FireDragon crashes after few seconds or opening a new tab

same issue

still the same problem, instead now the youtube video lag, but thats just 15 seconds when it freezes and has to be cloesd manually

default theme? Did you disable hardware acceleration?

yes, also i removed many of my extentions

I think the firedragon was developed in house, do you know its dev? he might have more inshight on it

Well that kinda covers the basics. The only other obvious thing I can think of would be the thread count option. However you never did give you inxi -Faz output so I can't see what CPU/Drivers you have or how pertinent those mesa errors are.

It's just a rebranded firefox fork.

It worked fine really, now how can i set chromium as my default browser until this issue is fixed, should i start an issue on git?

You can if you want but you're still going to need to give your inxi -Faz and details. Just install the other browser and in its options set default. You can set that option in the DE as well but again you never gave your inxi -Faz so I have no clue what DE you're in.

Thats me, I gotta admit I currently have no idea how to debug this :sweat_smile: Since the issues started with the latest build, I'm quite sure we can start some trial and error search here though :eyes:
I can do some builds which revert several changes introduced lately this weekend for you guys to test. By then, we will most likely also have version 95 ready - maybe that helps as well :thinking: thanks for your reports and patience!

5 Likes

I use version 94.0.2 and nothing crash. More than 24 tabs open.

I'm having the same issue with version: FireDragon FireDragon 94.0.2

(FireDragon:87435): Gtk-WARNING **: 19:24:49.592: Theme parsing error: gtk-dark.css:5822:26: '-shadow' is not a valid color name

(FireDragon:87435): Gtk-WARNING **: 19:24:49.593: Theme parsing error: gtk-dark.css:5825:14: not a number

(FireDragon:87435): Gtk-WARNING **: 19:24:49.593: Theme parsing error: gtk-dark.css:5826:13: not a number

(FireDragon:87435): Gtk-WARNING **: 19:24:49.593: Theme parsing error: gtk-dark.css:5827:11: Expected a length
console.error: Enterprise Policies: 
Unknown policy: policies
Icon theme "gnome" not found.

(FireDragon:87435): Gtk-WARNING **: 19:24:49.966: Theme parsing error: gtk.css:5822:26: '-shadow' is not a valid color name

(FireDragon:87435): Gtk-WARNING **: 19:24:49.966: Theme parsing error: gtk.css:5825:14: not a number

(FireDragon:87435): Gtk-WARNING **: 19:24:49.966: Theme parsing error: gtk.css:5826:13: not a number

(FireDragon:87435): Gtk-WARNING **: 19:24:49.966: Theme parsing error: gtk.css:5827:11: Expected a length

(FireDragon:87435): Gtk-WARNING **: 19:24:50.035: Theme parsing error: gtk.css:5822:26: '-shadow' is not a valid color name

(FireDragon:87435): Gtk-WARNING **: 19:24:50.035: Theme parsing error: gtk.css:5825:14: not a number

(FireDragon:87435): Gtk-WARNING **: 19:24:50.035: Theme parsing error: gtk.css:5826:13: not a number

(FireDragon:87435): Gtk-WARNING **: 19:24:50.035: Theme parsing error: gtk.css:5827:11: Expected a length

(FireDragon:87435): Gtk-WARNING **: 19:24:50.066: Theme parsing error: gtk-dark.css:5822:26: '-shadow' is not a valid color name

(FireDragon:87435): Gtk-WARNING **: 19:24:50.066: Theme parsing error: gtk-dark.css:5825:14: not a number

(FireDragon:87435): Gtk-WARNING **: 19:24:50.066: Theme parsing error: gtk-dark.css:5826:13: not a number

(FireDragon:87435): Gtk-WARNING **: 19:24:50.066: Theme parsing error: gtk-dark.css:5827:11: Expected a length
ATTENTION: default value of option mesa_glthread overridden by environment.

(FireDragon:87435): LIBDBUSMENU-GTK-CRITICAL **: 19:24:50.788: dbusmenu_menuitem_property_set_shortcut: assertion 'gtk_accelerator_valid(key, modifier)' failed
ATTENTION: default value of option mesa_glthread overridden by environment.
console.warn: LoginRecipes: "getRecipes: falling back to a synchronous message for:" "https://www.google.com"
JavaScript error: , line 0: InvalidStateError: Navigated away from page
Exiting due to channel error.
Exiting due to channel error.
Exiting due to channel error.
Exiting due to channel error.
Exiting due to channel error.
Exiting due to channel error.
fish: Job 1, 'firedragon' terminated by signal SIGKILL (Forced quit)

Can you try these steps for me that always makes mine crash? I found a way to consistently replicate my crash that I have 2-3 times a day on various sites.

replicated and succeded

inxi -Faz
System:    Kernel: 5.15.6-zen2-1-zen x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.1.0
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen root=UUID=42fbe969-cb6d-44e9-a405-371f731e43c7
rw [email protected] quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
systemd.unified_cgroup_hierarchy=1 loglevel=3
Desktop: KDE Plasma 5.23.4 tk: Qt 5.15.2 info: latte-dock wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM
Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:   Type: Laptop System: HP product: HP Pavilion Gaming Laptop 15-ec0xxx v: N/A
serial: <superuser required> Chassis: type: 10 serial: <superuser required>
Mobo: HP model: 86D4 v: 96.45 serial: <superuser required> UEFI: AMI v: F.12 date: 12/21/2020
Battery:   ID-1: BAT0 charge: 40.3 Wh (100.0%) condition: 40.3/40.3 Wh (100.0%) volts: 12.7 min: 11.6
model: Hewlett-Packard Primary type: Li-ion serial: N/A status: Full cycles: 362
CPU:       Info: Quad Core model: AMD Ryzen 5 3550H with Radeon Vega Mobile Gfx bits: 64 type: MT MCP
arch: Zen family: 17 (23) model-id: 18 (24) stepping: 1 microcode: 8108109 cache: L1: 384 KiB
L2: 2 MiB L3: 4 MiB
flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm bogomips: 33539
Speed: 1392 MHz min/max: 1400/2100 MHz boost: enabled Core speeds (MHz): 1: 1397 2: 1397
3: 1397 4: 1346 5: 1251 6: 1223 7: 1361 8: 1304
Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: Not affected
Type: l1tf status: Not affected
Type: mds status: Not affected
Type: meltdown status: Not affected
Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl
Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
Type: spectre_v2
mitigation: Full AMD retpoline, IBPB: conditional, STIBP: disabled, RSB filling
Type: srbds status: Not affected
Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:  Device-1: NVIDIA GP107M [GeForce GTX 1050 3 GB Max-Q] vendor: Hewlett-Packard driver: nvidia
v: 495.44 alternate: nouveau,nvidia_drm bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:1c91 class-ID: 0300
Device-2: AMD Picasso vendor: Hewlett-Packard driver: amdgpu v: kernel bus-ID: 05:00.0
chip-ID: 1002:15d8 class-ID: 0300
Device-3: Quanta HP TrueVision HD Camera type: USB driver: uvcvideo bus-ID: 3-1:2
chip-ID: 0408:5365 class-ID: 0e02
Display: x11 server: X.Org 1.21.1.1 compositor: kwin_x11 driver: loaded: modesetting,nvidia
display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.0x11.2") s-diag: 582mm (22.9")
Monitor-1: eDP-1 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 142 size: 344x194mm (13.5x7.6") diag: 395mm (15.5")
Message: Unable to show advanced data. Required tool glxinfo missing.
Audio:     Device-1: AMD Raven/Raven2/FireFlight/Renoir Audio Processor vendor: Hewlett-Packard
driver: snd_pci_acp3x v: kernel alternate: snd_rn_pci_acp3x,snd_pci_acp5x bus-ID: 05:00.5
chip-ID: 1022:15e2 class-ID: 0480
Device-2: AMD Family 17h HD Audio vendor: Hewlett-Packard driver: snd_hda_intel v: kernel
bus-ID: 05:00.6 chip-ID: 1022:15e3 class-ID: 0403
Sound Server-1: ALSA v: k5.15.6-zen2-1-zen running: yes
Sound Server-2: JACK v: 1.9.19 running: no
Sound Server-3: PulseAudio v: 15.0 running: no
Sound Server-4: PipeWire v: 0.3.40 running: yes
Network:   Device-1: Realtek RTL8822CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter vendor: Hewlett-Packard
driver: rtw_8822ce v: N/A modules: rtw88_8822ce port: e000 bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 10ec:c822
class-ID: 0280
IF: wlo1 state: up mac: <filter>
Device-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet vendor: Hewlett-Packard
driver: r8169 v: kernel port: d000 bus-ID: 04:00.0 chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200
IF: eno1 state: down mac: <filter>
Bluetooth: Device-1: Realtek Bluetooth Radio type: USB driver: btusb v: 0.8 bus-ID: 1-4:3
chip-ID: 0bda:b00c class-ID: e001 serial: <filter>
Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 2 state: down bt-service: enabled,running rfk-block:
hardware: no software: no address: <filter>
Drives:    Local Storage: total: 1.14 TiB used: 33.11 GiB (2.8%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: KIOXIA model: N/A size: 238.47 GiB block-size:
physical: 512 B logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial: <filter>
rev: AGHA4101 temp: 33.9 C scheme: GPT
ID-2: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Seagate model: ST1000LM049-2GH172 size: 931.51 GiB
block-size: physical: 4096 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s type: HDD rpm: 7200
serial: <filter> rev: RPM2 scheme: GPT
Partition: ID-1: / raw-size: 44.89 GiB size: 44.89 GiB (100.00%) used: 33.02 GiB (73.6%) fs: btrfs
dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:5
ID-2: /boot/efi raw-size: 260 MiB size: 256 MiB (98.46%) used: 94.2 MiB (36.8%) fs: vfat
dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
ID-3: /home raw-size: 44.89 GiB size: 44.89 GiB (100.00%) used: 33.02 GiB (73.6%) fs: btrfs
dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:5
ID-4: /var/log raw-size: 44.89 GiB size: 44.89 GiB (100.00%) used: 33.02 GiB (73.6%) fs: btrfs
dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:5
ID-5: /var/tmp raw-size: 44.89 GiB size: 44.89 GiB (100.00%) used: 33.02 GiB (73.6%) fs: btrfs
dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:5
Swap:      Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: zram size: 5.73 GiB used: 3.9 MiB (0.1%) priority: 100 dev: /dev/zram0
Sensors:   System Temperatures: cpu: 49.0 C mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 50.0 C
Fan Speeds (RPM): N/A
Info:      Processes: 281 Uptime: 10h 59m wakeups: 2 Memory: 5.73 GiB used: 2.56 GiB (44.7%) Init: systemd
v: 249 tool: systemctl Compilers: gcc: 11.1.0 clang: 13.0.0 Packages: pacman: 1500 lib: 340
Shell: fish v: 3.3.1 running-in: konsole inxi: 3.3.09

Hi there, It has been fixed with commit

Build will be done in a few hours.
Also, if you want to test it right now, edit /lib/firedragon/firedragon.cfg and on line 143, write defaultPref("dom.webaudio.enabled", false); and save and reboot.

I hope this fixes the issue.

7 Likes

This fixed it for me!

3 Likes

man this community is amazing, i bring up a minute issue and they push it in master git after solving it? I aint moving from this OS now.

4 Likes

yep this does it for me, writing this from firedragon, devs are excellent.

3 Likes

i had a similar issue issue a while ago, i baked up my home directory, reinstalled and put my files back. usb 3 to sata adapter hooked to an ssd ran 300 mbps per second made quick work of the process.

my problem was that dragon wouldn't open, all i had done was fresh installed vlc and kden live. no idea why it did that.but the above method will fix it,

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.