I cant get sound from internet only

I dont have it on mute and the sound worked at first on firedragon.Iam using a toshiba tecra z40 laptop from 2016.Any help I will be tahnkful

Could you provide the requested information from the post template, and some more detail about the problem you're having?

What does "I can't get sound from Internet" mean?

4 Likes

earlier when i logged into garuda it made its normal sound but when i play youtube for example i can see it but, cant hear it on firedragon. i even downloaded firefox from flathub and its doing the same thing. i hope i was able to bring it out better.

Last time. ( :slight_smile: )
Please read the following template before requesting assistance:

Please post the terminal/konsole input and output as text (no pictures) from the the following command:

garuda-inxi

Refusing to post the output of the required "garuda-inxi" on a help request will likely result in you not receiving any help from the Garuda team. A failure to provide your system specs may also result in your thread being closed without notice, (as without this information providing assistance is often next to impossible).

Before opening a new help request, please search the Arch and Garuda Wiki's, and read any relevant sections related to your issue. Also, thoroughly search any error messages in the forum's search engine and on the web. For in depth information on how to search for answers to Linux issues effectively read the tips on the Garuda Wiki:

Please report in detail everything you have already attempted to solve your problem.

4 Likes

I just figured out how to et the output to you and will do so everytime now. I checked my sound and making sure it wasnt muted.

[email protected] in ~ 
╰─λ garuda-inxi
System:
Kernel: 5.18.16-zen1-1-zen arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 12.1.1
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen
root=UUID=4abcb3bc-bf5b-4d19-8951-1a5a710712a0 rw [email protected]
quiet quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
loglevel=3
Desktop: KDE Plasma v: 5.25.4 tk: Qt v: 5.15.5 info: latte-dock
wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
Type: Laptop System: TOSHIBA product: TECRA Z40-C v: PT463U-08J02S
serial: <superuser required> Chassis: type: 10 v: Version 1.0
serial: <superuser required>
Mobo: TOSHIBA model: TECRA Z40-C v: Version A0
serial: <superuser required> UEFI-[Legacy]: TOSHIBA v: Version 6.80
date: 11/21/2018
Battery:
ID-1: BAT1 charge: 37.9 Wh (78.1%) condition: 48.5/59.2 Wh (81.9%)
volts: 14.5 min: 14.5 model: G71C000GB510 type: Li-ion serial: N/A
status: discharging
Device-1: hidpp_battery_0 model: Logitech Wireless Mouse serial: <filter>
charge: 55% (should be ignored) rechargeable: yes status: discharging
CPU:
Info: model: Intel Core i5-6300U bits: 64 type: MT MCP arch: Skylake
gen: core 6 built: 2015 process: Intel 14nm family: 6 model-id: 0x4E (78)
stepping: 3 microcode: 0xF0
Topology: cpus: 1x cores: 2 tpc: 2 threads: 4 smt: enabled cache:
L1: 128 KiB desc: d-2x32 KiB; i-2x32 KiB L2: 512 KiB desc: 2x256 KiB
L3: 3 MiB desc: 1x3 MiB
Speed (MHz): avg: 500 min/max: 400/3000 scaling: driver: intel_pstate
governor: powersave cores: 1: 500 2: 500 3: 500 4: 500 bogomips: 19999
Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx
Vulnerabilities:
Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled
Type: l1tf mitigation: PTE Inversion; VMX: conditional cache flushes, SMT
vulnerable
Type: mds mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable
Type: meltdown mitigation: PTI
Type: mmio_stale_data mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable
Type: retbleed mitigation: IBRS
Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via
prctl
Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer
sanitization
Type: spectre_v2 mitigation: IBRS, IBPB: conditional, RSB filling
Type: srbds mitigation: Microcode
Type: tsx_async_abort mitigation: TSX disabled
Graphics:
Device-1: Intel Skylake GT2 [HD Graphics 520] vendor: Toshiba driver: i915
v: kernel arch: Gen-9 process: Intel 14n built: 2015-16 ports:
active: eDP-1 empty: DP-1, DP-2, HDMI-A-1, HDMI-A-2 bus-ID: 00:02.0
chip-ID: 8086:1916 class-ID: 0300
Device-2: Chicony TOSHIBA Web Camera - FHD type: USB driver: uvcvideo
bus-ID: 1-6:3 chip-ID: 04f2:b537 class-ID: 0e02 serial: <filter>
Display: x11 server: X.Org v: 21.1.4 with: Xwayland v: 22.1.3
compositor: kwin_x11 driver: X: loaded: modesetting
alternate: fbdev,intel,vesa gpu: i915 display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1366x768 s-dpi: 96 s-size: 361x203mm (14.21x7.99")
s-diag: 414mm (16.31")
Monitor-1: eDP-1 model: ChiMei InnoLux 0x14b7 built: 2014 res: 1366x768
hz: 60 dpi: 112 gamma: 1.2 size: 309x173mm (12.17x6.81")
diag: 354mm (13.9") ratio: 16:9 modes: 1366x768
OpenGL: renderer: Mesa Intel HD Graphics 520 (SKL GT2) v: 4.6 Mesa 22.1.4
direct render: Yes
Audio:
Device-1: Intel Sunrise Point-LP HD Audio vendor: Toshiba
driver: snd_hda_intel v: kernel alternate: snd_soc_skl bus-ID: 00:1f.3
chip-ID: 8086:9d70 class-ID: 0403
Sound Server-1: ALSA v: k5.18.16-zen1-1-zen running: yes
Sound Server-2: PulseAudio v: 16.1 running: no
Sound Server-3: PipeWire v: 0.3.56 running: yes
Network:
Device-1: Intel Ethernet I219-LM vendor: Toshiba driver: e1000e v: kernel
port: N/A bus-ID: 00:1f.6 chip-ID: 8086:156f class-ID: 0200
IF: enp0s31f6 state: down mac: <filter>
Device-2: Intel Wireless 8260 driver: iwlwifi v: kernel pcie: gen: 1
speed: 2.5 GT/s lanes: 1 bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 8086:24f3 class-ID: 0280
IF: wlp2s0 state: up mac: <filter>
Bluetooth:
Device-1: Intel Bluetooth wireless interface type: USB driver: btusb v: 0.8
bus-ID: 1-8:5 chip-ID: 8087:0a2b class-ID: e001
Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 4 state: up address: <filter>
Drives:
Local Storage: total: 238.47 GiB used: 10.66 GiB (4.5%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Samsung model: MZNTY256HDHP-00000
size: 238.47 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
type: SSD serial: <filter> rev: 100Q scheme: MBR
Partition:
ID-1: / raw-size: 238.47 GiB size: 238.47 GiB (100.00%) used: 10.66 GiB
(4.5%) fs: btrfs dev: /dev/sda1 maj-min: 8:1
ID-2: /home raw-size: 238.47 GiB size: 238.47 GiB (100.00%) used: 10.66
GiB (4.5%) fs: btrfs dev: /dev/sda1 maj-min: 8:1
ID-3: /var/log raw-size: 238.47 GiB size: 238.47 GiB (100.00%) used: 10.66
GiB (4.5%) fs: btrfs dev: /dev/sda1 maj-min: 8:1
ID-4: /var/tmp raw-size: 238.47 GiB size: 238.47 GiB (100.00%) used: 10.66
GiB (4.5%) fs: btrfs dev: /dev/sda1 maj-min: 8:1
Swap:
Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: zram size: 7.67 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: 100
dev: /dev/zram0
Sensors:
System Temperatures: cpu: 41.0 C pch: 33.5 C mobo: N/A
Fan Speeds (RPM): N/A
Info:
Processes: 188 Uptime: 4h 12m wakeups: 7 Memory: 7.67 GiB used: 2.73 GiB
(35.6%) Init: systemd v: 251 default: graphical tool: systemctl
Compilers: gcc: 12.1.1 Packages: 1156 pacman: 1151 lib: 301 flatpak: 5
Shell: fish v: 3.5.1 default: Bash v: 5.1.16 running-in: konsole
inxi: 3.3.20
Garuda (2.6.5-1):
System install date:     2022-08-06
Last full system update: 2022-08-11
Is partially upgraded:   No
Relevant software:       NetworkManager
Windows dual boot:       <superuser required>
Snapshots:               Snapper
Failed units:            [email protected]:toshiba::kbd_backlight.service

╭─[email protected] in ~ took 2s
╰─λ
2 Likes

I was able to change through garuda assistant pipewire to pulse audio and resolving my sound issue. Thank you so much for your help!

1 Like