Windows Corners looks Strange

My rounded corners doesn't render at all. it looks strange, and with a white color at the top corner. Check my pictures in this post ( https://twitter.com/MiguelReyes_17/status/1503486073221140486)

Thanks!

garuda-inxi Info

System:
Kernel: 5.16.14-zen1-1-zen x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.2.0
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen
root=UUID=9e5be028-454b-4f3e-a074-137ae15d2ef9 rw [email protected]
quiet quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
resume=UUID=3a7b45da-d44e-4293-b70e-0be0d34a7b21 loglevel=3
Desktop: KDE Plasma 5.24.3 tk: Qt 5.15.3 info: latte-dock wm: kwin_x11
vt: 1 dm: SDDM Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
Type: Laptop System: Acer product: Aspire A315-56 v: V1.26
serial: <superuser required>
Mobo: IL model: Sleepy_IL v: V1.26 serial: <superuser required>
UEFI: Insyde v: 1.26 date: 12/29/2021
Battery:
ID-1: BAT1 charge: 13.8 Wh (51.7%) condition: 26.7/36.7 Wh (72.9%)
volts: 12.3 min: 11.3 model: LGC AC14B18 type: Li-ion serial: N/A
status: Charging
CPU:
Info: model: Intel Core i3-1005G1 bits: 64 type: MT MCP arch: Ice Lake
family: 6 model-id: 0x7E (126) stepping: 5 microcode: 0xA8
Topology: cpus: 1x cores: 2 tpc: 2 threads: 4 smt: enabled cache:
L1: 160 KiB desc: d-2x48 KiB; i-2x32 KiB L2: 1024 KiB desc: 2x512 KiB
L3: 4 MiB desc: 1x4 MiB
Speed (MHz): avg: 1207 high: 1266 min/max: 400/3400 scaling:
driver: intel_pstate governor: powersave cores: 1: 1266 2: 1175 3: 1210
4: 1180 bogomips: 9523
Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx
Vulnerabilities:
Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled
Type: l1tf status: Not affected
Type: mds status: Not affected
Type: meltdown status: Not affected
Type: spec_store_bypass
mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl
Type: spectre_v1
mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
Type: spectre_v2
mitigation: Enhanced IBRS, IBPB: conditional, RSB filling
Type: srbds status: Not affected
Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
Device-1: Intel Iris Plus Graphics G1 vendor: Acer Incorporated ALI
driver: i915 v: kernel ports: active: eDP-1 empty: HDMI-A-1 bus-ID: 00:02.0
chip-ID: 8086:8a56 class-ID: 0300
Device-2: Quanta VGA WebCam type: USB driver: uvcvideo bus-ID: 1-7:3
chip-ID: 0408:a031 class-ID: 0e02 serial: <filter>
Display: x11 server: X.Org v: 1.21.1.3 compositor: kwin_x11 driver:
gpu: i915 note:  X driver n/a display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1366x768 s-dpi: 96 s-size: 361x203mm (14.2x8.0")
s-diag: 414mm (16.3")
Monitor-1: eDP1 mapped: eDP-1 model: BOE Display built: 2018
res: 1366x768 hz: 60 dpi: 102 gamma: 1.2 size: 340x190mm (13.4x7.5")
diag: 394mm (15.5") ratio: 16:9 modes: 1366x768
OpenGL: renderer: Mesa Intel UHD Graphics (ICL GT1) v: 4.6 Mesa 21.3.7
direct render: Yes
Audio:
Device-1: Intel Ice Lake-LP Smart Sound Audio vendor: Acer Incorporated ALI
driver: snd_hda_intel v: kernel alternate: snd_sof_pci_intel_icl
bus-ID: 00:1f.3 chip-ID: 8086:34c8 class-ID: 0403
Sound Server-1: ALSA v: k5.16.14-zen1-1-zen running: yes
Sound Server-2: PulseAudio v: 15.0 running: no
Sound Server-3: PipeWire v: 0.3.48 running: yes
Network:
Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet
vendor: Acer Incorporated ALI driver: r8169 v: kernel pcie: gen: 1
speed: 2.5 GT/s lanes: 1 port: 4000 bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10ec:8168
class-ID: 0200
IF: enp1s0 state: down mac: <filter>
Device-2: Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter
vendor: Lite-On driver: ath10k_pci v: kernel pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s
lanes: 1 bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 168c:0042 class-ID: 0280
IF: wlp2s0 state: up mac: <filter>
Bluetooth:
Device-1: Lite-On Qualcomm Atheros QCA9377 Bluetooth type: USB
driver: btusb v: 0.8 bus-ID: 1-10:4 chip-ID: 04ca:3015 class-ID: e001
Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 2 state: down
bt-service: enabled,running rfk-block: hardware: no software: no
address: <filter>
Drives:
Local Storage: total: 119.24 GiB used: 11.78 GiB (9.9%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: Kingston
model: RBUSNS8154P3128GJ1 size: 119.24 GiB block-size: physical: 512 B
logical: 512 B speed: 15.8 Gb/s lanes: 2 type: SSD serial: <filter>
rev: E8FK12.3 temp: 33.9 C scheme: GPT
Partition:
ID-1: / raw-size: 110.15 GiB size: 110.15 GiB (100.00%)
used: 11.78 GiB (10.7%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 299.4 MiB (99.80%)
used: 576 KiB (0.2%) fs: vfat dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
ID-3: /home raw-size: 110.15 GiB size: 110.15 GiB (100.00%)
used: 11.78 GiB (10.7%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
ID-4: /var/log raw-size: 110.15 GiB size: 110.15 GiB (100.00%)
used: 11.78 GiB (10.7%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
ID-5: /var/tmp raw-size: 110.15 GiB size: 110.15 GiB (100.00%)
used: 11.78 GiB (10.7%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
Swap:
Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: partition size: 8.8 GiB used: 0 KiB (0.0%)
priority: -2 dev: /dev/nvme0n1p3 maj-min: 259:3
ID-2: swap-2 type: zram size: 7.56 GiB used: 826.8 MiB (10.7%)
priority: 100 dev: /dev/zram0
Sensors:
System Temperatures: cpu: 59.0 C mobo: N/A
Fan Speeds (RPM): N/A
Info:
Processes: 265 Uptime: 2h 22m wakeups: 6 Memory: 7.56 GiB
used: 4.77 GiB (63.2%) Init: systemd v: 250 tool: systemctl Compilers:
gcc: 11.2.0 Packages: pacman: 1420 lib: 440 Shell: fish v: 3.3.1
default: Bash v: 5.1.16 running-in: konsole inxi: 3.3.13
Garuda (2.5.6-2):
System install date:     2022-03-14
Last full system update: 2022-03-14 ↻
Is partially upgraded:   No
Relevant software:       NetworkManager
Windows dual boot:       No/Undetected
Snapshots:               Snapper
Failed units:

We can't fix "bugs" from KDE, so make a issue on KDE git.

If you include terminal outputs in your post please use the proper output format in your post.

Using "~" 3 times above and "~" 3 times below the text block will provide a readable, raw look.

Please edit your post and

:slight_smile:

1 Like

this is now fixed for upcoming plasma 5.25 . Blur is now disabled for ALL decorations and if a decoration theme wants blur behind its decorations should use "mask" element for aurorae themes and "blurRegion()" api if it is c++ based that was introduced to KDecoration2

5 Likes

It's amazing that this finally got fixed :eyes: never would've assumed it would in the next years :joy:

5 Likes

I stopped developing Latte for a month in order to fix it :blush:

4 Likes