v: 15.0 running: no
Sound Server-4: PipeWire v: 0.3.33 running: yes
Network:   Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet vendor: Hewlett-Packard
driver: r8169 v: kernel port: 4000 bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200
IF: eno1 state: down mac: <filter>
Device-2: Realtek RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter vendor: Hewlett-Packard
driver: rtl8821ce v: N/A modules: rtw88_8821ce,8821ce port: 3000 bus-ID: 03:00.0
chip-ID: 10ec:c821 class-ID: 0280
IF: wlo1 state: up mac: <filter>
RAID:      Hardware-1: Intel 82801 Mobile SATA Controller [RAID mode] driver: ahci v: 3.0 port: 6060
bus-ID: 00:17.0 chip-ID: 8086.282a rev: 30 class-ID: 0104
Drives:    Local Storage: total: 476.94 GiB used: 17.2 GiB (3.6%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: Intel model: SSDPEKNW512G8H size: 476.94 GiB
block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial: <filter>
rev: HPS0 temp: 33.9 C scheme: GPT
Partition: ID-1: / raw-size: 90 GiB size: 90 GiB (100.00%) used: 17.12 GiB (19.0%) fs: btrfs
dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:5
ID-2: /boot/efi raw-size: 260 MiB size: 256 MiB (98.46%) used: 78.3 MiB (30.6%) fs: vfat
dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
ID-3: /home raw-size: 90 GiB size: 90 GiB (100.00%) used: 17.12 GiB (19.0%) fs: btrfs
dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:5
ID-4: /var/log raw-size: 90 GiB size: 90 GiB (100.00%) used: 17.12 GiB (19.0%) fs: btrfs
dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:5
ID-5: /var/tmp raw-size: 90 GiB size: 90 GiB (100.00%) used: 17.12 GiB (19.0%) fs: btrfs
dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:5
Swap:      Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: zram size: 7.65 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: 100 dev: /dev/zram0
Sensors:   System Temperatures: cpu: 48.0 C mobo: 29.8 C
Fan Speeds (RPM): N/A
Info:      Processes: 244 Uptime: 23m wakeups: 1 Memory: 7.65 GiB used: 3.49 GiB (45.6%) Init: systemd
v: 249 tool: systemctl Compilers: gcc: 11.1.0 clang: 12.0.1 Packages: pacman: 1222 lib: 294
Shell: fish v: 3.3.1 default: Bash v: 5.1.8 running-in: konsole inxi: 3.3.06

Try with button to reset default settings in the Garuda assistant

1 Like

Unfortunately it does not work :\

Did you relog after doing the reset?

1 Like

i rebooted the entire system

If still not working, try to give a look at this one

1 Like

I just remembered that i had a duplicate panel... During customization i clicked "add panel" and then forgot about it. I just removed it and all went ok. Sorry for open a useless thread :sweat_smile:, and thanks for your help

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.