How to change Icon themes back, after they have been changed

So basicly i installed a default plasma instance on my machine next to garuda since i like to have an alternative lying around. Problem now, For some reason plasma changed up all icons, like for example in filemanger or smth. How do i change it back/what do i have to delete further. Already -Rns 's all of the Kde stuff thinking that would fix it.

System:
  Kernel: 5.15.7-zen1-1-zen x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.1.0
    parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen
    root=UUID=af0fc293-b309-49b4-a78f-097157e280a0 rw [email protected]
    quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
    systemd.unified_cgroup_hierarchy=1
    resume=UUID=cd0f6af5-304e-4e08-b167-3ed97272ec32 loglevel=3
  Desktop: Qtile 0.18.1 wm: LG3D vt: 1 dm: SDDM Distro: Garuda Linux
    base: Arch Linux
Machine:
  Type: Desktop Mobo: Micro-Star model: MAG B550 TOMAHAWK (MS-7C91) v: 2.0
    serial: <superuser required> UEFI: American Megatrends LLC. v: A.64
    date: 04/08/2021
CPU:
  Info: model: AMD Ryzen 5 5600X bits: 64 type: MT MCP arch: Zen 3
    family: 0x19 (25) model-id: 0x21 (33) stepping: 0 microcode: 0xA201009
  Topology: cpus: 1x cores: 6 tpc: 2 threads: 12 smt: enabled cache:
    L1: 384 KiB desc: d-6x32 KiB; i-6x32 KiB L2: 3 MiB desc: 6x512 KiB
    L3: 32 MiB desc: 1x32 MiB
  Speed (MHz): avg: 3730 high: 4014 min/max: 2200/4650 boost: enabled
    scaling: driver: acpi-cpufreq governor: performance cores: 1: 4014 2: 3821
    3: 3638 4: 3687 5: 3777 6: 3926 7: 3600 8: 3598 9: 3691 10: 3671 11: 3625
    12: 3722 bogomips: 88806
  Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm
  Vulnerabilities:
  Type: itlb_multihit status: Not affected
  Type: l1tf status: Not affected
  Type: mds status: Not affected
  Type: meltdown status: Not affected
  Type: spec_store_bypass
    mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl
  Type: spectre_v1
    mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
  Type: spectre_v2 mitigation: Full AMD retpoline, IBPB: conditional,
    IBRS_FW, STIBP: always-on, RSB filling
  Type: srbds status: Not affected
  Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
  Device-1: AMD Ellesmere [Radeon RX 470/480/570/570X/580/580X/590]
    vendor: ASUSTeK driver: amdgpu v: kernel bus-ID: 2b:00.0 chip-ID: 1002:67df
    class-ID: 0300
  Device-2: Logitech Webcam C270 type: USB driver: snd-usb-audio,uvcvideo
    bus-ID: 5-1.2:4 chip-ID: 046d:0825 class-ID: 0102 serial: <filter>
  Display: x11 server: X.Org 1.21.1.1 compositor: picom v: git-c4107
    driver: loaded: amdgpu,ati unloaded: modesetting,vesa alternate: fbdev
    display-ID: :0 screens: 1
  Screen-1: 0 s-res: 6400x1440 s-dpi: 96 s-size: 1693x381mm (66.7x15.0")
    s-diag: 1735mm (68.3")
  Monitor-1: DisplayPort-0 res: 2560x1440 hz: 144 dpi: 109
    size: 597x336mm (23.5x13.2") diag: 685mm (27")
  Monitor-2: HDMI-A-0 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 141
    size: 345x195mm (13.6x7.7") diag: 396mm (15.6")
  Monitor-3: DVI-D-0 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 94
    size: 521x293mm (20.5x11.5") diag: 598mm (23.5")
  OpenGL: renderer: AMD Radeon RX 570 Series (POLARIS10 DRM 3.42.0
    5.15.7-zen1-1-zen LLVM 13.0.0)
    v: 4.6 Mesa 21.3.1 direct render: Yes
Audio:
  Device-1: AMD Ellesmere HDMI Audio [Radeon RX 470/480 / 570/580/590]
    vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel v: kernel bus-ID: 2b:00.1
    chip-ID: 1002:aaf0 class-ID: 0403
  Device-2: AMD Starship/Matisse HD Audio vendor: Micro-Star MSI
    driver: snd_hda_intel v: kernel bus-ID: 2d:00.4 chip-ID: 1022:1487
    class-ID: 0403
  Device-3: Logitech Webcam C270 type: USB driver: snd-usb-audio,uvcvideo
    bus-ID: 5-1.2:4 chip-ID: 046d:0825 class-ID: 0102 serial: <filter>
  Sound Server-1: ALSA v: k5.15.7-zen1-1-zen running: yes
  Sound Server-2: JACK v: 1.9.19 running: no
  Sound Server-3: PulseAudio v: 15.0 running: no
  Sound Server-4: PipeWire v: 0.3.41 running: yes
Network:
  Device-1: Qualcomm Atheros AR9462 Wireless Network Adapter vendor: Lite-On
    driver: ath9k v: kernel bus-ID: 04:00.0 chip-ID: 168c:0034 class-ID: 0280
  IF: wlp4s0 state: down mac: <filter>
  Device-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet
    vendor: Micro-Star MSI driver: r8169 v: kernel port: e000 bus-ID: 06:00.0
    chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200
  IF: enp6s0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter>
  Device-3: Realtek RTL8125 2.5GbE vendor: Micro-Star MSI driver: r8169
    v: kernel port: d000 bus-ID: 2a:00.0 chip-ID: 10ec:8125 class-ID: 0200
  IF: enp42s0 state: down mac: <filter>
Bluetooth:
  Device-1: Lite-On Atheros AR3012 Bluetooth type: USB driver: btusb v: 0.8
    bus-ID: 1-2.3:4 chip-ID: 04ca:300d class-ID: e001
  Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 0 state: down
    bt-service: enabled,running rfk-block: hardware: no software: yes
    address: <filter>
Drives:
  Local Storage: total: 2.82 TiB used: 32.24 GiB (1.1%)
  SMART Message: Required tool smartctl not installed. Check --recommends
  ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: Crucial model: CT500P1SSD8
    size: 465.76 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B
    speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial: <filter> rev: P3CR021
    temp: 35.9 C scheme: GPT
  ID-2: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Western Digital
    model: WD20EZRZ-00Z5HB0 size: 1.82 TiB block-size: physical: 4096 B
    logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s type: HDD rpm: 5400 serial: <filter>
    rev: 0A80 scheme: GPT
  ID-3: /dev/sdb maj-min: 8:16 vendor: SanDisk model: SSD PLUS 480GB
    size: 447.13 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
    type: SSD serial: <filter> rev: 04RL scheme: GPT
  ID-4: /dev/sdc maj-min: 8:32 vendor: Intenso model: SSD Sata III
    size: 111.79 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
    type: SSD serial: <filter> rev: 1D scheme: GPT
Partition:
  ID-1: / raw-size: 50 GiB size: 50 GiB (100.00%) used: 12.67 GiB (25.3%)
    fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p3 maj-min: 259:3
  ID-2: /boot/efi raw-size: 512 MiB size: 511 MiB (99.80%)
    used: 576 KiB (0.1%) fs: vfat dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
  ID-3: /home raw-size: 399.26 GiB size: 399.26 GiB (100.00%)
    used: 5.81 GiB (1.5%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p4 maj-min: 259:4
  ID-4: /var/log raw-size: 50 GiB size: 50 GiB (100.00%)
    used: 12.67 GiB (25.3%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p3 maj-min: 259:3
  ID-5: /var/tmp raw-size: 50 GiB size: 50 GiB (100.00%)
    used: 12.67 GiB (25.3%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p3 maj-min: 259:3
Swap:
  Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
  ID-1: swap-1 type: partition size: 16 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: -2
    dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
  ID-2: swap-2 type: zram size: 15.61 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: 100
    dev: /dev/zram0
Sensors:
  System Temperatures: cpu: N/A mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 51.0 C
  Fan Speeds (RPM): N/A gpu: amdgpu fan: 1197
Info:
  Processes: 358 Uptime: 19m wakeups: 0 Memory: 15.61 GiB
  used: 2.28 GiB (14.6%) Init: systemd v: 249 tool: systemctl Compilers:
  gcc: 11.1.0 clang: 13.0.0 Packages: pacman: 1305 lib: 335 Shell: fish
  v: 3.3.1 default: Bash v: 5.1.12 running-in: alacritty inxi: 3.3.10

Sorry chief thats not, my install here is 1 day old. It really was just plasma changing the icons. nothing else has happend

Try to reset all settings to default with Garuda Assistant.
If not enough, you could create a new user, which should take default config.

3 Likes

that also wasnt it. but the idea fit.
basicly what i did was delete the kde4 dotfile and then go into /etc/skel/ and copy all but my qtile config since i changed it quite a bit and it worked after relogin. Thanks alot for the help anyway!

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.