Broken Images in Firedragon

Every now and then, some websites show broken images like this
Screenshot_%T_%d

I challenge you to answer that challenge!

If you can’t…

Any way to fix that?

Inxi

System:
Kernel: 6.8.9-4-cachyos arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 14.1.1
clocksource: tsc avail: hpet,acpi_pm
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-cachyos
root=UUID=58203bda-e2e2-4c32-a006-c91d933cad4e rw rootflags=subvol=@
loglevel=3 quiet intel_iommu=on iommu=pt ibt=off
Desktop: KDE Plasma v: 6.0.4 tk: Qt v: N/A info: frameworks v: 6.2.0
wm: kwin_x11 with: krunner vt: 2 dm: SDDM Distro: Garuda base: Arch Linux
Machine:
Type: Laptop System: Acer product: Predator PH315-53 v: V2.04
serial: <superuser required>
Mobo: CML model: QX50_CMS v: V2.04 serial: <superuser required>
part-nu: 0000000000000000 uuid: <superuser required> UEFI: Insyde v: 2.04
date: 08/20/2021
Battery:
ID-1: BAT1 charge: 43.5 Wh (99.8%) condition: 43.6/58.8 Wh (74.1%)
volts: 16.4 min: 15.4 model: SMP AP18E7M type: Li-ion serial: <filter>
status: not charging
CPU:
Info: model: Intel Core i7-10750H bits: 64 type: MT MCP arch: Comet Lake
gen: core 10 level: v3 note: check built: 2020 process: Intel 14nm family: 6
model-id: 0xA5 (165) stepping: 2 microcode: 0xFA
Topology: cpus: 1x cores: 6 tpc: 2 threads: 12 smt: enabled cache:
L1: 384 KiB desc: d-6x32 KiB; i-6x32 KiB L2: 1.5 MiB desc: 6x256 KiB
L3: 12 MiB desc: 1x12 MiB
Speed (MHz): avg: 3500 high: 3512 min/max: 800/5000 scaling:
driver: intel_pstate governor: powersave cores: 1: 3503 2: 3499 3: 3504
4: 3500 5: 3499 6: 3493 7: 3501 8: 3500 9: 3512 10: 3500 11: 3499 12: 3494
bogomips: 62399
Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx
Vulnerabilities: <filter>
Graphics:
Device-1: Intel CometLake-H GT2 [UHD Graphics] vendor: Acer Incorporated ALI
driver: i915 v: kernel arch: Gen-9.5 process: Intel 14nm built: 2016-20
ports: active: none off: eDP-1 empty: HDMI-A-1 bus-ID: 00:02.0
chip-ID: 8086:9bc4 class-ID: 0300
Device-2: NVIDIA TU106M [GeForce RTX 2060 Mobile]
vendor: Acer Incorporated ALI driver: nvidia v: 550.78
alternate: nouveau,nvidia_drm non-free: 550.xx+ status: current (as of
2024-04; EOL~2026-12-xx) arch: Turing code: TUxxx process: TSMC 12nm FF
built: 2018-2022 pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s lanes: 16 link-max: gen: 3
speed: 8 GT/s ports: active: none off: HDMI-A-2 empty: DP-1
bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:1f15 class-ID: 0300
Display: x11 server: X.Org v: 21.1.13 with: Xwayland v: 23.2.6
compositor: kwin_x11 driver: X: loaded: modesetting,nvidia dri: iris
gpu: i915,nvidia,nvidia-nvswitch display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.00x11.22")
s-diag: 582mm (22.93")
Monitor-1: HDMI-A-2 mapped: HDMI-1-0 note: disabled pos: primary
model: Samsung serial: <filter> built: 2016 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 40
gamma: 1.2 size: 1210x680mm (47.64x26.77") diag: 1168mm (46") ratio: 16:9
modes: max: 1920x1080 min: 640x480
Monitor-2: eDP-1 note: disabled model: AU Optronics 0x82ed built: 2018
res: 1920x1080 dpi: 142 gamma: 1.2 size: 344x194mm (13.54x7.64")
diag: 394mm (15.5") ratio: 16:9 modes: 1920x1080
API: EGL v: 1.5 hw: drv: intel iris drv: nvidia platforms: device: 0
drv: nvidia device: 1 drv: iris device: 3 drv: swrast surfaceless:
drv: nvidia x11: drv: iris inactive: gbm,wayland,device-2
API: OpenGL v: 4.6.0 compat-v: 4.5 vendor: intel mesa v: 24.0.7-arch1.3.1
glx-v: 1.4 direct-render: yes renderer: Mesa Intel UHD Graphics (CML GT2)
device-ID: 8086:9bc4 memory: 15.09 GiB unified: yes
API: Vulkan v: 1.3.279 layers: 11 device: 0 type: integrated-gpu
name: Intel UHD Graphics (CML GT2) driver: mesa intel v: 24.0.7-arch1.3.1
device-ID: 8086:9bc4 surfaces: xcb,xlib device: 1 type: discrete-gpu
name: NVIDIA GeForce RTX 2060 driver: nvidia v: 550.78
device-ID: 10de:1f15 surfaces: xcb,xlib device: 2 type: cpu name: llvmpipe
(LLVM 17.0.6 256 bits) driver: mesa llvmpipe v: 24.0.7-arch1.3.1 (LLVM
17.0.6) device-ID: 10005:0000 surfaces: xcb,xlib
Audio:
Device-1: Intel Comet Lake PCH cAVS vendor: Acer Incorporated ALI
driver: snd_hda_intel v: kernel alternate: snd_soc_skl,snd_sof_pci_intel_cnl
bus-ID: 00:1f.3 chip-ID: 8086:06c8 class-ID: 0403
Device-2: NVIDIA TU106 High Definition Audio vendor: Acer Incorporated ALI
driver: snd_hda_intel v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16
bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 10de:10f9 class-ID: 0403
Device-3: Texas Instruments PCM2900B Audio CODEC
driver: hid-generic,snd-usb-audio,usbhid type: USB rev: 2.0 speed: 12 Mb/s
lanes: 1 mode: 1.1 bus-ID: 1-1.3:77 chip-ID: 08bb:29b0 class-ID: 0300
API: ALSA v: k6.8.9-4-cachyos status: kernel-api with: aoss
type: oss-emulator tools: N/A
Server-1: sndiod v: N/A status: off tools: aucat,midicat,sndioctl
Server-2: PipeWire v: 1.0.6 status: active with: 1: pipewire-pulse
status: active 2: wireplumber status: active 3: pipewire-alsa type: plugin
4: pw-jack type: plugin tools: pactl,pw-cat,pw-cli,wpctl
Network:
Device-1: Intel Comet Lake PCH CNVi WiFi vendor: Rivet Networks Dual Band
Wi-Fi 6 Killer AX1650i 160MHz 2x2 driver: iwlwifi v: kernel
bus-ID: 00:14.3 chip-ID: 8086:06f0 class-ID: 0280
IF: wlp0s20f3 state: up mac: <filter>
Device-2: Realtek Killer E2600 GbE vendor: Acer Incorporated ALI
driver: r8169 v: kernel pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s lanes: 1 port: 3000
bus-ID: 08:00.0 chip-ID: 10ec:2600 class-ID: 0200
IF: enp8s0 state: down mac: <filter>
IF-ID-1: docker0 state: down mac: <filter>
IF-ID-2: virbr0 state: down mac: <filter>
IF-ID-3: virbr1 state: down mac: <filter>
Info: services: NetworkManager, smbd, systemd-networkd,
systemd-timesyncd, wpa_supplicant
Bluetooth:
Device-1: Intel AX201 Bluetooth driver: btusb v: 0.8 type: USB rev: 2.0
speed: 12 Mb/s lanes: 1 mode: 1.1 bus-ID: 1-14:9 chip-ID: 8087:0026
class-ID: e001
Report: btmgmt ID: hci0 rfk-id: 2 state: down bt-service: enabled,running
rfk-block: hardware: no software: yes address: <filter> bt-v: 5.2 lmp-v: 11
status: discoverable: no pairing: no
Drives:
Local Storage: total: 3.19 TiB used: 1.64 TiB (51.2%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:2 vendor: Western Digital
model: WD Blue SN570 2TB size: 1.82 TiB block-size: physical: 512 B
logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 tech: SSD serial: <filter>
fw-rev: 234200WD temp: 50.9 C scheme: GPT
ID-2: /dev/nvme1n1 maj-min: 259:0 vendor: Western Digital model: PC SN730
SDBQNTY-512G-1014 size: 476.94 GiB block-size: physical: 512 B
logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 tech: SSD serial: <filter>
fw-rev: 11101100 temp: 24.9 C scheme: GPT
ID-3: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: HGST (Hitachi) model: HTS721010A9E630
size: 931.51 GiB block-size: physical: 4096 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
tech: HDD rpm: 7200 serial: <filter> fw-rev: A3J0 scheme: GPT
Partition:
ID-1: / raw-size: 1.81 TiB size: 1.81 TiB (100.00%) used: 564.88 GiB (30.5%)
fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:5
ID-2: /boot/efi raw-size: 100 MiB size: 96 MiB (96.00%)
used: 51.2 MiB (53.4%) fs: vfat dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:3
ID-3: /home raw-size: 1.81 TiB size: 1.81 TiB (100.00%)
used: 564.88 GiB (30.5%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:5
ID-4: /var/log raw-size: 1.81 TiB size: 1.81 TiB (100.00%)
used: 564.88 GiB (30.5%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:5
ID-5: /var/tmp raw-size: 1.81 TiB size: 1.81 TiB (100.00%)
used: 564.88 GiB (30.5%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:5
Swap:
Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default) zswap: no
ID-1: swap-1 type: zram size: 15.45 GiB used: 3.92 GiB (25.4%)
priority: 100 comp: zstd avail: lzo,lzo-rle,lz4,lz4hc,842 max-streams: 12
dev: /dev/zram0
ID-2: swap-2 type: partition size: 11.72 GiB used: 0 KiB (0.0%)
priority: -2 dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:4
Sensors:
System Temperatures: cpu: 62.0 C pch: 67.0 C mobo: N/A
Fan Speeds (rpm): N/A
Info:
Memory: total: 16 GiB available: 15.45 GiB used: 6.73 GiB (43.5%)
Processes: 410 Power: uptime: 19h 28m states: freeze,mem,disk
suspend: deep avail: s2idle wakeups: 0 hibernate: platform avail: shutdown,
reboot, suspend, test_resume image: 6.14 GiB services: org_kde_powerdevil,
power-profiles-daemon, upowerd Init: systemd v: 255 default: graphical
tool: systemctl
Packages: pm: pacman pkgs: 2257 libs: 576 tools: octopi,pamac,paru
pm: appimage pkgs: 0 Compilers: clang: 17.0.6 gcc: 14.1.1 alt: 11
Shell: garuda-inxi default: Bash v: 5.2.26 running-in: konsole
inxi: 3.3.34
Garuda (2.6.26-1):
System install date:     2021-11-24
Last full system update: 2024-05-13 ↻
Is partially upgraded:   No
Relevant software:       snapper NetworkManager mkinitcpio
Windows dual boot:       Probably (Run as root to verify)
Failed units:            systemd-networkd-wait-online.service

do you have any add blocker activated?Did you try other Web Browser?

You have Fingerprinting enabled?

Either way, try this.

2 Likes

No fingerprinting. Unfortunately I can’t decide when the website asks me for the challenge so now it doesn’t ask.

BUT…

Ventusky is one funny website

After creating a new profile, that website works!!

It’s also faster.

Will let you know if I have further issue with a clean profile.

You need to enable canvas (left next to the URL bar) very likely.

4 Likes

image

A link to the pictures could be helpful.
Unfortunately, the magnification does not work properly here.
I do not see this sign.

2 Likes

Works on 1st try on mine, it’s a cool website with the wind animation :slight_smile:

Definately a setting somewhere, canvas, blocking some cookies or stuff like that, adblocker, or something in about:config.

Maybe Fingerprinting Protection.

privacy.fingerprintingProtection.pbmode
privacy.fingerprintingProtection

Both should be to false.

This could help too, set to false:

privacy.resistFingerprinting.autoDeclineNoUserInputCanvasPrompts
3 Likes

Me too.

After the change from F to C, it also became noticeably cooler in my area. :wink:
3 Likes

Ya great website. I’m in Playa del Carmen MX, great at tracking hurricanes as they approach the coast; or if they pass by, leaves a week of rain. Can see where it goes.

I’ve been extremely busy with lots of stuff so now that it works with new profile I won’t be investigating further.

Just some setting somewhere is messing up with certain images.

Sometimes I’d download an image off Facebook to re-upload it, and it would appear all messed up.

works here too in UK or IRL =)

1 Like

Had the glitch. Allowing canvas in the address bar fixed it as everyone said really cool site.

click on this picture box here. will have to do it for other sites to if you have the glitching
image

5 Likes

and that website has pretty good meteorological models, layering several of the best models out there