Psensor not adding temp to tray

seems like it might be a packaging issue based on this? Application Indicator menu grayed out (#20) · Issues · Jean-Philippe Orsini / psensor · GitLab

System:    Kernel: 5.13.8-zen1-1-zen x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.1.0 
           parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen 
           root=UUID=ef15347e-a4da-4628-afc3-2bff20cbb710 rw [email protected] quiet splash 
           rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0 systemd.unified_cgroup_hierarchy=1 
           resume=UUID=e7745511-30a0-4b3d-93c1-4bc3daa8b2b8 loglevel=3 sysrq_always_enabled=1 
           Desktop: KDE Plasma 5.22.4 tk: Qt 5.15.2 info: latte-dock wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM 
           Distro: Garuda Linux base: Arch Linux 
Machine:   Type: Desktop Mobo: ASRock model: X470 Taichi serial: <filter> UEFI: American Megatrends 
           v: P3.50 date: 07/18/2019 
Battery:   Device-1: hidpp_battery_0 model: Logitech Wireless Mouse MX Master 3 serial: <filter> 
           charge: 100% (should be ignored) rechargeable: yes status: Discharging 
CPU:       Info: 6-Core model: AMD Ryzen 5 2600X bits: 64 type: MT MCP arch: Zen+ family: 17 (23) 
           model-id: 8 stepping: 2 microcode: 800820D cache: L2: 3 MiB 
           flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm bogomips: 86394 
           Speed: 4025 MHz min/max: 2200/3600 MHz boost: enabled Core speeds (MHz): 1: 4025 2: 4020 
           3: 4019 4: 4023 5: 4025 6: 4024 7: 4027 8: 4015 9: 4024 10: 4021 11: 4023 12: 4024 
           Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: Not affected 
           Type: l1tf status: Not affected 
           Type: mds status: Not affected 
           Type: meltdown status: Not affected 
           Type: spec_store_bypass 
           mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp 
           Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization 
           Type: spectre_v2 
           mitigation: Full AMD retpoline, IBPB: conditional, STIBP: disabled, RSB filling 
           Type: srbds status: Not affected 
           Type: tsx_async_abort status: Not affected 
Graphics:  Device-1: NVIDIA GP104 [GeForce GTX 1080] vendor: Gigabyte driver: nvidia v: 470.57.02 
           alternate: nouveau,nvidia_drm bus-ID: 0e:00.0 chip-ID: 10de:1b80 class-ID: 0300 
           Display: x11 server: X.Org 1.20.13 compositor: kwin_x11 driver: loaded: nvidia 
           display-ID: :0 screens: 1 
           Screen-1: 0 s-res: 3840x3240 s-dpi: 80 s-size: 1219x1029mm (48.0x40.5") 
           s-diag: 1595mm (62.8") 
           Monitor-1: HDMI-0 res: 3840x2160 hz: 60 dpi: 52 size: 1872x1053mm (73.7x41.5") 
           diag: 2148mm (84.6") 
           Monitor-2: DP-0 res: 2560x1080 dpi: 81 size: 798x334mm (31.4x13.1") diag: 865mm (34.1") 
           OpenGL: renderer: NVIDIA GeForce GTX 1080/PCIe/SSE2 v: 4.6.0 NVIDIA 470.57.02 
           direct render: Yes 
Audio:     Device-1: NVIDIA GP104 High Definition Audio vendor: Gigabyte driver: snd_hda_intel 
           v: kernel bus-ID: 0e:00.1 chip-ID: 10de:10f0 class-ID: 0403 
           Sound Server-1: ALSA v: k5.13.8-zen1-1-zen running: yes 
           Sound Server-2: JACK v: 1.9.19 running: no 
           Sound Server-3: PulseAudio v: 15.0 running: yes 
           Sound Server-4: PipeWire v: 0.3.33 running: yes 
Network:   Device-1: Intel Dual Band Wireless-AC 3168NGW [Stone Peak] driver: iwlwifi v: kernel 
           port: e000 bus-ID: 08:00.0 chip-ID: 8086:24fb class-ID: 0280 
           IF: wlp8s0 state: down mac: <filter> 
           Device-2: Intel I211 Gigabit Network vendor: ASRock driver: igb v: kernel port: d000 
           bus-ID: 0a:00.0 chip-ID: 8086:1539 class-ID: 0200 
           IF: enp10s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter> 
           IF-ID-1: anbox0 state: down mac: <filter> 
Bluetooth: Device-1: Intel Wireless-AC 3168 Bluetooth type: USB driver: btusb v: 0.8 bus-ID: 1-9:4 
           chip-ID: 8087:0aa7 class-ID: e001 
           Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 1 state: up address: <filter> 
Drives:    Local Storage: total: 2.27 TiB used: 487.21 GiB (20.9%) 
           SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required. 
           ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:1 vendor: Samsung model: SSD 970 EVO 250GB 
           size: 232.89 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 
           type: SSD serial: <filter> rev: 2B2QEXE7 temp: 49.9 C scheme: GPT 
           ID-2: /dev/nvme1n1 maj-min: 259:0 vendor: Samsung model: SSD 960 EVO 250GB 
           size: 232.89 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 
           type: SSD serial: <filter> rev: 3B7QCXE7 temp: 33.9 C scheme: GPT 
           ID-3: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Seagate model: ST2000DX002-2DV164 size: 1.82 TiB 
           block-size: physical: 4096 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s type: HDD rpm: 7200 
           serial: <filter> rev: CC41 scheme: GPT 
Partition: ID-1: / raw-size: 215.45 GiB size: 215.45 GiB (100.00%) used: 42.61 GiB (19.8%) 
           fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:7 
           ID-2: /boot/efi raw-size: 260 MiB size: 256 MiB (98.46%) used: 562 KiB (0.2%) fs: vfat 
           dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:6 
           ID-3: /home raw-size: 215.45 GiB size: 215.45 GiB (100.00%) used: 42.61 GiB (19.8%) 
           fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:7 
           ID-4: /var/log raw-size: 215.45 GiB size: 215.45 GiB (100.00%) used: 42.61 GiB (19.8%) 
           fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:7 
           ID-5: /var/tmp raw-size: 215.45 GiB size: 215.45 GiB (100.00%) used: 42.61 GiB (19.8%) 
           fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:7 
Swap:      Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default) 
           ID-1: swap-1 type: partition size: 17.18 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: -2 
           dev: /dev/nvme0n1p3 maj-min: 259:8 
           ID-2: swap-2 type: zram size: 15.55 GiB used: 34 MiB (0.2%) priority: 100 
           dev: /dev/zram0 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 53.2 C mobo: 39.0 C gpu: nvidia temp: 51 C 
           Fan Speeds (RPM): fan-1: 0 fan-2: 1304 fan-3: 1304 fan-4: 1492 fan-5: 1231 gpu: nvidia 
           fan: 24% 
           Power: 12v: N/A 5v: N/A 3.3v: 3.31 vbat: 3.28 
Info:      Processes: 478 Uptime: 1h 21m wakeups: 2 Memory: 15.55 GiB used: 9.79 GiB (62.9%) 
           Init: systemd v: 249 tool: systemctl Compilers: gcc: 11.1.0 clang: 12.0.1 Packages: 
           pacman: 1973 lib: 513 flatpak: 0 Shell: Zsh v: 5.8 running-in: kitty inxi: 3.3.06 

the option to add the sensor info to the tray is grayed out (I would add an image but new users are not allowed to upload images) and according to the issue, I linked its an issue with how it's packaged.

We believe you that it is so, no picture necessary that one could also easily fake :wink: .

New members cannot upload pictures because it is unnecessary to take screen shots of 3840x2160 pixels on which a sentence with the error description, if possible still terminal (i.e. copyable), can be seen.

We also try not to increase the memory requirements of our server unnecessarily.

Please, even if you can do it later, avoid it. :slight_smile:

1 year ago and Xfce.

The maintainer of KDE dragonized will take a look when his time permits, please be patient.

1 Like

This topic was automatically closed 14 days after the last reply. New replies are no longer allowed.