Multiple Monitor Setup, KDE Application Launcher only works with Meta on 1 screen. (Cant set Alt+F1 shortcut to both app launchers)

Hello! I have a 3 monitor setup and KDE Application Launcher will open with Meta on one screen, but not the other. I had Garuda installed previously and this worked. I did a fresh install today and now I can only get the Application Launcher to work on my main display.

When looking at Shortcuts i see 3 application launchers, and 2 will respond if i set the trigger to Alt+F1, but only one at a time. Is there a way to make them both function depending on where my mouse is like before?

System:
  Kernel: 5.19.2-zen1-1-zen arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 12.1.1
    parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen
    root=UUID=30ba3db0-2211-4fa1-8d7a-ea471e9c6a0b rw [email protected]
    quiet quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
    loglevel=3
  Desktop: KDE Plasma v: 5.25.4 tk: Qt v: 5.15.5 wm: kwin_x11 vt: 1
    dm: SDDM Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
  Type: Desktop Mobo: ASUSTeK model: STRIX Z270E GAMING v: Rev 1.xx
    serial: <superuser required> UEFI: American Megatrends v: 0906
    date: 03/22/2017
CPU:
  Info: model: Intel Core i7-7700K bits: 64 type: MT MCP arch: Kaby Lake
    gen: core 7 built: 2018 process: Intel 14nm family: 6 model-id: 0x9E (158)
    stepping: 9 microcode: 0xF0
  Topology: cpus: 1x cores: 4 tpc: 2 threads: 8 smt: enabled cache:
    L1: 256 KiB desc: d-4x32 KiB; i-4x32 KiB L2: 1024 KiB desc: 4x256 KiB
    L3: 8 MiB desc: 1x8 MiB
  Speed (MHz): avg: 4166 high: 4502 min/max: 800/4500 scaling:
    driver: intel_pstate governor: performance cores: 1: 4200 2: 4200 3: 4502
    4: 3630 5: 4200 6: 4200 7: 4200 8: 4200 bogomips: 67200
  Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3
  Vulnerabilities:
  Type: itlb_multihit status: KVM: VMX unsupported
  Type: l1tf mitigation: PTE Inversion
  Type: mds mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable
  Type: meltdown mitigation: PTI
  Type: mmio_stale_data mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable
  Type: retbleed mitigation: IBRS
  Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via
    prctl
  Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer
    sanitization
  Type: spectre_v2 mitigation: IBRS, IBPB: conditional, RSB filling,
    PBRSB-eIBRS: Not affected
  Type: srbds mitigation: Microcode
  Type: tsx_async_abort mitigation: TSX disabled
Graphics:
  Device-1: NVIDIA GP104 [GeForce GTX 1080] driver: nvidia v: 515.49.10
    alternate: nouveau,nvidia_drm non-free: 515.xx+ status: current (as of
    2022-07) arch: Pascal code: GP10x process: TSMC 16nm built: 2016-21 pcie:
    gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:1b80
    class-ID: 0300
  Display: x11 server: X.Org v: 21.1.4 with: Xwayland v: 22.1.3
    compositor: kwin_x11 driver: X: loaded: nvidia unloaded: modesetting
    alternate: fbdev,nouveau,nv,vesa gpu: nvidia display-ID: :0 screens: 1
  Screen-1: 0 s-res: 4080x2040 s-dpi: 107 s-size: 969x484mm (38.15x19.06")
    s-diag: 1083mm (42.64")
  Monitor-1: DP-0 pos: primary,bottom-c res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 82
    size: 598x336mm (23.54x13.23") diag: 686mm (27.01") modes: N/A
  Monitor-2: DP-2 pos: middle-l res: 1080x1920 hz: 60 dpi: 93
    size: 296x527mm (11.65x20.75") diag: 604mm (23.8") modes: N/A
  Monitor-3: DP-5 pos: top-right res: 1080x1920 hz: 120 dpi: 82
    size: 336x598mm (13.23x23.54") diag: 686mm (27.01") modes: N/A
  OpenGL: renderer: NVIDIA GeForce GTX 1080/PCIe/SSE2 v: 4.6.0 NVIDIA
    515.49.10 direct render: Yes
Audio:
  Device-1: Intel 200 Series PCH HD Audio vendor: ASUSTeK
    driver: snd_hda_intel bus-ID: 1-1:10 v: kernel chip-ID: b58e:9e84
    bus-ID: 00:1f.3 chip-ID: 8086:a2f0 class-ID: 0300 serial: <filter>
    class-ID: 0403
  Device-2: NVIDIA GP104 High Definition Audio driver: snd_hda_intel
    v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 bus-ID: 01:00.1
    chip-ID: 10de:10f0 class-ID: 0403
  Device-3: Blue Microphones Yeti Stereo Microphone type: USB
    driver: hid-generic,snd-usb-audio,usbhid
  Device-4: Creative Sound Blaster X3 type: USB
    driver: cdc_acm,hid-generic,snd-usb-audio,usbhid bus-ID: 1-6:7
    chip-ID: 041e:3264 class-ID: 0102 serial: <filter>
  Sound Server-1: ALSA v: k5.19.2-zen1-1-zen running: yes
  Sound Server-2: PulseAudio v: 16.1 running: no
  Sound Server-3: PipeWire v: 0.3.56 running: yes
Network:
  Device-1: Intel Ethernet I219-V vendor: ASUSTeK driver: e1000e v: kernel
    port: N/A bus-ID: 00:1f.6 chip-ID: 8086:15b8 class-ID: 0200
  IF: enp0s31f6 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
  Device-2: Qualcomm Atheros QCA6174 802.11ac Wireless Network Adapter
    vendor: ASUSTeK driver: ath10k_pci v: kernel pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s
    lanes: 1 bus-ID: 04:00.0 chip-ID: 168c:003e class-ID: 0280
  IF: wlp4s0 state: down mac: <filter>
  IF-ID-1: tun0 state: unknown speed: 10 Mbps duplex: full mac: N/A
Bluetooth:
  Device-1: ASUSTek Qualcomm Bluetooth 4.1 type: USB driver: btusb v: 0.8
    bus-ID: 1-7:8 chip-ID: 0b05:1825 class-ID: e001
  Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 0 state: up address: <filter>
RAID:
  Hardware-1: Intel SATA Controller [RAID mode] driver: ahci v: 3.0
    port: f020 bus-ID: 00:17.0 chip-ID: 8086:2822 rev: class-ID: 0104
Drives:
  Local Storage: total: 2.06 TiB used: 1.1 TiB (53.5%)
  SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
  ID-1: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Seagate model: ST2000DM001-1ER164
    size: 1.82 TiB block-size: physical: 4096 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
    type: HDD rpm: 7200 serial: <filter> rev: CC26 scheme: GPT
  ID-2: /dev/sdb maj-min: 8:16 vendor: Samsung model: SSD 850 EVO 250GB
    size: 232.89 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
    type: SSD serial: <filter> rev: 2B6Q scheme: GPT
  ID-3: /dev/sdc maj-min: 8:32 type: USB model: USB DISK 2.0
    size: 14.46 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B type: N/A
    serial: <filter> rev: PMAP scheme: MBR
  SMART Message: Unknown USB bridge. Flash drive/Unsupported enclosure?
Partition:
  ID-1: / raw-size: 232.59 GiB size: 232.59 GiB (100.00%) used: 13.22 GiB
    (5.7%) fs: btrfs dev: /dev/sdb2 maj-min: 8:18
  ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 299.4 MiB (99.80%) used: 608 KiB
    (0.2%) fs: vfat dev: /dev/sdb1 maj-min: 8:17
  ID-3: /home raw-size: 232.59 GiB size: 232.59 GiB (100.00%) used: 13.22
    GiB (5.7%) fs: btrfs dev: /dev/sdb2 maj-min: 8:18
  ID-4: /var/log raw-size: 232.59 GiB size: 232.59 GiB (100.00%) used: 13.22
    GiB (5.7%) fs: btrfs dev: /dev/sdb2 maj-min: 8:18
  ID-5: /var/tmp raw-size: 232.59 GiB size: 232.59 GiB (100.00%) used: 13.22
    GiB (5.7%) fs: btrfs dev: /dev/sdb2 maj-min: 8:18
Swap:
  Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
  ID-1: swap-1 type: zram size: 31.28 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: 100
    dev: /dev/zram0
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 49.0 C mobo: N/A gpu: nvidia temp: 63 C
  Fan Speeds (RPM): N/A gpu: nvidia fan: 41%
Info:
  Processes: 282 Uptime: 1h 5m wakeups: 0 Memory: 31.28 GiB used: 5.57 GiB
  (17.8%) Init: systemd v: 251 default: graphical tool: systemctl
  Compilers: gcc: 12.1.1 Packages: pacman: 1825 lib: 540 Shell: fish v: 3.5.1
  default: Bash v: 5.1.16 running-in: alacritty inxi: 3.3.20
Garuda (2.6.6-1):
  System install date:     2022-08-18
  Last full system update: 2022-08-18 ↻
  Is partially upgraded:   No
  Relevant software:       NetworkManager
  Windows dual boot:       No/Undetected
  Snapshots:               Timeshift
  Failed units:

I searched the forums quite a bit before finally making an account and posting. I disabled Latte Docks ability to use Meta, uninstalled Latte completely as I do not use it, and set the main display to Alt+F1. It works, just not on Screen 2.

Sorry for the noob question, but I am very stuck on this one. Thank you all for the help in advance.

If this was working before, it must have been a Latte feature. IIRC and AFAIK, you can't use the same shortcut for two launchers and expect them to respond depending on the focused monitor. This might worked (if really), if the other monitors' panels were cloned (and not copied/created new) from the first one/original. IIRC Latte could do that.

This behavior is a feature of Krunner (Alt+F2) IIRC, which can do practically the same as and more than the standard launchers. You might want to test if it fits your preference.

2 Likes

Strange as I removed Latte on my last install as well and this functioned as listed prior.

I will look into it. This install has been very rough for no reason. The open source nvidia driver was the only one to work properly during install when the last time the proprietary drivers worked flawlessly, now im running into nothing but issues. I might just reinstall and see what i can get to happen.

Edit: Reinstalled Dragonized and its working as intended. Thank you for the help.

1 Like

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.