GOverlay shows broken-screen image

Hello Garuda users.

Any idea what's causing this with my GOverlay? Macros aren't working with it either. I've reinstalled, played with application settings, not sure where to go from here. :man_shrugging:

Please post the output requested in the template:

garuda-inxi
5 Likes
Kernel: 5.18.16-zen1-1-zen arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 12.1.1
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen
root=UUID=0a9d5b83-0a65-4d66-9dd9-fcf07bb02591 rw [email protected]
quiet quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
loglevel=3
Desktop: KDE Plasma v: 5.25.4 tk: Qt v: 5.15.5 info: latte-dock
wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
Type: Desktop System: ASUS product: N/A v: N/A serial: <superuser required>
Mobo: ASUSTeK model: ROG STRIX B550-A GAMING v: Rev X.0x
serial: <superuser required> BIOS: American Megatrends v: 2423
date: 08/09/2021
Battery:
Device-1: gip0.0 model: Microsoft X-Box One pad serial: N/A charge: 50%
(should be ignored) rechargeable: yes status: not charging
CPU:
Info: model: AMD Ryzen 7 5800X bits: 64 type: MT MCP arch: Zen 3 gen: 4
built: 2021-22 process: TSMC n7 (7nm) family: 0x19 (25) model-id: 0x21 (33)
stepping: 2 microcode: 0xA201204
Topology: cpus: 1x cores: 8 tpc: 2 threads: 16 smt: enabled cache:
L1: 512 KiB desc: d-8x32 KiB; i-8x32 KiB L2: 4 MiB desc: 8x512 KiB
L3: 32 MiB desc: 1x32 MiB
Speed (MHz): avg: 3602 high: 3706 min/max: 2200/4850 boost: enabled
scaling: driver: acpi-cpufreq governor: performance cores: 1: 3706 2: 3593
3: 3599 4: 3594 5: 3592 6: 3595 7: 3593 8: 3598 9: 3598 10: 3592 11: 3589
12: 3596 13: 3616 14: 3595 15: 3586 16: 3598 bogomips: 121605
Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm
Vulnerabilities:
Type: itlb_multihit status: Not affected
Type: l1tf status: Not affected
Type: mds status: Not affected
Type: meltdown status: Not affected
Type: mmio_stale_data status: Not affected
Type: retbleed status: Not affected
Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via
prctl
Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer
sanitization
Type: spectre_v2 mitigation: Retpolines, IBPB: conditional, IBRS_FW,
STIBP: always-on, RSB filling
Type: srbds status: Not affected
Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
Device-1: NVIDIA GA106 [GeForce RTX 3060 Lite Hash Rate] vendor: ZOTAC
driver: nvidia v: 515.65.01 alternate: nouveau,nvidia_drm non-free: 515.xx+
status: current (as of 2022-07) arch: Ampere code: GAxxx process: TSMC n7
(7nm) built: 2020-22 pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 4 link-max: gen: 4
speed: 16 GT/s lanes: 16 bus-ID: 08:00.0 chip-ID: 10de:2504
class-ID: 0300
Display: x11 server: X.Org v: 21.1.4 with: Xwayland v: 22.1.3
compositor: kwin_x11 driver: X: loaded: nvidia unloaded: modesetting
alternate: fbdev,nouveau,nv,vesa gpu: nvidia display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 81 s-size: 602x343mm (23.70x13.50")
s-diag: 693mm (27.28")
Monitor-1: DP-0 res: 1920x1080 dpi: 82 size: 598x336mm (23.54x13.23")
diag: 686mm (27.01") modes: N/A
OpenGL: renderer: NVIDIA GeForce RTX 3060/PCIe/SSE2 v: 4.6.0 NVIDIA
515.65.01 direct render: Yes
Audio:
Device-1: NVIDIA GA106 High Definition Audio vendor: ZOTAC
driver: snd_hda_intel v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 4
link-max: gen: 4 speed: 16 GT/s lanes: 16 bus-ID: 08:00.1
chip-ID: 10de:228e class-ID: 0403
Device-2: AMD Starship/Matisse HD Audio vendor: ASUSTeK
driver: snd_hda_intel v: kernel pcie: gen: 4 speed: 16 GT/s lanes: 16
bus-ID: 0a:00.4 chip-ID: 1022:1487 class-ID: 0403
Sound Server-1: ALSA v: k5.18.16-zen1-1-zen running: yes
Sound Server-2: PulseAudio v: 16.1 running: no
Sound Server-3: PipeWire v: 0.3.56 running: yes
Network:
Device-1: Intel Ethernet I225-V vendor: ASUSTeK driver: igc v: kernel pcie:
gen: 2 speed: 5 GT/s lanes: 1 port: N/A bus-ID: 07:00.0 chip-ID: 8086:15f3
class-ID: 0200
IF: enp7s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives:
Local Storage: total: 3.18 TiB used: 192.14 GiB (5.9%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: Western Digital model: WD BLACK
SN770 500GB size: 465.76 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B
speed: 63.2 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial: <filter> rev: 731030WD
temp: 29.9 C scheme: MBR
ID-2: /dev/nvme1n1 maj-min: 259:2 vendor: Western Digital model: WD BLACK
SN750 SE NVMe 1TB size: 931.51 GiB block-size: physical: 512 B
logical: 512 B speed: 63.2 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial: <filter>
rev: 711130WD temp: 29.9 C scheme: GPT
ID-3: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Seagate model: ST2000DM008-2FR102
size: 1.82 TiB block-size: physical: 4096 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
type: HDD rpm: 7200 serial: <filter> rev: 0001 scheme: GPT
Partition:
ID-1: / raw-size: 465.76 GiB size: 465.76 GiB (100.00%) used: 192.14 GiB
(41.3%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
ID-2: /home raw-size: 465.76 GiB size: 465.76 GiB (100.00%) used: 192.14
GiB (41.3%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
ID-3: /var/log raw-size: 465.76 GiB size: 465.76 GiB (100.00%) used: 192.14
GiB (41.3%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
ID-4: /var/tmp raw-size: 465.76 GiB size: 465.76 GiB (100.00%) used: 192.14
GiB (41.3%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
Swap:
Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: zram size: 31.23 GiB used: 1.5 MiB (0.0%)
priority: 100 dev: /dev/zram0
Sensors:
System Temperatures: cpu: 45.0 C mobo: N/A gpu: nvidia temp: 32 C
Fan Speeds (RPM): N/A gpu: nvidia fan: 0%
Info:
Processes: 343 Uptime: 1m wakeups: 6 Memory: 31.23 GiB used: 2.26 GiB
(7.2%) Init: systemd v: 251 default: graphical tool: systemctl Compilers:
gcc: 12.1.1 Packages: pacman: 1903 lib: 545 Shell: fish v: 3.5.1
default: Bash v: 5.1.16 running-in: konsole inxi: 3.3.20
Garuda (2.6.5-1):
System install date:     2022-08-02
Last full system update: 2022-08-03
Is partially upgraded:   No
Relevant software:       NetworkManager
Windows dual boot:       <superuser required>
Snapshots:               Snapper (maybe)
Failed units:            bluetooth-autoconnect.service

Is there another application that would work similar to this one. Its the only system monitoring app I've used for a while.

Not sure if this helps and not sure what causes this problem in the first place, but I went around the issue by temporarily disabling compositor (ALT + SHIFT + F12), then opening GOverlay, from there I can switch back on the compositor without further issues.

4 Likes

GOverlay is for configuring Mangohud, vkbasalt and replaysorcery. You can edit the programs' configuration files manually if you wish. GOverlay is not required to use these programs, it just eases configuration.

2 Likes

That definitely helped, Thanks! Didn't know I could do that this whole time lol.

1 Like

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.