No widget menu

Hey, so I have an issue where I can't open the widget menu. I right click the desktop and select add widgets and nothing happens. I have tried reinstalling KDE and the distro itself but it never opens the side panel. I'm currently not on my laptop but will update with specs soon. I am on an Intel machine if that helps

Please, inxi -Faz

BTW, add widget work fine here.

No, it did not help :smiley:

Well as I said I'm not at my laptop but here's the most recent one I have

inxi -Faz
System:    Kernel: 5.14.3-2-cacule-llvm x86_64 bits: 64 compiler: clang v: 12.0.0 
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-cacule-llvm 
root=UUID=d705e742-9d27-4001-909a-c8b33abd69ac rw [email protected] quiet splash 
rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0 systemd.unified_cgroup_hierarchy=1 
resume=UUID=d2c6afb2-b903-4bf2-9889-2eb2819f64fa loglevel=3 
Desktop: KDE Plasma 5.22.5 tk: Qt 5.15.2 info: latte-dock wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM 
Distro: Garuda Linux base: Arch Linux 
Machine:   Type: Laptop System: ASUSTeK product: X510UA v: 1.0 serial: <filter> 
Mobo: ASUSTeK model: X510UA v: 1.0 serial: <filter> UEFI: American Megatrends v: X510UA.312 
date: 04/29/2020 
Battery:   ID-1: BAT0 charge: 6.6 Wh (23.1%) condition: 28.6/42.1 Wh (67.9%) volts: 11.5 min: 11.5 
model: ASUSTeK ASUS Battery type: Li-ion serial: N/A status: Charging cycles: 401 
CPU:       Info: Dual Core model: Intel Core i7-7500U bits: 64 type: MT MCP arch: Amber/Kaby Lake 
note: check family: 6 model-id: 8E (142) stepping: 9 microcode: EA cache: L2: 4 MiB 
flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 23220 
Speed: 3477 MHz min/max: 400/3500 MHz Core speeds (MHz): 1: 3477 2: 3475 3: 3493 4: 3478 
Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled 
Type: l1tf mitigation: PTE Inversion; VMX: conditional cache flushes, SMT vulnerable 
Type: mds mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable 
Type: meltdown mitigation: PTI 
Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp 
Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization 
Type: spectre_v2 
mitigation: Full generic retpoline, IBPB: conditional, IBRS_FW, STIBP: conditional, RSB filling 
Type: srbds mitigation: Microcode 
Type: tsx_async_abort status: Not affected 
Graphics:  Device-1: Intel HD Graphics 620 vendor: ASUSTeK driver: i915 v: kernel bus-ID: 00:02.0 
chip-ID: 8086:5916 class-ID: 0300 
Device-2: IMC Networks VGA UVC WebCam type: USB driver: uvcvideo bus-ID: 1-6:2 
chip-ID: 13d3:5a07 class-ID: 0e02 serial: <filter> 
Display: x11 server: X.Org 1.20.13 compositor: kwin_x11 driver: loaded: intel 
unloaded: modesetting alternate: fbdev,vesa display-ID: :0 screens: 1 
Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.0x11.2") s-diag: 582mm (22.9") 
Monitor-1: eDP1 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 143 size: 340x190mm (13.4x7.5") diag: 389mm (15.3") 
OpenGL: renderer: Mesa Intel HD Graphics 620 (KBL GT2) v: 4.6 Mesa 21.2.1 direct render: Yes 
Audio:     Device-1: Intel Sunrise Point-LP HD Audio vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel v: kernel 
alternate: snd_soc_skl bus-ID: 00:1f.3 chip-ID: 8086:9d71 class-ID: 0403 
Sound Server-1: ALSA v: k5.14.3-2-cacule-llvm running: yes 
Sound Server-2: JACK v: 1.9.19 running: no 
Sound Server-3: PulseAudio v: 15.0 running: no 
Sound Server-4: PipeWire v: 0.3.35 running: yes 
Network:   Device-1: Intel Wireless 8265 / 8275 driver: iwlwifi v: kernel port: f040 bus-ID: 02:00.0 
chip-ID: 8086:24fd class-ID: 0280 
IF: wlp2s0 state: up mac: <filter> 
Bluetooth: Device-1: Intel Bluetooth wireless interface type: USB driver: btusb v: 0.8 bus-ID: 1-8:3 
chip-ID: 8087:0a2b class-ID: e001 
Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 0 state: down bt-service: enabled,running rfk-block: 
hardware: no software: yes address: <filter> 
Drives:    Local Storage: total: 704.24 GiB used: 75.91 GiB (10.8%) 
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required. 
ID-1: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Samsung model: SSD 870 EVO 500GB size: 465.76 GiB 
block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s type: SSD serial: <filter> rev: 1B6Q 
scheme: GPT 
ID-2: /dev/sdb maj-min: 8:16 vendor: Micron model: 1100 MTFDDAV256TBN size: 238.47 GiB 
block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s type: SSD serial: <filter> rev: A020 
scheme: GPT 
Partition: ID-1: / raw-size: 448.43 GiB size: 448.43 GiB (100.00%) used: 75.91 GiB (16.9%) fs: btrfs 
dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2 
ID-2: /boot/efi raw-size: 260 MiB size: 256 MiB (98.45%) used: 563 KiB (0.2%) fs: vfat 
dev: /dev/sda1 maj-min: 8:1 
ID-3: /home raw-size: 448.43 GiB size: 448.43 GiB (100.00%) used: 75.91 GiB (16.9%) fs: btrfs 
dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2 
ID-4: /var/log raw-size: 448.43 GiB size: 448.43 GiB (100.00%) used: 75.91 GiB (16.9%) 
fs: btrfs dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2 
ID-5: /var/tmp raw-size: 448.43 GiB size: 448.43 GiB (100.00%) used: 75.91 GiB (16.9%) 
fs: btrfs dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2 
Swap:      Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default) 
ID-1: swap-1 type: partition size: 17.07 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: -2 dev: /dev/sda3 
maj-min: 8:3 
ID-2: swap-2 type: zram size: 15.52 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: 100 dev: /dev/zram0 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 80.0 C mobo: N/A 
Fan Speeds (RPM): cpu: 4700 
Info:      Processes: 242 Uptime: 15m wakeups: 2 Memory: 15.52 GiB used: 3.12 GiB (20.1%) Init: systemd 
v: 249 tool: systemctl Compilers: gcc: 11.1.0 clang: 12.0.1 Packages: pacman: 1393 lib: 340 
Shell: fish v: 3.3.1 default: Bash v: 5.1.8 running-in: konsole inxi: 3.3.06

System is up-to-date?

System:    Kernel: 5.14.6-1-cacule x86_64

Restart/reboot the system?

Yeah this is an old system log. I am up to date

1 Like

This topic was automatically closed 14 days after the last reply. New replies are no longer allowed.