Issues with Garuda Dr460nized desktop look

Hello, I'm new to Garuda and so far I love it !
But I'm here because I have an issue :slight_smile:

I guess I did play around a little too much and now my settings are kind of messed up.
I did try to reset all settings with Garuda assistant but it did not help.
As you can see in the screenshot, the buttons on the Konsole window for example looks generic and not the 3 dots, also look at the latte-dock, everything seems to be cramped in the corner and I can't even read the text. Is there anything I can do other than fresh re-install?

Hi there, welcome.
Your garuda-inxi is missing in the post...
Did you logoff/logon after resetting with Garuda Assistant?

1 Like

Oups, sorry for that. Yeah I did a reboot to be sure. Here is the garuda-inxi

System:
Kernel: 5.17.1-zen1-1-zen arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.2.0
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen
root=UUID=331cf3ea-c83a-449c-8bca-ffbcf66a6c2a rw [email protected]
quiet quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
loglevel=3 intel_iommu=on rd.driver.pre=vfio-pci kvm.ignore_msrs=1
Desktop: KDE Plasma v: 5.24.4 tk: Qt v: 5.15.3 info: latte-dock
wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
Type: Desktop System: Micro-Star product: MS-7C04 v: 1.0
serial: <superuser required>
Mobo: Micro-Star model: MPG Z390I GAMING EDGE AC (MS-7C04) v: 1.0
serial: <superuser required> UEFI: American Megatrends v: 1.60
date: 08/08/2019
Battery:
ID-1: hidpp_battery_0 charge: 84% condition: N/A volts: 4.0 min: N/A
model: Logitech G Pro Wireless Gaming Mouse type: N/A serial: <filter>
status: discharging
CPU:
Info: model: Intel Core i9-9900K bits: 64 type: MT MCP arch: Coffee Lake
family: 6 model-id: 0x9E (158) stepping: 0xC (12) microcode: 0xEC
Topology: cpus: 1x cores: 8 tpc: 2 threads: 16 smt: enabled cache:
L1: 512 KiB desc: d-8x32 KiB; i-8x32 KiB L2: 2 MiB desc: 8x256 KiB
L3: 16 MiB desc: 1x16 MiB
Speed (MHz): avg: 4985 high: 5009 min/max: 800/5000 scaling:
driver: intel_pstate governor: performance cores: 1: 4986 2: 5001 3: 5004
4: 5009 5: 5002 6: 5001 7: 4999 8: 4978 9: 5000 10: 5001 11: 5006
12: 5001 13: 4890 14: 4907 15: 4997 16: 4992 bogomips: 115200
Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx
Vulnerabilities:
Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled
Type: l1tf status: Not affected
Type: mds mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable
Type: meltdown status: Not affected
Type: spec_store_bypass
mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl
Type: spectre_v1
mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
Type: spectre_v2 mitigation: Retpolines, IBPB: conditional, IBRS_FW,
STIBP: conditional, RSB filling
Type: srbds mitigation: Microcode
Type: tsx_async_abort mitigation: TSX disabled
Graphics:
Device-1: Intel CoffeeLake-S GT2 [UHD Graphics 630] vendor: Micro-Star MSI
driver: i915 v: kernel ports: active: DP-1,HDMI-A-1
empty: HDMI-A-2,HDMI-A-3 bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:3e98
class-ID: 0380
Device-2: NVIDIA TU102 [GeForce RTX 2080 Ti Rev. A]
vendor: Micro-Star MSI driver: nvidia v: 510.54
alternate: nouveau,nvidia_drm pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16
bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:1e07 class-ID: 0300
Display: x11 server: X.Org v: 1.21.1.3 compositor: kwin_x11 driver: X:
loaded: intel,nvidia unloaded: modesetting,nouveau alternate: fbdev,nv,vesa
gpu: i915 display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 4530x4075 s-dpi: 91 s-size: 1262x1135mm (49.69x44.69")
s-diag: 1697mm (66.82")
Monitor-1: DP-2 pos: primary,top-left res: 1920x1080 hz: 144 dpi: 92
size: 531x298mm (20.91x11.73") diag: 609mm (23.97") modes: N/A
Monitor-2: DP1 pos: top-right res: 2560x1440 hz: 60 dpi: 108
size: 600x340mm (23.62x13.39") diag: 690mm (27.15") modes: N/A
Monitor-3: HDMI1 pos: bottom-l res: 3840x2160 hz: 30 dpi: 325
size: 300x260mm (11.81x10.24") diag: 397mm (15.63") modes: N/A
OpenGL: renderer: NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti/PCIe/SSE2
v: 4.6.0 NVIDIA 510.54 direct render: Yes
Audio:
Device-1: Intel Cannon Lake PCH cAVS vendor: Micro-Star MSI
driver: snd_hda_intel v: kernel
alternate: snd_soc_skl,snd_sof_pci_intel_cnl bus-ID: 00:1f.3
chip-ID: 8086:a348 class-ID: 0403
Device-2: NVIDIA TU102 High Definition Audio vendor: Micro-Star MSI
driver: snd_hda_intel v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16
bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 10de:10f7 class-ID: 0403
Device-3: C-Media JUST MIXER5 type: USB
driver: hid-generic,snd-usb-audio,usbhid bus-ID: 1-2.1:6 chip-ID: 0d8c:0133
class-ID: 0300
Device-4: Thesycon System & Consulting GmbH SMSL USB AUDIO type: USB
driver: hid-generic,snd-usb-audio,usbhid bus-ID: 1-4:5 chip-ID: 152a:85dd
class-ID: 0300
Sound Server-1: ALSA v: k5.17.1-zen1-1-zen running: yes
Sound Server-2: PulseAudio v: 15.0 running: no
Sound Server-3: PipeWire v: 0.3.49 running: yes
Network:
Device-1: Intel Cannon Lake PCH CNVi WiFi driver: iwlwifi v: kernel
bus-ID: 00:14.3 chip-ID: 8086:a370 class-ID: 0280
IF: wlo1 state: down mac: <filter>
Device-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet
vendor: Micro-Star MSI driver: r8169 v: kernel pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s
lanes: 1 port: 3000 bus-ID: 05:00.0 chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200
IF: enp5s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
IF-ID-1: virbr0 state: down mac: <filter>
Bluetooth:
Device-1: Intel Bluetooth 9460/9560 Jefferson Peak (JfP) type: USB
driver: btusb v: 0.8 bus-ID: 1-14:9 chip-ID: 8087:0aaa class-ID: e001
Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 1 state: up address: <filter>
Drives:
Local Storage: total: 4.78 TiB used: 169.25 GiB (3.5%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: Western Digital
model: PC SN720 SDAPNTW-256G-1006 size: 238.47 GiB block-size:
physical: 512 B logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD
serial: <filter> rev: 10110006 temp: 62.9 C scheme: GPT
ID-2: /dev/nvme1n1 maj-min: 259:2 vendor: Samsung model: SSD 980 1TB
size: 931.51 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B
speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial: <filter> rev: 1B4QFXO7
temp: 55.9 C scheme: GPT
ID-3: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Samsung model: SSD 870 QVO 4TB
size: 3.64 TiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
type: SSD serial: <filter> rev: 2B6Q scheme: GPT
Partition:
ID-1: / raw-size: 931.22 GiB size: 931.22 GiB (100.00%)
used: 169.25 GiB (18.2%) fs: btrfs dev: /dev/nvme1n1p2 maj-min: 259:4
ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 299.4 MiB (99.80%)
used: 576 KiB (0.2%) fs: vfat dev: /dev/nvme1n1p1 maj-min: 259:3
ID-3: /home raw-size: 931.22 GiB size: 931.22 GiB (100.00%)
used: 169.25 GiB (18.2%) fs: btrfs dev: /dev/nvme1n1p2 maj-min: 259:4
ID-4: /var/log raw-size: 931.22 GiB size: 931.22 GiB (100.00%)
used: 169.25 GiB (18.2%) fs: btrfs dev: /dev/nvme1n1p2 maj-min: 259:4
ID-5: /var/tmp raw-size: 931.22 GiB size: 931.22 GiB (100.00%)
used: 169.25 GiB (18.2%) fs: btrfs dev: /dev/nvme1n1p2 maj-min: 259:4
Swap:
Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: zram size: 31.21 GiB used: 2.5 MiB (0.0%)
priority: 100 dev: /dev/zram0
Sensors:
System Temperatures: cpu: 54.0 C pch: 72.0 C mobo: N/A gpu: nvidia
temp: 44 C
Fan Speeds (RPM): N/A gpu: nvidia fan: 0%
Info:
Processes: 360 Uptime: 39m wakeups: 7 Memory: 31.21 GiB
used: 4.74 GiB (15.2%) Init: systemd v: 250 tool: systemctl Compilers:
gcc: 11.2.0 Packages: pacman: 1781 lib: 529 Shell: fish v: 3.4.1
default: Bash v: 5.1.16 running-in: konsole inxi: 3.3.14
Garuda (2.5.6-2):
System install date:     2022-03-29
Last full system update: 2022-04-01
Is partially upgraded:   No
Relevant software:       NetworkManager
Windows dual boot:       No/Undetected
Snapshots:               Snapper
Failed units:

Wow, I think you played around a lot with it! :slight_smile:
You could try to set back these settings (System Settings, Appearence):

Global Theme = Sweetified Plasma
Windows Decorations = Sweet-Dark
Application Style = kvantum-dark
Gnome/GTK Application Style = Sweet-Dark
Plasma Style = Sweet
Colors = Sweetified
Icons = BeautyLine

I'm going a bit by heart here and copying from previous posts, since I'm not on the system at the moment.
Probably you should also change something else, but most likely you'll see it or remember it during the other updates...

1 Like

That did the trick for all the theme related issues ! Thanks a lot !!!
I still have that issue in the latte-dock, not sure what to do for that one.
It's only happening when the focused window is on the primary screen (where also indeed the latte-dock is)

When I edit the latte-dock layout, I'm getting this

Check if this helps...

That's a different problem anyway, maybe you'd better create a new topic with all the needed information.
Try also to give a look at this one:

4 Likes

That did the trick. I removed the top bar from my 3rd screen (I don't need it anyway) and it looks like it did a reset and went back to normal !
Thanks again for all the help !

1 Like

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.