Huion tablet recognized, but screen won't turn on

Hello! I have installed Garuda Linux as a daily driver for my main computer. All works fine, except for my Huion GS1161 (Kamvas 12) tablet. While it is recognized as a tablet, and I am able to draw with pen pressure, it isn't recognized as a second monitor properly even though I have plugged it in to my HDMI port. I was able to make the screen tablet work when I previously used Linux Mint, but I'm not sure why it isn't working here. I'd like to get the tablet display to turn on, so I can use it like I always have, as having the display always turned off just makes it as good as a cheap tablet haha.

Oddly enough, though, it seems to be detected as some sort of HDMI device in my display settings, but the tablet still won't turn on the screen.

When I am in display settings, the green box is named "HAT 12" HDMI 1-0".

My garuda-inxi is below.

System:
  Kernel: 6.0.12-arch1-1 arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 12.2.0
    parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux
    root=UUID=79777aba-eb05-4a76-94bc-2d4b37c47550 rw [email protected]
    quiet quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
    loglevel=3 ibt=off
  Desktop: Cinnamon v: 5.6.4 tk: GTK v: 3.24.35 wm: muffin vt: 7 dm: LightDM
    v: 1.32.0 Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
  Type: Laptop System: Alienware product: Alienware m15 Ryzen Ed. R5 v: 1.4.0
    serial: <superuser required> Chassis: type: 10 v: 1.4.0
    serial: <superuser required>
  Mobo: Alienware model: 0F8CRX v: A01 serial: <superuser required>
    UEFI: Alienware v: 1.4.0 date: 12/16/2021
Battery:
  ID-1: BAT1 charge: 55.8 Wh (85.5%) condition: 65.3/86.0 Wh (75.9%)
    volts: 12.6 min: 11.4 model: BYD 0x48,0x31,0x42,0x46,0x69,0x03,0x0006
    type: Li-ion serial: <filter> status: charging
  Device-1: sony_controller_battery_a4:ae:12:eb:2f:9c model: N/A serial: N/A
    charge: N/A status: discharging
CPU:
  Info: model: AMD Ryzen 7 5800H with Radeon Graphics bits: 64 type: MT MCP
    arch: Zen 3 gen: 4 level: v3 note: check built: 2021-22
    process: TSMC n7 (7nm) family: 0x19 (25) model-id: 0x50 (80) stepping: 0
    microcode: 0xA50000C
  Topology: cpus: 1x cores: 8 tpc: 2 threads: 16 smt: enabled cache:
    L1: 512 KiB desc: d-8x32 KiB; i-8x32 KiB L2: 4 MiB desc: 8x512 KiB
    L3: 16 MiB desc: 1x16 MiB
  Speed (MHz): avg: 3725 high: 4463 min/max: 400/4463 boost: enabled
    scaling: driver: amd-pstate governor: performance cores: 1: 3747 2: 3329
    3: 3567 4: 3974 5: 3288 6: 3499 7: 3439 8: 4463 9: 3478 10: 4463 11: 3295
    12: 3526 13: 3360 14: 4463 15: 3246 16: 4463 bogomips: 102240
  Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm
  Vulnerabilities:
  Type: itlb_multihit status: Not affected
  Type: l1tf status: Not affected
  Type: mds status: Not affected
  Type: meltdown status: Not affected
  Type: mmio_stale_data status: Not affected
  Type: retbleed status: Not affected
  Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via
    prctl
  Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer
    sanitization
  Type: spectre_v2 mitigation: Retpolines, IBPB: conditional, IBRS_FW,
    STIBP: always-on, RSB filling, PBRSB-eIBRS: Not affected
  Type: srbds status: Not affected
  Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
  Device-1: NVIDIA GA106M [GeForce RTX 3060 Mobile / Max-Q] vendor: Dell
    driver: nvidia v: 525.60.11 alternate: nouveau,nvidia_drm non-free: 525.xx+
    status: current (as of 2022-12) arch: Ampere code: GAxxx
    process: TSMC n7 (7nm) built: 2020-22 pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 8
    link-max: gen: 4 speed: 16 GT/s lanes: 16 bus-ID: 01:00.0
    chip-ID: 10de:2560 class-ID: 0300
  Device-2: AMD Cezanne [Radeon Vega Series / Radeon Mobile Series]
    vendor: Dell driver: amdgpu v: kernel arch: GCN-5.1 code: Vega-2
    process: TSMC n7 (7nm) built: 2018-21 pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16
    link-max: gen: 4 speed: 16 GT/s ports: active: eDP-1 empty: none
    bus-ID: 06:00.0 chip-ID: 1002:1638 class-ID: 0300 temp: 46.0 C
  Device-3: Realtek Integrated_Webcam_HD type: USB driver: uvcvideo
    bus-ID: 1-4:3 chip-ID: 0bda:567d class-ID: fe01 serial: <filter>
  Display: x11 server: X.Org v: 21.1.4 driver: X: loaded: amdgpu,nvidia
    unloaded: modesetting,nouveau alternate: fbdev,nv,vesa dri: radeonsi
    gpu: amdgpu display-ID: :0 screens: 1
  Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x286mm (20.00x11.26")
    s-diag: 583mm (22.95")
  Monitor-1: eDP-1 mapped: eDP model: Sharp 0x151c built: 2021
    res: 1920x1080 hz: 165 dpi: 142 gamma: 1.2 size: 344x194mm (13.54x7.64")
    diag: 395mm (15.5") ratio: 16:9 modes: max: 1920x1080 min: 640x480
  API: OpenGL v: 4.6 Mesa 22.2.3 renderer: AMD Radeon Graphics (renoir LLVM
    14.0.6 DRM 3.48 6.0.12-arch1-1) direct render: Yes
Audio:
  Device-1: NVIDIA GA106 High Definition Audio vendor: Dell
    driver: snd_hda_intel v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 8
    link-max: gen: 4 speed: 16 GT/s lanes: 16 bus-ID: 01:00.1
    chip-ID: 10de:228e class-ID: 0403
  Device-2: AMD ACP/ACP3X/ACP6x Audio Coprocessor vendor: Dell
    driver: snd_rn_pci_acp3x v: kernel
    alternate: snd_pci_acp3x,snd_pci_acp5x,snd_pci_acp6x,snd_acp_pci,snd_rpl_pci_acp6x,snd_sof_amd_renoir
    pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 link-max: gen: 4 speed: 16 GT/s
    bus-ID: 06:00.5 chip-ID: 1022:15e2 class-ID: 0480
  Device-3: AMD Family 17h/19h HD Audio vendor: Dell driver: snd_hda_intel
    v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 link-max: gen: 4
    speed: 16 GT/s bus-ID: 06:00.6 chip-ID: 1022:15e3 class-ID: 0403
  Sound API: ALSA v: k6.0.12-arch1-1 running: yes
  Sound Server-1: PulseAudio v: 16.1 running: no
  Sound Server-2: PipeWire v: 0.3.61 running: yes
Network:
  Device-1: Realtek RTL8125 2.5GbE vendor: Dell driver: r8169 v: kernel pcie:
    gen: 2 speed: 5 GT/s lanes: 1 port: 2000 bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 10ec:8125
    class-ID: 0200
  IF: enp3s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
  Device-2: Intel Wi-Fi 6 AX200 vendor: Rivet Networks Killer™
    driver: iwlwifi v: kernel pcie: gen: 2 speed: 5 GT/s lanes: 1
    bus-ID: 04:00.0 chip-ID: 8086:2723 class-ID: 0280
  IF: wlp4s0 state: down mac: <filter>
Bluetooth:
  Device-1: Intel AX200 Bluetooth type: USB driver: btusb v: 0.8 bus-ID: 1-3:2
    chip-ID: 8087:0029 class-ID: e001
  Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 0 state: up address: <filter>
Drives:
  Local Storage: total: 2.05 TiB used: 739.67 GiB (35.2%)
  SMART Message: Required tool smartctl not installed. Check --recommends
  ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:2 vendor: SK Hynix model: BC711 NVMe 256GB
    size: 238.47 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s
    lanes: 4 type: SSD serial: <filter> rev: 41002131 temp: 35.9 C scheme: GPT
  ID-2: /dev/nvme1n1 maj-min: 259:0 vendor: Samsung
    model: SSD 970 EVO Plus 2TB size: 1.82 TiB block-size: physical: 512 B
    logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial: <filter>
    rev: 2B2QEXM7 temp: 39.9 C scheme: GPT
Partition:
  ID-1: / raw-size: 238.17 GiB size: 238.17 GiB (100.00%)
    used: 56.18 GiB (23.6%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:4
  ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 299.4 MiB (99.80%)
    used: 620 KiB (0.2%) fs: vfat dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:3
  ID-3: /home raw-size: 238.17 GiB size: 238.17 GiB (100.00%)
    used: 56.18 GiB (23.6%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:4
  ID-4: /var/log raw-size: 238.17 GiB size: 238.17 GiB (100.00%)
    used: 56.18 GiB (23.6%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:4
  ID-5: /var/tmp raw-size: 238.17 GiB size: 238.17 GiB (100.00%)
    used: 56.18 GiB (23.6%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:4
Swap:
  Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
  ID-1: swap-1 type: zram size: 30.71 GiB used: 76.5 MiB (0.2%)
    priority: 100 dev: /dev/zram0
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 56.1 C mobo: N/A
  Fan Speeds (RPM): N/A
Info:
  Processes: 437 Uptime: 2d 40m wakeups: 15 Memory: 30.71 GiB
  used: 8.17 GiB (26.6%) Init: systemd v: 252 default: graphical
  tool: systemctl Compilers: gcc: 12.2.0 clang: 14.0.6 Packages: pm: pacman
  pkgs: 1633 libs: 484 tools: octopi,paru pm: rpm pkgs: 0 Shell: fish v: 3.5.1
  default: Bash v: 5.1.16 running-in: gnome-terminal inxi: 3.3.24
Garuda (2.6.10-1):
  System install date:     2022-11-05
  Last full system update: 2022-12-14 ↻
  Is partially upgraded:   No
  Relevant software:       NetworkManager
  Windows dual boot:       No/Undetected
  Snapshots:               Snapper
  Failed units:            zapret-list-update.service 

 ╭─[email protected] in ~ took 1s
 ╰─λ garuda-inxi
System:
  Kernel: 6.0.12-arch1-1 arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 12.2.0
    parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux
    root=UUID=79777aba-eb05-4a76-94bc-2d4b37c47550 rw [email protected]
    quiet quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
    loglevel=3 ibt=off
  Desktop: Cinnamon v: 5.6.4 tk: GTK v: 3.24.35 wm: muffin vt: 7 dm: LightDM
    v: 1.32.0 Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
  Type: Laptop System: Alienware product: Alienware m15 Ryzen Ed. R5 v: 1.4.0
    serial: <superuser required> Chassis: type: 10 v: 1.4.0
    serial: <superuser required>
  Mobo: Alienware model: 0F8CRX v: A01 serial: <superuser required>
    UEFI: Alienware v: 1.4.0 date: 12/16/2021
Battery:
  ID-1: BAT1 charge: 57.0 Wh (87.3%) condition: 65.3/86.0 Wh (75.9%)
    volts: 12.6 min: 11.4 model: BYD 0x48,0x31,0x42,0x46,0x69,0x03,0x0006
    type: Li-ion serial: <filter> status: charging
CPU:
  Info: model: AMD Ryzen 7 5800H with Radeon Graphics bits: 64 type: MT MCP
    arch: Zen 3 gen: 4 level: v3 note: check built: 2021-22
    process: TSMC n7 (7nm) family: 0x19 (25) model-id: 0x50 (80) stepping: 0
    microcode: 0xA50000C
  Topology: cpus: 1x cores: 8 tpc: 2 threads: 16 smt: enabled cache:
    L1: 512 KiB desc: d-8x32 KiB; i-8x32 KiB L2: 4 MiB desc: 8x512 KiB
    L3: 16 MiB desc: 1x16 MiB
  Speed (MHz): avg: 4301 high: 4463 min/max: 400/4463 boost: enabled
    scaling: driver: amd-pstate governor: performance cores: 1: 4463 2: 4463
    3: 4463 4: 4463 5: 4463 6: 4463 7: 4463 8: 4463 9: 3168 10: 4463 11: 4463
    12: 4463 13: 3169 14: 4463 15: 4463 16: 4463 bogomips: 102240
  Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm
  Vulnerabilities:
  Type: itlb_multihit status: Not affected
  Type: l1tf status: Not affected
  Type: mds status: Not affected
  Type: meltdown status: Not affected
  Type: mmio_stale_data status: Not affected
  Type: retbleed status: Not affected
  Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via
    prctl
  Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer
    sanitization
  Type: spectre_v2 mitigation: Retpolines, IBPB: conditional, IBRS_FW,
    STIBP: always-on, RSB filling, PBRSB-eIBRS: Not affected
  Type: srbds status: Not affected
  Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
  Device-1: NVIDIA GA106M [GeForce RTX 3060 Mobile / Max-Q] vendor: Dell
    driver: nvidia v: 525.60.11 alternate: nouveau,nvidia_drm non-free: 525.xx+
    status: current (as of 2022-12) arch: Ampere code: GAxxx
    process: TSMC n7 (7nm) built: 2020-22 pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 8
    link-max: gen: 4 speed: 16 GT/s lanes: 16 bus-ID: 01:00.0
    chip-ID: 10de:2560 class-ID: 0300
  Device-2: AMD Cezanne [Radeon Vega Series / Radeon Mobile Series]
    vendor: Dell driver: amdgpu v: kernel arch: GCN-5.1 code: Vega-2
    process: TSMC n7 (7nm) built: 2018-21 pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16
    link-max: gen: 4 speed: 16 GT/s ports: active: eDP-1 empty: none
    bus-ID: 06:00.0 chip-ID: 1002:1638 class-ID: 0300 temp: 47.0 C
  Device-3: Realtek Integrated_Webcam_HD type: USB driver: uvcvideo
    bus-ID: 1-4:3 chip-ID: 0bda:567d class-ID: fe01 serial: <filter>
  Display: x11 server: X.Org v: 21.1.4 driver: X: loaded: amdgpu,nvidia
    unloaded: modesetting,nouveau alternate: fbdev,nv,vesa dri: radeonsi
    gpu: amdgpu display-ID: :0 screens: 1
  Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x286mm (20.00x11.26")
    s-diag: 583mm (22.95")
  Monitor-1: HDMI-1-0 size-res: N/A modes: N/A
  Monitor-2: eDP pos: primary res: 1920x1080 hz: 165 dpi: 142
    size: 344x194mm (13.54x7.64") diag: 395mm (15.55") modes: N/A
  API: OpenGL v: 4.6 Mesa 22.2.3 renderer: AMD Radeon Graphics (renoir LLVM
    14.0.6 DRM 3.48 6.0.12-arch1-1) direct render: Yes
Audio:
  Device-1: NVIDIA GA106 High Definition Audio vendor: Dell
    driver: snd_hda_intel v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 8
    link-max: gen: 4 speed: 16 GT/s lanes: 16 bus-ID: 01:00.1
    chip-ID: 10de:228e class-ID: 0403
  Device-2: AMD ACP/ACP3X/ACP6x Audio Coprocessor vendor: Dell
    driver: snd_rn_pci_acp3x v: kernel
    alternate: snd_pci_acp3x,snd_pci_acp5x,snd_pci_acp6x,snd_acp_pci,snd_rpl_pci_acp6x,snd_sof_amd_renoir
    pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 link-max: gen: 4 speed: 16 GT/s
    bus-ID: 06:00.5 chip-ID: 1022:15e2 class-ID: 0480
  Device-3: AMD Family 17h/19h HD Audio vendor: Dell driver: snd_hda_intel
    v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 link-max: gen: 4
    speed: 16 GT/s bus-ID: 06:00.6 chip-ID: 1022:15e3 class-ID: 0403
  Sound API: ALSA v: k6.0.12-arch1-1 running: yes
  Sound Server-1: PulseAudio v: 16.1 running: no
  Sound Server-2: PipeWire v: 0.3.61 running: yes
Network:
  Device-1: Realtek RTL8125 2.5GbE vendor: Dell driver: r8169 v: kernel pcie:
    gen: 2 speed: 5 GT/s lanes: 1 port: 2000 bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 10ec:8125
    class-ID: 0200
  IF: enp3s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
  Device-2: Intel Wi-Fi 6 AX200 vendor: Rivet Networks Killer™
    driver: iwlwifi v: kernel pcie: gen: 2 speed: 5 GT/s lanes: 1
    bus-ID: 04:00.0 chip-ID: 8086:2723 class-ID: 0280
  IF: wlp4s0 state: down mac: <filter>
Bluetooth:
  Device-1: Intel AX200 Bluetooth type: USB driver: btusb v: 0.8 bus-ID: 1-3:2
    chip-ID: 8087:0029 class-ID: e001
  Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 0 state: down
    bt-service: enabled,running rfk-block: hardware: no software: yes
    address: <filter>
Drives:
  Local Storage: total: 2.05 TiB used: 739.67 GiB (35.2%)
  SMART Message: Required tool smartctl not installed. Check --recommends
  ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:2 vendor: SK Hynix model: BC711 NVMe 256GB
    size: 238.47 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s
    lanes: 4 type: SSD serial: <filter> rev: 41002131 temp: 35.9 C scheme: GPT
  ID-2: /dev/nvme1n1 maj-min: 259:0 vendor: Samsung
    model: SSD 970 EVO Plus 2TB size: 1.82 TiB block-size: physical: 512 B
    logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial: <filter>
    rev: 2B2QEXM7 temp: 39.9 C scheme: GPT
Partition:
  ID-1: / raw-size: 238.17 GiB size: 238.17 GiB (100.00%)
    used: 56.18 GiB (23.6%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:4
  ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 299.4 MiB (99.80%)
    used: 620 KiB (0.2%) fs: vfat dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:3
  ID-3: /home raw-size: 238.17 GiB size: 238.17 GiB (100.00%)
    used: 56.18 GiB (23.6%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:4
  ID-4: /var/log raw-size: 238.17 GiB size: 238.17 GiB (100.00%)
    used: 56.18 GiB (23.6%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:4
  ID-5: /var/tmp raw-size: 238.17 GiB size: 238.17 GiB (100.00%)
    used: 56.18 GiB (23.6%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:4
Swap:
  Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
  ID-1: swap-1 type: zram size: 30.71 GiB used: 76.5 MiB (0.2%)
    priority: 100 dev: /dev/zram0
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 54.6 C mobo: N/A
  Fan Speeds (RPM): N/A
Info:
  Processes: 439 Uptime: 2d 43m wakeups: 15 Memory: 30.71 GiB
  used: 8.04 GiB (26.2%) Init: systemd v: 252 default: graphical
  tool: systemctl Compilers: gcc: 12.2.0 clang: 14.0.6 Packages: pm: pacman
  pkgs: 1633 libs: 484 tools: octopi,paru pm: rpm pkgs: 0 Shell: fish v: 3.5.1
  default: Bash v: 5.1.16 running-in: gnome-terminal inxi: 3.3.24
Garuda (2.6.10-1):
  System install date:     2022-11-05
  Last full system update: 2022-12-14 ↻
  Is partially upgraded:   No
  Relevant software:       NetworkManager
  Windows dual boot:       No/Undetected
  Snapshots:               Snapper
  Failed units:            zapret-list-update.service 

 ╭─[email protected] in ~ took 2s
 ╰─λ garuda-
find-the-command: "garuda-" is not found locally, searching in repositories...
find-the-command: /var/cache/pkgfile/*.files are out of date, update? [Y/n] n
garfind-the-command: command not found: "garuda-"

 ╭─[email protected] in ~ took 2s
[🔍] × garuda-inxi
System:
  Kernel: 6.0.12-arch1-1 arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 12.2.0
    parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux
    root=UUID=79777aba-eb05-4a76-94bc-2d4b37c47550 rw [email protected]
    quiet quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
    loglevel=3 ibt=off
  Desktop: Cinnamon v: 5.6.4 tk: GTK v: 3.24.35 wm: muffin vt: 7 dm: LightDM
    v: 1.32.0 Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
  Type: Laptop System: Alienware product: Alienware m15 Ryzen Ed. R5 v: 1.4.0
    serial: <superuser required> Chassis: type: 10 v: 1.4.0
    serial: <superuser required>
  Mobo: Alienware model: 0F8CRX v: A01 serial: <superuser required>
    UEFI: Alienware v: 1.4.0 date: 12/16/2021
Battery:
  ID-1: BAT1 charge: 57.1 Wh (87.4%) condition: 65.3/86.0 Wh (75.9%)
    volts: 12.6 min: 11.4 model: BYD 0x48,0x31,0x42,0x46,0x69,0x03,0x0006
    type: Li-ion serial: <filter> status: charging
CPU:
  Info: model: AMD Ryzen 7 5800H with Radeon Graphics bits: 64 type: MT MCP
    arch: Zen 3 gen: 4 level: v3 note: check built: 2021-22
    process: TSMC n7 (7nm) family: 0x19 (25) model-id: 0x50 (80) stepping: 0
    microcode: 0xA50000C
  Topology: cpus: 1x cores: 8 tpc: 2 threads: 16 smt: enabled cache:
    L1: 512 KiB desc: d-8x32 KiB; i-8x32 KiB L2: 4 MiB desc: 8x512 KiB
    L3: 16 MiB desc: 1x16 MiB
  Speed (MHz): avg: 3947 high: 4463 min/max: 400/4463 boost: enabled
    scaling: driver: amd-pstate governor: performance cores: 1: 4463 2: 4463
    3: 3179 4: 3240 5: 4463 6: 4463 7: 3226 8: 4463 9: 4463 10: 4463 11: 4463
    12: 3227 13: 3394 14: 4463 15: 3335 16: 3387 bogomips: 102240
  Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm
  Vulnerabilities:
  Type: itlb_multihit status: Not affected
  Type: l1tf status: Not affected
  Type: mds status: Not affected
  Type: meltdown status: Not affected
  Type: mmio_stale_data status: Not affected
  Type: retbleed status: Not affected
  Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via
    prctl
  Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer
    sanitization
  Type: spectre_v2 mitigation: Retpolines, IBPB: conditional, IBRS_FW,
    STIBP: always-on, RSB filling, PBRSB-eIBRS: Not affected
  Type: srbds status: Not affected
  Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
  Device-1: NVIDIA GA106M [GeForce RTX 3060 Mobile / Max-Q] vendor: Dell
    driver: nvidia v: 525.60.11 alternate: nouveau,nvidia_drm non-free: 525.xx+
    status: current (as of 2022-12) arch: Ampere code: GAxxx
    process: TSMC n7 (7nm) built: 2020-22 pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s
    lanes: 8 link-max: gen: 4 speed: 16 GT/s lanes: 16 bus-ID: 01:00.0
    chip-ID: 10de:2560 class-ID: 0300
  Device-2: AMD Cezanne [Radeon Vega Series / Radeon Mobile Series]
    vendor: Dell driver: amdgpu v: kernel arch: GCN-5.1 code: Vega-2
    process: TSMC n7 (7nm) built: 2018-21 pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16
    link-max: gen: 4 speed: 16 GT/s ports: active: eDP-1 empty: none
    bus-ID: 06:00.0 chip-ID: 1002:1638 class-ID: 0300 temp: 48.0 C
  Device-3: Realtek Integrated_Webcam_HD type: USB driver: uvcvideo
    bus-ID: 1-4:3 chip-ID: 0bda:567d class-ID: fe01 serial: <filter>
  Display: x11 server: X.Org v: 21.1.4 driver: X: loaded: amdgpu,nvidia
    unloaded: modesetting,nouveau alternate: fbdev,nv,vesa dri: radeonsi
    gpu: amdgpu display-ID: :0 screens: 1
  Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x286mm (20.00x11.26")
    s-diag: 583mm (22.95")
  Monitor-1: HDMI-1-0 pos: primary size-res: N/A modes: N/A
  Monitor-2: eDP res: 1920x1080 hz: 165 dpi: 142
    size: 344x194mm (13.54x7.64") diag: 395mm (15.55") modes: N/A
  API: OpenGL v: 4.6 Mesa 22.2.3 renderer: AMD Radeon Graphics (renoir LLVM
    14.0.6 DRM 3.48 6.0.12-arch1-1) direct render: Yes
Audio:
  Device-1: NVIDIA GA106 High Definition Audio vendor: Dell
    driver: snd_hda_intel v: kernel pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s lanes: 8
    link-max: gen: 4 speed: 16 GT/s lanes: 16 bus-ID: 01:00.1
    chip-ID: 10de:228e class-ID: 0403
  Device-2: AMD ACP/ACP3X/ACP6x Audio Coprocessor vendor: Dell
    driver: snd_rn_pci_acp3x v: kernel
    alternate: snd_pci_acp3x,snd_pci_acp5x,snd_pci_acp6x,snd_acp_pci,snd_rpl_pci_acp6x,snd_sof_amd_renoir
    pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 link-max: gen: 4 speed: 16 GT/s
    bus-ID: 06:00.5 chip-ID: 1022:15e2 class-ID: 0480
  Device-3: AMD Family 17h/19h HD Audio vendor: Dell driver: snd_hda_intel
    v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 link-max: gen: 4
    speed: 16 GT/s bus-ID: 06:00.6 chip-ID: 1022:15e3 class-ID: 0403
  Sound API: ALSA v: k6.0.12-arch1-1 running: yes
  Sound Server-1: PulseAudio v: 16.1 running: no
  Sound Server-2: PipeWire v: 0.3.61 running: yes
Network:
  Device-1: Realtek RTL8125 2.5GbE vendor: Dell driver: r8169 v: kernel pcie:
    gen: 2 speed: 5 GT/s lanes: 1 port: 2000 bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 10ec:8125
    class-ID: 0200
  IF: enp3s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
  Device-2: Intel Wi-Fi 6 AX200 vendor: Rivet Networks Killer™
    driver: iwlwifi v: kernel pcie: gen: 2 speed: 5 GT/s lanes: 1
    bus-ID: 04:00.0 chip-ID: 8086:2723 class-ID: 0280
  IF: wlp4s0 state: down mac: <filter>
Bluetooth:
  Device-1: Intel AX200 Bluetooth type: USB driver: btusb v: 0.8 bus-ID: 1-3:2
    chip-ID: 8087:0029 class-ID: e001
  Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 0 state: down
    bt-service: enabled,running rfk-block: hardware: no software: yes
    address: <filter>
Drives:
  Local Storage: total: 2.05 TiB used: 739.67 GiB (35.2%)
  SMART Message: Required tool smartctl not installed. Check --recommends
  ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:2 vendor: SK Hynix model: BC711 NVMe 256GB
    size: 238.47 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s
    lanes: 4 type: SSD serial: <filter> rev: 41002131 temp: 36.9 C scheme: GPT
  ID-2: /dev/nvme1n1 maj-min: 259:0 vendor: Samsung
    model: SSD 970 EVO Plus 2TB size: 1.82 TiB block-size: physical: 512 B
    logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial: <filter>
    rev: 2B2QEXM7 temp: 39.9 C scheme: GPT
Partition:
  ID-1: / raw-size: 238.17 GiB size: 238.17 GiB (100.00%)
    used: 56.18 GiB (23.6%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:4
  ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 299.4 MiB (99.80%)
    used: 620 KiB (0.2%) fs: vfat dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:3
  ID-3: /home raw-size: 238.17 GiB size: 238.17 GiB (100.00%)
    used: 56.18 GiB (23.6%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:4
  ID-4: /var/log raw-size: 238.17 GiB size: 238.17 GiB (100.00%)
    used: 56.18 GiB (23.6%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:4
  ID-5: /var/tmp raw-size: 238.17 GiB size: 238.17 GiB (100.00%)
    used: 56.18 GiB (23.6%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:4
Swap:
  Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
  ID-1: swap-1 type: zram size: 30.71 GiB used: 76.5 MiB (0.2%)
    priority: 100 dev: /dev/zram0
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 61.6 C mobo: N/A
  Fan Speeds (RPM): N/A
Info:
  Processes: 441 Uptime: 2d 43m wakeups: 15 Memory: 30.71 GiB
  used: 8.07 GiB (26.3%) Init: systemd v: 252 default: graphical
  tool: systemctl Compilers: gcc: 12.2.0 clang: 14.0.6 Packages: pm: pacman
  pkgs: 1633 libs: 484 tools: octopi,paru pm: rpm pkgs: 0 Shell: fish v: 3.5.1
  default: Bash v: 5.1.16 running-in: gnome-terminal inxi: 3.3.24
Garuda (2.6.10-1):
  System install date:     2022-11-05
  Last full system update: 2022-12-14 ↻
  Is partially upgraded:   No
  Relevant software:       NetworkManager
  Windows dual boot:       No/Undetected
  Snapshots:               Snapper
  Failed units:            zapret-list-update.service 

Thank you!

Just to exclude the obvious, Huion Pen Display Shows A Black Screen or No Signal : HUION

1 Like

resetting does nothing :frowning: I am sure there's nothing wrong with the cables or the connection.

I'm wondering if it could have something to do with the driver, I see comments on AUR (en) - huiontablet saying the most recent versions have dropped support for earlier models.
I also see there is a diagnostic tool AUR (en) - uclogic-tools (GitHub - DIGImend/uclogic-tools: UC-Logic graphics tablet diagnostic tools) that may (or may not) help troubleshooting.

1 Like

I have good news, I believe the driver support my tablet because it shows the model name and I have settings for it. Still, nothing shows on the screen.

UC-Logic probe gives me this:

    |           Manufacturer: HUION
    |                Product: Huion Tablet_GS1161
 64 |        Params block #1: ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    |                          Max X: 8192
    |                          Max Y: 357
    |                   Max pressure: 1597
    |                     Resolution: 2048
    |
 79 |         Internal model: ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
 7b |         Buttons status: ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
 c8 |        Params block #2: ????????
    |                          Max X: 53580
    |                          Max Y: 33640
    |                   Max pressure: 8191
    |                     Resolution: 5080
    |
 c9 |       Firmware version: HUION_M19p_201028
 ca |  Internal manufacturer: HUION Animation Technology Co.,ltd


still pretty difficult to figure out...

1 Like

Looks right indeed.
Reading https://www.huion.com/dowload/driver-update-log.html I'm rather confused.
Last mention of Kamvas 12 is for the v15.2.18.93 2021-04-16 version, but then it's not clear if support for that model has been removed or not. I may have missed something though.
Current AUR driver is v15.0.0.103.202208301443-1, and the comments there refer to v15.0.0.89.202205241352 as the last one with support for earlier models, too bad it isn't clear which models. And those version numbers add to my confusion...

1 Like

Facepalm.
I scrolled down to read the log and didn't realize I was looking at the Windows drivers...
15.0.0.80 is the last one for Kamvas 12 on Linux (listed there).

Try downgrading the driver, if anything just to rule it out as the source of trouble.
It may well be something else though (perhaps it needs some Xorg configuration?)

aur-1a22576ed2652e2d156e9feb58caf025f9a043db.tar.gz
(the PKGBUILD for v15.0.0.89.202205241352)

tar xzf aur-1a22576ed2652e2d156e9feb58caf025f9a043db.tar.gz
cd aur-1a22576ed2652e2d156e9feb58caf025f9a043db
makepkg -i

should do... well I'm quite sure it won't burn your house.

1 Like

Downgraded, and still the same issue.

This is from the ArchWiki (Graphics tablet - ArchWiki):

Installation

The Arch Linux kernels include drivers by the linux-wacom and DIGImend projects. linux-wacom supports Wacom devices, while DIGImend supports devices from other manufacturers. Both projects publish a list of supported devices: linux-wacom, DIGImend.

I checked, Huion tablets are DIGImend.

Install the xf86-input-wacom driver. After restarting X, the included /usr/share/X11/xorg.conf.d/70-wacom.conf configuration file will automatically load the wacom(4) driver when plugging Wacom devices. If your device is not a Wacom, you will need to manually configure Xorg in order to use it with the wacom driver and be able to configure it.

Check to make sure you have the xf86-input-wacom driver installed, then you are going to have to do the manual configuration since you have a DIGImend device.

Create a file in /etc/X11/xorg.conf.d, where VID:PID is your USB ID as seen by lsusb:

/etc/X11/xorg.conf.d/10-tablet.conf

Section "InputClass" 
    Identifier "Tablet"
    Driver "wacom"
    MatchDevicePath "/dev/input/event*"
    MatchUSBID "*VID:PID*"
EndSection

Tip: A sample configuration file covering several non-Wacom devices is provided by the DIGImend project here.

The command xsetwacom list devices should now list some devices. If it does not, see #Manual setup.

3 Likes

I put my config file to match my ID that was shown in the lsusb, but nothing. xsetwacom list devices also doesn't show anything.

I'm just really confused why it won't work here, when it worked well when I put in the drivers in my old distro. o_O

What is it?

I see there's a list of known devices on the DIGImend driver site: DIGImend - Tablets and the GS1161 is not among them. I also notice that the only two "G something" models known are listed as unsupported, I hope it doesn't mean anything. Nothing on linux-hardware.org either.

By the way, I noticed on the website that they refer to their drivers as "out of tree drivers", and my confusion intensifies: kernel should have the drivers, but then there's the DIGImend ones and the Huion ones? Anyway, see the readme on github, maybe there's something to install (AUR packages digimend-*, the non-git ones are marked outdated though).

But first, I think a recap of what is currently installed and configured would help.
I wouldn't want to add more variables to the problem.

I also found this blog post, maybe there is something interesting there even though it's for Fedora:

It's in Spanish, I hope you can read it (why do I think so?) and sadly, there's nothing specifically for the display, it's all about the input side of it like the rest of the information I could locate.

If you still have the Mint installation where it works, maybe some hint can be gathered from its Xorg and udev configuration files, don't just copy stuff over, report here and hope someone can make sense of it.

2 Likes