Offcourse Jestem nowy w Linuksie. Po prostu nie robię teraz zbyt wiele rzeczy, ale staram się dotrzeć do rozwiązania za pośrednictwem stron internetowych, nie oczekuj ode mnie dokładnych odpowiedzi.
Does anyone know the quality to install nvidia quite good to write the command to this terminal
I understand you want just nvidia drivers optimised for wine, Thank god it took hours to understand any one will definitely answer for you I have tried my best to answer.
Rozumiem, że chcesz tylko sterowniki nvidia zoptymalizowane pod kątem wina, Dzięki Bogu zajęło godziny, aby zrozumieć, że każdy z nich na pewno odpowie za ciebie, starałem się jak najlepiej odpowiedzieć.
You have to do both things, correct the config files and update them from terminal
I don’t think Wine and NVIDIA drivers have anything to do together, I don’t think you need a special Wine configuration with NVIDIA drivers or a special NVIDIA driver configuration to run Wine.
Nie sądzę, aby Wine i sterowniki NVIDIA miały ze sobą coś wspólnego, nie sądzę też, aby do uruchomienia Wine potrzebna była specjalna konfiguracja Wine ze sterownikami NVIDIA lub specjalna konfiguracja sterowników NVIDIA.
to chodziło super w końcu ale sam nvidia normalnie coś brakuje nie wiem czy dodawać sterowniki do wypisać u komenda do terminal napisać a również co związku wine jak potrzeba odpalać pod gry żródła .exe
@virat_17 tego potrzebuje informacją nie wiem we który najnowszy mam to wgrać czy co bo obecnie mamy nvidia GTX 1650 A nie długo będziemy pod RTX 3050 i dlatego więc pytam do działa gry z full
You run games in Wine?
Prowadzisz gry w Wine?
Different GPUs have different features and rams, if you update them, you need to change their configurations accordingly
Różne procesory graficzne mają różne funkcje i barany, jeśli je zaktualizujesz, musisz odpowiednio zmienić ich konfiguracje
@virat_17 to wykonywałem ale coś nie tak u ciebie jak śmiga możesz to pokazac tu chodziło całkiem informacją @FGD lutirs pod wine
Lutris
, sorry I don't know that Linux package, although it does exist it's an Open Gaming Platform.
Masz trudności z używaniem programu Lutris?
Almost 12:00 PM here
Not recommended
I have an idea use chroot
jails for isolate things
It may help you to override system configuration there u install wine and do all the testing stuffs keep minal system for maximum performance it won't break your main system, Do add a grub shortcut for booting that.
Niezalecane
Mam pomysł, aby użyć więzień "chroot" do izolowania rzeczy Może to pomóc w zastąpieniu konfiguracji systemu tam zainstalować wino i zrobić wszystkie rzeczy testowe zachować system minal dla maksymalnej wydajności, to nie zepsuje twojego głównego systemu, Dodaj skrót grub do uruchamiania tego.
Co potrzeba zrobić i co teraz będziecie
Just chill for now please try virtual box. Test whether nvidia works there in windows os inside virtual box if runs use it as a temporary solution
Sorry again I don't know the wine, I'm sure *.exe may not always work with linux drivers. On the other hand Virtual Box is different its the best thing to test some frames and refresh rate u may loose
Po prostu na razie wyluzuj, wypróbuj wirtualne pudełko. Sprawdź, czy nvidia działa tam w systemie operacyjnym Windows wewnątrz wirtualnego pudełka, jeśli uruchomisz go jako rozwiązanie tymczasowe Przepraszam jeszcze raz, nie znam wina, jestem pewien, że *.exe może nie zawsze działać ze sterownikami Linuksa.
Z drugiej strony Virtual Box jest inny, najlepiej jest przetestować niektóre klatki i częstotliwość odświeżania u może się poluzować
OK to zostawiamy tej sprawie wine a teraz chce dowiedzieć o sprawie nvidia co potrzeba po kolej instalacja
Nie rozumiemy Twojego problemu z firmą NVIDIA.
I have edited the topic in case some Polish speaker can help.
Zredagowałem ten temat na wypadek, gdyby ktoś polskojęzyczny mógł pomóc.
Rhobust solution if u don't value your precious time
-
Run steam os on virtual box
-
Make a chroot jail with base arch linux mate environment, install wine inside that then play like a legend
Ale dziala steam os pod proton 7.0 u windows sa ok tylko pytalem o sterowniki do instalacja nvidia zebys bylo na full
Then play games on steam os or steam installed on Garuda Gamer, I think most games available in steam
Install windows 7 on virtual box and do all things remove bloat from win7 installed inside virtual box then play without any problem
Microsoft windows 7 support eneded. If they opensource win7 then u got most of the wine applications*
A xbox app co zwiazku