Speed issues with only from my wifi network

My wifi speed is 150 mbps but whenever i update anything the downloading speed is slow only from my wifi network, but from another network like my mobile data then downloading speed is fine. What i need to do??

Searching, reading and post your inxi.

Move from #community to #issues-assistance#newbies

2 Likes

What's your actual download speed? You have a 150 MEGABITS per second plan and what you see is MEGABYTES per second so divide your plan by 8 that's the optimal download speed

2 Likes

Type

upd

In terminal should be first step.
Also, what is your speed in browser? Or speedtest-cli?

But in any case, it should be greater than mobile data speed. (Generally)

2 Likes

This ^^^ is required.

2 Likes

reflector-simple

1 Like

i have jio fibre. yeah you are right 150 megabits per second.

CPU: Quad Core Intel Core i5-8265U (-MT MCP-) speed/min/max: 3415/400/3900 MHz
Kernel: 5.13.9-zen1-1-zen x86_64 Up: 7h 35m Mem: 3061.7/11822.6 MiB (25.9%) Storage: 1.14 TiB (2.2% used)
Procs: 291 Shell: fish inxi: 3.3.06

Unfortunately that isn't enough information.

Could you please post:

inxi -Faz
1 Like

System: Kernel: 5.13.9-zen1-1-zen x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.1.0
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen root=UUID=8895d7a3-a38d-4b4d-80bb-f95e543d873c
rw [email protected] quiet
cryptdevice=UUID=7d7a51a6-b4fb-4d87-818e-64c33a669763:luks-7d7a51a6-b4fb-4d87-818e-64c33a669763
root=/dev/mapper/luks-7d7a51a6-b4fb-4d87-818e-64c33a669763 splash rd.udev.log_priority=3
vt.global_cursor_default=0 systemd.unified_cgroup_hierarchy=1 loglevel=3
Desktop: KDE Plasma 5.22.4 tk: Qt 5.15.2 info: latte-dock wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM
Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine: Type: Laptop System: ASUSTeK product: VivoBook_ASUSLaptop X512FL_X512FL v: 1.0 serial:
Mobo: ASUSTeK model: X512FL v: 1.0 serial: UEFI: American Megatrends v: X512FL.303
date: 08/26/2019
Battery: ID-1: BAT0 charge: 29.3 Wh (96.7%) condition: 30.3/37.1 Wh (81.7%) volts: 7.8 min: 7.8
model: ASUSTeK ASUS Battery type: Li-ion serial: N/A status: Not charging cycles: 299
CPU: Info: Quad Core model: Intel Core i5-8265U bits: 64 type: MT MCP arch: Kaby Lake note: check
family: 6 model-id: 8E (142) stepping: C (12) microcode: EA cache: L2: 6 MiB
flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 28800
Speed: 3902 MHz min/max: 400/3900 MHz Core speeds (MHz): 1: 3902 2: 3785 3: 3801 4: 3794
5: 3892 6: 3801 7: 3801 8: 3748
Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled
Type: l1tf status: Not affected
Type: mds status: Not affected
Type: meltdown status: Not affected
Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp
Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
Type: spectre_v2 mitigation: Enhanced IBRS, IBPB: conditional, RSB filling
Type: srbds mitigation: TSX disabled
Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics: Device-1: Intel WhiskeyLake-U GT2 [UHD Graphics 620] vendor: ASUSTeK driver: i915 v: kernel
bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:3ea0 class-ID: 0300
Device-2: NVIDIA GP108M [GeForce MX250] vendor: ASUSTeK driver: nvidia v: 470.57.02
alternate: nouveau,nvidia_drm bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 10de:1d13 class-ID: 0302
Device-3: IMC Networks USB2.0 HD UVC WebCam type: USB driver: uvcvideo bus-ID: 1-6:3
chip-ID: 13d3:56d3 class-ID: 0e02 serial:
Display: x11 server: X.Org 1.20.13 compositor: kwin_x11 driver: loaded: modesetting,nvidia
display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 3840x1080 s-dpi: 96 s-size: 1013x285mm (39.9x11.2") s-diag: 1052mm (41.4")
Monitor-1: eDP-1 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 142 size: 344x193mm (13.5x7.6") diag: 394mm (15.5")
Monitor-2: HDMI-1 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 119 size: 410x230mm (16.1x9.1")
diag: 470mm (18.5")
OpenGL: renderer: Mesa Intel UHD Graphics 620 (WHL GT2) v: 4.6 Mesa 21.1.6 direct render: Yes
Audio: Device-1: Intel Cannon Point-LP High Definition Audio vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel
v: kernel alternate: snd_soc_skl,snd_sof_pci_intel_cnl bus-ID: 00:1f.3 chip-ID: 8086:9dc8
class-ID: 0403
Sound Server-1: ALSA v: k5.13.9-zen1-1-zen running: yes
Sound Server-2: JACK v: 1.9.19 running: no
Sound Server-3: PulseAudio v: 15.0 running: no
Sound Server-4: PipeWire v: 0.3.33 running: yes
Network: Device-1: Intel Cannon Point-LP CNVi [Wireless-AC] driver: iwlwifi v: kernel port: 5000
bus-ID: 00:14.3 chip-ID: 8086:9df0 class-ID: 0280
IF: wlo1 state: up mac:
Bluetooth: Device-1: Intel Bluetooth 9460/9560 Jefferson Peak (JfP) type: USB driver: btusb v: 0.8
bus-ID: 1-10:4 chip-ID: 8087:0aaa class-ID: e001
Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 2 state: up address:
Drives: Local Storage: total: 1.14 TiB used: 25.23 GiB (2.2%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: Kingston model: RBUSNS8154P3256GJ3 size: 238.47 GiB
block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 15.8 Gb/s lanes: 2 type: SSD serial:
rev: E8FK11.T temp: 45.9 C scheme: GPT
ID-2: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Toshiba model: MQ04ABF100 size: 931.51 GiB block-size:
physical: 4096 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s type: HDD rpm: 5400 serial: rev: 1J
scheme: GPT
Partition: ID-1: / raw-size: 238.21 GiB size: 238.21 GiB (100.00%) used: 25.2 GiB (10.6%) fs: btrfs
dev: /dev/dm-0 maj-min: 254:0 mapped: luks-7d7a51a6-b4fb-4d87-818e-64c33a669763
ID-2: /boot/efi raw-size: 260 MiB size: 256 MiB (98.46%) used: 27.7 MiB (10.8%) fs: vfat
dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
ID-3: /home raw-size: 238.21 GiB size: 238.21 GiB (100.00%) used: 25.2 GiB (10.6%) fs: btrfs
dev: /dev/dm-0 maj-min: 254:0 mapped: luks-7d7a51a6-b4fb-4d87-818e-64c33a669763
ID-4: /var/log raw-size: 238.21 GiB size: 238.21 GiB (100.00%) used: 25.2 GiB (10.6%) fs: btrfs
dev: /dev/dm-0 maj-min: 254:0 mapped: luks-7d7a51a6-b4fb-4d87-818e-64c33a669763
ID-5: /var/tmp raw-size: 238.21 GiB size: 238.21 GiB (100.00%) used: 25.2 GiB (10.6%) fs: btrfs
dev: /dev/dm-0 maj-min: 254:0 mapped: luks-7d7a51a6-b4fb-4d87-818e-64c33a669763
Swap: Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: zram size: 11.54 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: 100 dev: /dev/zram0
Sensors: System Temperatures: cpu: 62.0 C mobo: N/A
Fan Speeds (RPM): cpu: 3200
Info: Processes: 269 Uptime: 46m wakeups: 5 Memory: 11.55 GiB used: 2.45 GiB (21.2%) Init: systemd
v: 249 tool: systemctl Compilers: gcc: 11.1.0 clang: 12.0.1 Packages: pacman: 1188 lib: 303
Shell: fish v: 3.3.1 default: Bash v: 5.1.8 running-in: konsole inxi: 3.3.06

Run this command:

sudo -u $USER /bin/bash -lc 'lsmod | grep -o -e ^iwlmvm -e ^iwldvm -e ^iwlwifi | xargs sudo rmmod && sleep 3 && sudo modprobe iwlwifi 11n_disable=8 bt_coex_active=0'

Then check your speed.

If no improvement disable IPv6.

3 Likes

yes IPv6 is the problem. Woking fine with IPv4. Any fix for IPv6?

Probably. @tbg is known for hiding facts like that. Did you say pretty please?
:wink:

1 Like
1 Like

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.