HiDPI issue with BSPWM in all distros

Good Evening Guys..

I have been facing a strange issue with BSPWM (in all distro, i have notified in every forum looking for any suggestion). I'm facing a HiDPI issue in a very random yet unusual way.. after recent update iin archlinux ny configs are working as random HiDPI issue, such as conky lxappearance virtualbox kdenlive etc.. I'm having this issue in Garuda also..

i checked my scaling but it was 1x with 1920x1080 res so i guess it is ok. couldn't figureout what is the issue.. If anyone faced such issue... please suggest my how to solve..

Post your inxi as it was described in the template, please.

Otherwise, I will close here.

3 Likes
System:    Kernel: 5.15.1-216-tkg-bmq x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.1.0
           parameters: intel_pstate=passive BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-tkg-bmq
           root=UUID=11ff69ae-b2c6-451b-af69-059c17893db1 rw [email protected] loglevel=3 quiet
           Desktop: N/A vt: 7 dm: LightDM 1.30.0 Distro: Arch Linux
Machine:   Type: Laptop System: HP product: HP Laptop 15-bs1xx v: Type1ProductConfigId serial: <filter> Chassis: type: 10
           serial: <filter>
           Mobo: HP model: 832B v: 23.78 serial: <filter> UEFI: Insyde v: F.65 date: 12/06/2019
Battery:   ID-1: BAT1 charge: 0% condition: 25.3/41.4 Wh (61.0%) volts: 11.2 min: 14.8 model: Hewlett-Packard PABAS0241231
           type: Li-ion serial: <filter> status: Unknown
CPU:       Info: Quad Core model: Intel Core i5-8250U bits: 64 type: MT MCP arch: Kaby Lake note: check family: 6
           model-id: 8E (142) stepping: A (10) microcode: EA cache: L2: 6 MiB
           flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 28824
           Speed: 3400 MHz min/max: 400/3400 MHz Core speeds (MHz): 1: 3400 2: 3400 3: 3400 4: 3400 5: 2835 6: 2600 7: 3400
           8: 3400
           Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled
           Type: l1tf mitigation: PTE Inversion; VMX: conditional cache flushes, SMT vulnerable
           Type: mds mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable
           Type: meltdown mitigation: PTI
           Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp
           Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
           Type: spectre_v2 mitigation: Full generic retpoline, IBPB: conditional, IBRS_FW, STIBP: conditional, RSB filling
           Type: srbds mitigation: Microcode
           Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:  Device-1: Intel UHD Graphics 620 vendor: Hewlett-Packard driver: i915 v: kernel bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:5917
           class-ID: 0300
           Device-2: AMD Sun XT [Radeon HD 8670A/8670M/8690M / R5 M330 / M430 / Radeon 520 Mobile] vendor: Hewlett-Packard
           driver: radeon v: kernel alternate: amdgpu bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 1002:6660 class-ID: 0380
           Display: x11 server: X.Org 1.21.1.1 compositor: picom v: git-dac85 driver: loaded: intel,modesetting unloaded: vesa
           alternate: ati,fbdev display-ID: :0 screens: 1
           Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.0x11.2") s-diag: 582mm (22.9")
           Monitor-1: eDP1 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 143 size: 340x190mm (13.4x7.5") diag: 389mm (15.3")
           Message: Unable to show advanced data. Required tool glxinfo missing.
Audio:     Device-1: Intel Sunrise Point-LP HD Audio vendor: Hewlett-Packard driver: snd_hda_intel v: kernel
           alternate: snd_soc_skl bus-ID: 00:1f.3 chip-ID: 8086:9d71 class-ID: 0403
           Sound Server-1: ALSA v: k5.15.1-216-tkg-bmq running: yes
           Sound Server-2: JACK v: 1.9.19 running: no
           Sound Server-3: PulseAudio v: 15.0 running: yes
           Sound Server-4: PipeWire v: 0.3.40 running: yes
Network:   Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet vendor: Hewlett-Packard driver: r8169 v: kernel
           port: 4000 bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200
           IF: eno1 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter>
           Device-2: Realtek RTL8723DE 802.11b/g/n PCIe Adapter vendor: Hewlett-Packard driver: rtw_8723de v: N/A
           modules: rtw88_8723de port: 3000 bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 10ec:d723 class-ID: 0280
           IF: wlo1 state: down mac: <filter>
           IF-ID-1: virbr0 state: down mac: <filter>
Bluetooth: Device-1: Realtek 802.11n WLAN Adapter type: USB driver: btusb v: 0.8 bus-ID: 1-4:5 chip-ID: 0bda:b009
           class-ID: e001 serial: <filter>
           Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 0 state: up address: <filter>
Drives:    Local Storage: total: 938.97 GiB used: 22.96 GiB (2.4%)
           SMART Message: Required tool smartctl not installed. Check --recommends
           ID-1: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Western Digital model: WD10JPVX-60JC3T1 size: 931.51 GiB block-size:
           physical: 4096 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s type: HDD rpm: 5400 serial: <filter> rev: 1A02 scheme: GPT
           ID-2: /dev/sdb maj-min: 8:16 type: USB vendor: SanDisk model: Cruzer Blade size: 7.45 GiB block-size:
           physical: 512 B logical: 512 B type: N/A serial: <filter> rev: 1.27 scheme: MBR
Partition: ID-1: / raw-size: 930.22 GiB size: 930.22 GiB (100.00%) used: 22.96 GiB (2.5%) fs: btrfs dev: /dev/sda3
           maj-min: 8:3
           ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 299.4 MiB (99.80%) used: 292 KiB (0.1%) fs: vfat dev: /dev/sda1
           maj-min: 8:1
           ID-3: /home raw-size: 930.22 GiB size: 930.22 GiB (100.00%) used: 22.96 GiB (2.5%) fs: btrfs dev: /dev/sda3
           maj-min: 8:3
Swap:      Kernel: swappiness: 20 (default 60) cache-pressure: 50 (default 100)
           ID-1: swap-1 type: partition size: 1024 MiB used: 780 KiB (0.1%) priority: -2 dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2
Sensors:   System Temperatures: cpu: 68.0 C mobo: 29.8 C gpu: radeon temp: 39.0 C
           Fan Speeds (RPM): N/A
Info:      Processes: 255 Uptime: 4m wakeups: 1 Memory: 7.56 GiB used: 2.35 GiB (31.1%) Init: systemd v: 249 tool: systemctl
           Compilers: gcc: 11.1.0 clang: 13.0.0 Packages: pacman: 1319 lib: 324 Shell: fish v: 3.3.1 default: Bash v: 5.1.8
           running-in: kitty inxi: 3.3.08

Check the cables.

Check other DE's too. KDE, Xfce ...

only in BSPWM ... i tried other DEs and WMs... but only BSPWM has this issue in all distros in my laptop as well as on VMs too... this happened after recent update..

1 Like