Latte dock windows button icons broken

Hello, since I started my computer today, my window buttons in the latte dock, are 'default' look.
I tried to set the global theme to Sweetified plasma again, didn't work.
I tried to configure the windows buttons, but the only option I have under decoration is 'breeze'

garuda-inxi
System:
Kernel: 5.16.8-zen1-1-zen x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.1.0
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen
root=UUID=6f02cca7-346f-4cd7-8573-fa3f1c3a3cf3 rw [email protected]
quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
resume=UUID=513821c1-bd0a-4c2c-aa9d-b602dc89905d loglevel=3
Desktop: KDE Plasma 5.24.0 tk: Qt 5.15.2 info: latte-dock wm: kwin_x11
vt: 1 dm: SDDM Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
Type: Laptop System: ASUSTeK product: ROG Strix G531GU_G531GU v: 1.0
serial: <superuser required>
Mobo: ASUSTeK model: G531GU v: 1.0 serial: <superuser required>
UEFI: American Megatrends v: G531GU.311 date: 02/19/2021
Battery:
ID-1: BAT0 charge: 49.9 Wh (100.0%) condition: 49.9/66.0 Wh (75.6%)
volts: 15.7 min: 15.7 model: ASUSTeK ASUS Battery type: Li-ion serial: N/A
status: Not charging
CPU:
Info: model: Intel Core i7-9750H bits: 64 type: MT MCP arch: Coffee Lake
family: 6 model-id: 0x9E (158) stepping: 0xA (10) microcode: 0xEC
Topology: cpus: 1x cores: 6 tpc: 2 threads: 12 smt: enabled cache:
L1: 384 KiB desc: d-6x32 KiB; i-6x32 KiB L2: 1.5 MiB desc: 6x256 KiB
L3: 12 MiB desc: 1x12 MiB
Speed (MHz): avg: 4218 high: 4300 min/max: 800/4500 scaling:
driver: intel_pstate governor: performance cores: 1: 4297 2: 4290 3: 4256
4: 4292 5: 4257 6: 4284 7: 4287 8: 4300 9: 4248 10: 3585 11: 4266
12: 4258 bogomips: 62399
Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx
Vulnerabilities:
Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled
Type: l1tf
mitigation: PTE Inversion; VMX: conditional cache flushes, SMT vulnerable
Type: mds mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable
Type: meltdown mitigation: PTI
Type: spec_store_bypass
mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl
Type: spectre_v1
mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
Type: spectre_v2 mitigation: Full generic retpoline, IBPB: conditional,
IBRS_FW, STIBP: conditional, RSB filling
Type: srbds mitigation: Microcode
Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
Device-1: Intel CoffeeLake-H GT2 [UHD Graphics 630] vendor: ASUSTeK
driver: i915 v: kernel bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:3e9b class-ID: 0300
Device-2: NVIDIA TU116M [GeForce GTX 1660 Ti Mobile] vendor: ASUSTeK
driver: nvidia v: 510.47.03 alternate: nouveau,nvidia_drm bus-ID: 01:00.0
chip-ID: 10de:2191 class-ID: 0300
Display: x11 server: X.Org 1.21.1.3 compositor: kwin_x11 driver:
loaded: modesetting,nvidia display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.0x11.2")
s-diag: 582mm (22.9")
Monitor-1: eDP-1-1 res: 1920x1080 hz: 120 dpi: 142
size: 344x194mm (13.5x7.6") diag: 395mm (15.5")
OpenGL: renderer: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti/PCIe/SSE2
v: 4.6.0 NVIDIA 510.47.03 direct render: Yes
Audio:
Device-1: Intel Cannon Lake PCH cAVS vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel
v: kernel alternate: snd_soc_skl,snd_sof_pci_intel_cnl bus-ID: 00:1f.3
chip-ID: 8086:a348 class-ID: 0403
Device-2: NVIDIA TU116 High Definition Audio vendor: ASUSTeK
driver: snd_hda_intel v: kernel bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 10de:1aeb
class-ID: 0403
Sound Server-1: ALSA v: k5.16.8-zen1-1-zen running: yes
Sound Server-2: PulseAudio v: 15.0 running: no
Sound Server-3: PipeWire v: 0.3.45 running: yes
Network:
Device-1: Intel Cannon Lake PCH CNVi WiFi driver: iwlwifi v: kernel
bus-ID: 00:14.3 chip-ID: 8086:a370 class-ID: 0280
IF: wlo1 state: up mac: <filter>
Device-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet
vendor: ASUSTeK driver: r8169 v: kernel port: 3000 bus-ID: 03:00.0
chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200
IF: eno2 state: down mac: <filter>
Bluetooth:
Device-1: Intel Bluetooth 9460/9560 Jefferson Peak (JfP) type: USB
driver: btusb v: 0.8 bus-ID: 1-14:4 chip-ID: 8087:0aaa class-ID: e001
Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 0 state: up address: <filter>
Drives:
Local Storage: total: 1.38 TiB used: 952.7 GiB (67.6%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: Intel model: SSDPEKNW512G8
size: 476.94 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B
speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial: <filter> rev: 002C
temp: 41.9 C scheme: GPT
ID-2: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Seagate model: ST1000LM024 HN-M101MBB
size: 931.51 GiB block-size: physical: 4096 B logical: 512 B
speed: 6.0 Gb/s type: HDD rpm: 5400 serial: <filter> rev: 0001
scheme: GPT
Partition:
ID-1: / raw-size: 459.62 GiB size: 459.62 GiB (100.00%)
used: 152.18 GiB (33.1%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 299.4 MiB (99.80%)
used: 576 KiB (0.2%) fs: vfat dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
ID-3: /home raw-size: 459.62 GiB size: 459.62 GiB (100.00%)
used: 152.18 GiB (33.1%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
ID-4: /var/log raw-size: 459.62 GiB size: 459.62 GiB (100.00%)
used: 152.18 GiB (33.1%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
ID-5: /var/tmp raw-size: 459.62 GiB size: 459.62 GiB (100.00%)
used: 152.18 GiB (33.1%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
Swap:
Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: partition size: 17.02 GiB used: 0 KiB (0.0%)
priority: -2 dev: /dev/nvme0n1p3 maj-min: 259:3
ID-2: swap-2 type: zram size: 15.48 GiB used: 1.2 MiB (0.0%)
priority: 100 dev: /dev/zram0
Sensors:
System Temperatures: cpu: 63.0 C pch: 64.0 C mobo: N/A gpu: nvidia
temp: 55 C
Fan Speeds (RPM): cpu: 3000
Info:
Processes: 343 Uptime: 13m wakeups: 1 Memory: 15.48 GiB
used: 3.56 GiB (23.0%) Init: systemd v: 250 tool: systemctl Compilers:
gcc: 11.1.0 clang: 13.0.1 Packages: pacman: 1887 lib: 557 Shell: fish
v: 3.3.1 default: Bash v: 5.1.16 running-in: konsole inxi: 3.3.12
Garuda (2.5.4-2):
System install date:     2022-02-08
Last full system update: 2022-02-09
Is partially upgraded:   No
Relevant software:       NetworkManager
Windows dual boot:       Probably (Run as root to verify)
Snapshots:               Snapper
Failed units:

Have you tried resetting the latte configuration?

Garuda Welcome -> Garuda Assistant -> check Latte box and click Reset button -> relog

It Is a known issue due to KDE 5.24

Hopefully it will be fixed soon.

8 Likes

I tried, seems like filo answered my question

Have the Same problem

The bug is aesthetic instead of functional in nature. I can tolerate it, I rather accept the important update on other areas which fixes security issues than be bothered by tiny graphical bug.

3 Likes

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.