Get power management working on my laptop

Hello,

I'm trying to get power management (to improve battery life) working on my razer blade 2021 with an amd ryzen 9 5000.
I already tried powerprofilesctl but when i run powerprofilesctl it return

balanced:
Driver:     placeholder

* power-saver:
Driver:     placeholder
sudo garuda-inxi
System:
Kernel: 5.13.13-zen1-1-zen x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.1.0
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen
root=UUID=a7e2f5c7-fe48-4582-8a96-652a235481a9 rw [email protected]
quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
systemd.unified_cgroup_hierarchy=1
resume=UUID=1f7c2920-a186-4354-b898-faecf248537e loglevel=3
mitigations=off amd_iommu=on iommu=pt video=efifb:off
Console: pty pts/1 wm: kwin_x11 DM: SDDM Distro: Garuda Linux
base: Arch Linux
Machine:
Type: Laptop System: Razer product: Blade 14 - RZ09-0370 v: 1.04
serial: <filter> Chassis: type: 10 serial: N/A
Mobo: Razer model: PI411 v: 4 serial: N/A UEFI: Razer v: 1.06
date: 06/07/2021
Battery:
ID-1: BAT0 charge: 37.7 Wh (60.6%) condition: 62.2/61.6 Wh (100.9%)
volts: 15.1 min: 15.4 model: Razer Blade type: Unknown serial: <filter>
status: Discharging
CPU:
Info: model: AMD Ryzen 9 5900HX with Radeon Graphics socket: FP6 bits: 64
type: MT MCP arch: Zen 3 family: 0x19 (25) model-id: 0x50 (80) stepping: 0
microcode: 0xA50000C
Topology: cpus: 1x cores: 8 tpc: 2 threads: 16 smt: enabled cache:
L1: 512 KiB desc: d-8x32 KiB; i-8x32 KiB L2: 4 MiB desc: 8x512 KiB
L3: 16 MiB desc: 1x16 MiB
Speed (MHz): avg: 1200 min/max: 1200/3300 boost: disabled
base/boost: 3300/4650 scaling: driver: acpi-cpufreq governor: powersave
volts: 1.2 V ext-clock: 100 MHz cores: 1: 1200 2: 1200 3: 1200 4: 1200
5: 1200 6: 1200 7: 1200 8: 1200 9: 1200 10: 1200 11: 1200 12: 1200
13: 1200 14: 1200 15: 1200 16: 1200 bogomips: 105403
Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm
Vulnerabilities:
Type: itlb_multihit status: Not affected
Type: l1tf status: Not affected
Type: mds status: Not affected
Type: meltdown status: Not affected
Type: spec_store_bypass status: Vulnerable
Type: spectre_v1 status: Vulnerable: __user pointer sanitization and
usercopy barriers only; no swapgs barriers
Type: spectre_v2 status: Vulnerable, IBPB: disabled, STIBP: disabled
Type: srbds status: Not affected
Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
Device-1: NVIDIA GA106M [GeForce RTX 3060 Mobile / Max-Q] vendor: Razer USA
driver: nvidia v: 510.47.03 alternate: nouveau,nvidia_drm bus-ID: 01:00.0
chip-ID: 10de:2520 class-ID: 0300
Device-2: AMD Cezanne vendor: Razer USA driver: amdgpu v: kernel
bus-ID: 04:00.0 chip-ID: 1002:1638 class-ID: 0300
Device-3: IMC Networks Integrated Camera type: USB driver: uvcvideo
bus-ID: 3-4:2 chip-ID: 13d3:56d5 class-ID: 0e02 serial: <filter>
Display: server: X.Org 1.21.1.3 compositor: kwin_x11 driver:
loaded: modesetting,nvidia display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.0x11.2")
s-diag: 582mm (22.9")
Monitor-1: eDP-1 res: 1920x1080 hz: 144 dpi: 158
size: 309x174mm (12.2x6.9") diag: 355mm (14")
OpenGL: renderer: AMD RENOIR (DRM 3.41.0 5.13.13-zen1-1-zen LLVM 13.0.0)
v: 4.6 Mesa 21.3.5 direct render: Yes
Audio:
Device-1: NVIDIA vendor: Razer USA driver: snd_hda_intel v: kernel
bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 10de:228e class-ID: 0403
Device-2: AMD Raven/Raven2/FireFlight/Renoir Audio Processor
vendor: Razer USA driver: snd_rn_pci_acp3x v: kernel
alternate: snd_pci_acp3x bus-ID: 04:00.5 chip-ID: 1022:15e2
class-ID: 0480
Device-3: AMD Family 17h HD Audio vendor: Razer USA driver: snd_hda_intel
v: kernel bus-ID: 04:00.6 chip-ID: 1022:15e3 class-ID: 0403
Sound Server-1: ALSA v: k5.13.13-zen1-1-zen running: yes
Sound Server-2: PulseAudio v: 15.0 running: no
Sound Server-3: PipeWire v: 0.3.45 running: yes
Network:
Device-1: Intel Wi-Fi 6 AX210/AX211/AX411 160MHz driver: iwlwifi v: kernel
bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 8086:2725 class-ID: 0280
IF: wlp2s0 state: up mac: <filter>
IF-ID-1: virbr0 state: down mac: <filter>
Bluetooth:
Device-1: Intel AX210 Bluetooth type: USB driver: btusb v: 0.8
bus-ID: 1-3:2 chip-ID: 8087:0032 class-ID: e001
Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 0 state: up address: N/A
Drives:
Local Storage: total: 953.87 GiB used: 270.25 GiB (28.3%)
ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: Samsung
model: MZVLB1T0HBLR-00000 size: 953.87 GiB block-size: physical: 512 B
logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial: <filter>
rev: EXF7201Q temp: 32.9 C scheme: GPT
SMART: yes health: PASSED on: 5d 13h cycles: 675
read-units: 7,865,927 [4.02 TB] written-units: 7,900,534 [4.04 TB]
Partition:
ID-1: / raw-size: 936.96 GiB size: 936.96 GiB (100.00%)
used: 270.25 GiB (28.8%) fs: btrfs block-size: 4096 B dev: /dev/nvme0n1p2
maj-min: 259:2
ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 299.4 MiB (99.80%)
used: 576 KiB (0.2%) fs: vfat block-size: 512 B dev: /dev/nvme0n1p1
maj-min: 259:1
ID-3: /home raw-size: 936.96 GiB size: 936.96 GiB (100.00%)
used: 270.25 GiB (28.8%) fs: btrfs block-size: 4096 B dev: /dev/nvme0n1p2
maj-min: 259:2
ID-4: /var/log raw-size: 936.96 GiB size: 936.96 GiB (100.00%)
used: 270.25 GiB (28.8%) fs: btrfs block-size: 4096 B dev: /dev/nvme0n1p2
maj-min: 259:2
ID-5: /var/tmp raw-size: 936.96 GiB size: 936.96 GiB (100.00%)
used: 270.25 GiB (28.8%) fs: btrfs block-size: 4096 B dev: /dev/nvme0n1p2
maj-min: 259:2
Swap:
Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: zram size: 15.04 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: 100
dev: /dev/zram0
ID-2: swap-2 type: partition size: 16.61 GiB used: 0 KiB (0.0%)
priority: -2 dev: /dev/nvme0n1p3 maj-min: 259:3
Sensors:
System Temperatures: cpu: N/A mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 40.0 C
Fan Speeds (RPM): N/A
Info:
Processes: 433 Uptime: 11m wakeups: 1 Memory: 15.04 GiB
used: 4.59 GiB (30.5%) Init: systemd v: 250 tool: systemctl Compilers:
gcc: 11.1.0 clang: 13.0.1 Packages: pacman: 1794 lib: 495
Shell: garuda-inxi (sudo) default: Bash v: 5.1.16 running-in: konsole
inxi: 3.3.12
Garuda (2.5.4-2):
System install date:     2022-02-11
Last full system update: 2022-02-12
Is partially upgraded:   Yes
Relevant software:       NetworkManager
Windows dual boot:       No/Undetected
Snapshots:               Snapper
Failed units:

Never mind I managed to get it to working with tlp

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.