Wickrme is installed but it can´t start

I have installed wickrme from Add/Remove Software. The system report that everything was ok, but when I launch wickrme try to open the app but nothing happen. Then i can not launch the app. Any idea what happen ? May someone help me. Thanks in advance.
I am using Garuda Dragonizer OS (Plasma).

:exclamation: Please post the text from the command inxi -Fxxxza (with ~~~ above and below it).

3 Likes

I found only wickr-bin to build from AUR.

Start your app from terminal and check output.

???

I move your post from #community to #issues-assistance:aur-snaps-flatpaks-other

4 Likes

And I see Last update 2018-11-04 23:58, so, if this is the one installed, this might be the reason for the issue.
Otherwise, I think it is available in the snap store, and that would be a cause for troubles as well :wink:

2 Likes

[] × inxi -Fxxxza
System: Kernel: 5.12.13-zen1-2-zen x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.1.0
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen root=UUID=8c305647-7a49-40d0-9338-9c0f8c05dfc6
rw [email protected] quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
systemd.unified_cgroup_hierarchy=1 loglevel=3
Desktop: KDE Plasma 5.22.2 tk: Qt 5.15.2 info: latte-dock wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM
Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine: Type: Desktop Mobo: HC model: HCAR357-MI v: V1.0 serial: UEFI: American Megatrends
v: 5.13 date: 12/28/2020
CPU: Info: Quad Core model: AMD Ryzen 7 2700U with Radeon Vega Mobile Gfx bits: 64 type: MT MCP
arch: Zen family: 17 (23) model-id: 11 (17) stepping: 0 microcode: 810100B cache: L2: 2 MiB
flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm bogomips: 35132
Speed: 1560 MHz min/max: 1600/2200 MHz boost: enabled Core speeds (MHz): 1: 1560 2: 1539
3: 1236 4: 1462 5: 1324 6: 1318 7: 1405 8: 1679
Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: Not affected
Type: l1tf status: Not affected
Type: mds status: Not affected
Type: meltdown status: Not affected
Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp
Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
Type: spectre_v2
mitigation: Full AMD retpoline, IBPB: conditional, STIBP: disabled, RSB filling
Type: srbds status: Not affected
Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics: Device-1: AMD Raven Ridge [Radeon Vega Series / Radeon Vega Mobile Series] driver: amdgpu
v: kernel bus-ID: 04:00.0 chip-ID: 1002:15dd class-ID: 0300
Display: x11 server: X.Org 1.20.11 compositor: kwin_x11 driver: loaded: amdgpu,ati
unloaded: modesetting alternate: fbdev,vesa display-ID: :1 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.0x11.2") s-diag: 582mm (22.9")
Monitor-1: HDMI-A-0 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 96 size: 509x286mm (20.0x11.3")
diag: 584mm (23")
OpenGL: renderer: AMD Radeon Vega 3 Graphics (RAVEN DRM 3.40.0 5.12.13-zen1-2-zen LLVM 12.0.0)
v: 4.6 Mesa 21.1.3 direct render: Yes
Audio: Device-1: AMD Raven/Raven2/Fenghuang HDMI/DP Audio driver: snd_hda_intel v: kernel
bus-ID: 04:00.1 chip-ID: 1002:15de class-ID: 0403
Device-2: AMD Raven/Raven2/FireFlight/Renoir Audio Processor driver: snd_pci_acp3x v: kernel
alternate: snd_rn_pci_acp3x bus-ID: 04:00.5 chip-ID: 1022:15e2 class-ID: 0480
Device-3: AMD Family 17h HD Audio driver: snd_hda_intel v: kernel bus-ID: 04:00.6
chip-ID: 1022:15e3 class-ID: 0403
Device-4: C-Media Audio Adapter type: USB driver: hid-generic,snd-usb-audio,usbhid
bus-ID: 1-2:3 chip-ID: 0d8c:000c class-ID: 0300
Sound Server-1: ALSA v: k5.12.13-zen1-2-zen running: yes
Sound Server-2: JACK v: 0.125.0 running: no
Sound Server-3: PulseAudio v: 14.2 running: yes
Sound Server-4: PipeWire v: 0.3.31 running: yes
Network: Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet driver: r8169 v: kernel
port: f000 bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200
IF: enp2s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac:
Device-2: Realtek RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter vendor: AzureWave
driver: rtw_8821ce v: N/A modules: rtw88_8821ce port: e000 bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 10ec:c821
class-ID: 0280
IF: wlo1 state: down mac:
Bluetooth: Device-1: IMC Networks Bluetooth Radio type: USB driver: btusb v: 0.8 bus-ID: 3-2:3
chip-ID: 13d3:3533 class-ID: e001 serial:
Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 0 state: up address:
Drives: Local Storage: total: 476.94 GiB used: 100.06 GiB (21.0%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 model: S2000 size: 476.94 GiB block-size: physical: 512 B
logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 rotation: SSD serial: rev: T0828A0
scheme: GPT
Partition: ID-1: / raw-size: 376.33 GiB size: 376.33 GiB (100.00%) used: 100.03 GiB (26.6%) fs: btrfs
dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:5
ID-2: /boot/efi raw-size: 100 MiB size: 96 MiB (96.00%) used: 25.5 MiB (26.6%) fs: vfat
dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
ID-3: /home raw-size: 376.33 GiB size: 376.33 GiB (100.00%) used: 100.03 GiB (26.6%) fs: btrfs
dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:5
ID-4: /var/log raw-size: 376.33 GiB size: 376.33 GiB (100.00%) used: 100.03 GiB (26.6%)
fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:5
ID-5: /var/tmp raw-size: 376.33 GiB size: 376.33 GiB (100.00%) used: 100.03 GiB (26.6%)
fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:5
Swap: Kernel: swappiness: 10 (default 60) cache-pressure: 75 (default 100)
ID-1: swap-1 type: zram size: 1.93 GiB used: 29.9 MiB (1.5%) priority: 32767 dev: /dev/zram0
ID-2: swap-2 type: zram size: 1.93 GiB used: 27.3 MiB (1.4%) priority: 32767 dev: /dev/zram1
ID-3: swap-3 type: zram size: 1.93 GiB used: 28.7 MiB (1.5%) priority: 32767 dev: /dev/zram2
ID-4: swap-4 type: zram size: 1.93 GiB used: 31.3 MiB (1.6%) priority: 32767 dev: /dev/zram3
ID-5: swap-5 type: zram size: 1.93 GiB used: 26.5 MiB (1.3%) priority: 32767 dev: /dev/zram4
ID-6: swap-6 type: zram size: 1.93 GiB used: 29.4 MiB (1.5%) priority: 32767 dev: /dev/zram5
ID-7: swap-7 type: zram size: 1.93 GiB used: 27.6 MiB (1.4%) priority: 32767 dev: /dev/zram6
ID-8: swap-8 type: zram size: 1.93 GiB used: 25.7 MiB (1.3%) priority: 32767 dev: /dev/zram7
Sensors: System Temperatures: cpu: 56.1 C mobo: 0 C gpu: amdgpu temp: 56.0 C
Fan Speeds (RPM): N/A
Info: Processes: 292 Uptime: 3h 48m wakeups: 0 Memory: 15.4 GiB used: 5.45 GiB (35.4%) Init: systemd
v: 248 tool: systemctl Compilers: gcc: 11.1.0 clang: 12.0.0 Packages: pacman: 1733 lib: 382
Shell: fish v: 3.2.2 running-in: konsole inxi: 3.3.04

╭─[email protected] in ~ took 1ms
╰─λ WickrMe
WickrMe: error while loading shared libraries: libcrypto.so.1.0.0: cannot open shared object file: No such file or directory

Ask there, please.

4 Likes

Notifying the AUR maintainer might also be a good thing to do in this case as I doubt that a partial upgrade happened after installing the application. :eyes:

5 Likes