Find-the-command: "__budspencer_preexec"

I didn't find a solution to this issue

sudo pacman -Sy

sudo pacman -Syfind-the-command: "__budspencer_preexec" is not found locally, searching in repositories...

find-the-command: command not found: __budspencer_preexec

inxi -Faz

System:    Kernel: 5.15.7-zen1-1-zen x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.1.0
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen root=UUID=2da9e79d-6e5d-49cd-850a-8ce0674aaa20
rw [email protected] quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
systemd.unified_cgroup_hierarchy=1 loglevel=3
Desktop: KDE Plasma 5.23.4 tk: Qt 5.15.2 info: latte-dock wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM
Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:   Type: Laptop System: Acer product: Predator PH315-52 v: V1.12 serial: <superuser required>
Chassis: type: 10 serial: <superuser required>
Mobo: CFL model: Covini_CFS v: V1.12 serial: <superuser required> UEFI: Insyde v: 1.12
date: 07/28/2020
Battery:   ID-1: BAT0 charge: 43.3 Wh (100.0%) condition: 43.3/43.3 Wh (100.0%) volts: 16.4 min: 15.4
model: SMP KT00407009 AP18E7M type: Li-ion serial: <filter> status: Full
CPU:       Info: 6-Core model: Intel Core i7-9750H bits: 64 type: MT MCP arch: Kaby Lake note: check
family: 6 model-id: 9E (158) stepping: A (10) microcode: EA cache: L1: 384 KiB L2: 1.5 MiB
L3: 12 MiB
flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 62399
Speed: 1162 MHz min/max: 800/4500 MHz Core speeds (MHz): 1: 1200 2: 1200 3: 1200 4: 1199
5: 1200 6: 1200 7: 1200 8: 1200 9: 1200 10: 1200 11: 1200 12: 1200
Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled
Type: l1tf mitigation: PTE Inversion; VMX: conditional cache flushes, SMT vulnerable
Type: mds mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable
Type: meltdown mitigation: PTI
Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl
Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
Type: spectre_v2
mitigation: Full generic retpoline, IBPB: conditional, IBRS_FW, STIBP: conditional, RSB filling
Type: srbds mitigation: Microcode
Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:  Device-1: Intel CoffeeLake-H GT2 [UHD Graphics 630] vendor: Acer Incorporated ALI driver: i915
v: kernel bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:3e9b class-ID: 0300
Device-2: NVIDIA TU116M [GeForce GTX 1660 Ti Mobile] vendor: Acer Incorporated ALI
driver: nvidia v: 495.46 alternate: nouveau,nvidia_drm bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:2191
class-ID: 0300
Device-3: Chicony HD User Facing type: USB driver: uvcvideo bus-ID: 1-7:3 chip-ID: 04f2:b64f
class-ID: 0e02 serial: <filter>
Display: x11 server: X.Org 1.21.1.1 compositor: kwin_x11 driver: loaded: modesetting
unloaded: nvidia display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.0x11.2") s-diag: 582mm (22.9")
Monitor-1: eDP-1 res: 1920x1080 hz: 144 dpi: 142 size: 344x193mm (13.5x7.6")
diag: 394mm (15.5")
Message: Unable to show advanced data. Required tool glxinfo missing.
Audio:     Device-1: Intel Cannon Lake PCH cAVS vendor: Acer Incorporated ALI driver: snd_hda_intel
v: kernel alternate: snd_soc_skl,snd_sof_pci_intel_cnl bus-ID: 00:1f.3 chip-ID: 8086:a348
class-ID: 0403
Device-2: NVIDIA TU116 High Definition Audio vendor: Acer Incorporated ALI
driver: snd_hda_intel v: kernel bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 10de:1aeb class-ID: 0403
Sound Server-1: ALSA v: k5.15.7-zen1-1-zen running: yes
Sound Server-2: JACK v: 1.9.19 running: no
Sound Server-3: PulseAudio v: 15.0 running: no
Sound Server-4: PipeWire v: 0.3.41 running: yes
Network:   Device-1: Qualcomm Atheros Killer E2500 Gigabit Ethernet vendor: Acer Incorporated ALI
driver: alx v: kernel port: 3000 bus-ID: 07:00.0 chip-ID: 1969:e0b1 class-ID: 0200
IF: enp7s0 state: down mac: <filter>
Device-2: Intel Wi-Fi 6 AX200 vendor: Rivet Networks Killerâ„¢ driver: iwlwifi v: kernel
bus-ID: 08:00.0 chip-ID: 8086:2723 class-ID: 0280
IF: wlp8s0 state: up mac: <filter>
IF-ID-1: vboxnet0 state: down mac: <filter>
Bluetooth: Device-1: Intel AX200 Bluetooth type: USB driver: btusb v: 0.8 bus-ID: 1-14:5
chip-ID: 8087:0029 class-ID: e001
Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 2 state: up address: <filter>
Drives:    Local Storage: total: 1.61 TiB used: 820.53 GiB (49.8%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: Samsung model: MZVLB512HBJQ-00007 size: 476.94 GiB
block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial: <filter>
rev: EXF7102Q temp: 38.9 C scheme: GPT
ID-2: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Western Digital model: WD10SPZX-00Z10T0 size: 931.51 GiB
block-size: physical: 4096 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s type: HDD rpm: 5400
serial: <filter> rev: 1A01 scheme: GPT
ID-3: /dev/sdb maj-min: 8:16 type: USB vendor: Lexar model: SSD size: 238.47 GiB block-size:
physical: 4096 B logical: 512 B type: SSD serial: <filter> rev: 0214 scheme: GPT
Partition: ID-1: / raw-size: 365.45 GiB size: 365.45 GiB (100.00%) used: 141.04 GiB (38.6%) fs: btrfs
dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
ID-2: /boot/efi raw-size: 100 MiB size: 96 MiB (96.00%) used: 25.6 MiB (26.6%) fs: vfat
dev: /dev/nvme0n1p3 maj-min: 259:3
ID-3: /home raw-size: 365.45 GiB size: 365.45 GiB (100.00%) used: 141.04 GiB (38.6%) fs: btrfs
dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
ID-4: /var/log raw-size: 365.45 GiB size: 365.45 GiB (100.00%) used: 141.04 GiB (38.6%)
fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
ID-5: /var/tmp raw-size: 365.45 GiB size: 365.45 GiB (100.00%) used: 141.04 GiB (38.6%)
fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
Swap:      Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: zram size: 15.46 GiB used: 512 KiB (0.0%) priority: 100 dev: /dev/zram0
Sensors:   System Temperatures: cpu: 50.0 C pch: 44.0 C mobo: N/A
Fan Speeds (RPM): N/A
Info:      Processes: 342 Uptime: 54m wakeups: 1 Memory: 15.46 GiB used: 3.29 GiB (21.3%) Init: systemd
v: 249 tool: systemctl Compilers: gcc: 11.1.0 clang: 13.0.0 Packages: pacman: 1406 lib: 315
Shell: fish v: 3.3.1 default: Bash v: 5.1.12 running-in: konsole inxi: 3.3.09

What command are you trying to run?

What you've written there doesn't make much sense...

Read down.

3 Likes

I think you should log here a new issue that this old one has come back?

Or simply remove that budspencer theme...

2 Likes

How to remove it?

I have no idea, it is not in the Arch repo nor in the AUR.
How did you install it?
The github is poor of such information in my opinion, just like it was poor in describing how that bug was fixed.
I see it simply consists in 5 .fish files.
You could try to search and remove them...

4 Likes

Well, I will try to search to remove it


Please do not post pictures of command outputs or error messages.

Please edit your opening post to remove the pic and add the proper textual output.

Pictures instead of text on technical help threads are totally inappropriate. Pics are often hard to read, and impossible to copy the into an internet search engine to find answers to your issue. Pictures also waste bandwidth and storage space on the forums servers unnecessarily. All outputs should be posted on the forum as text, (unless there is absolutely no other way of capturing the text). In almost all cases, logs or terminal outputs can be uploaded as text and a picture is unwarranted. Posting your outputs properly will make it it far easier to get your technical issue resolved.

Please post all logs and terminal outputs using proper formatting on the forum. Please use three of these symbols ~ before and after any code that you post. This ensures that the output is formatted correctly in a proper human readable code block on the forum.

Example:

~~~
your terminal output, logs, or code pasted here
~~~

4 Likes

Done and here's the issue
sudo pacman -Sy

sudo pacman -Syfind-the-command: "__budspencer_preexec" is not found locally, searching in repositories...

find-the-command: command not found: __budspencer_preexec
1 Like

I see you entered a comment in the issue linked in my first post, but that one is closed, so probably no one will look at it.
I think you'd better open a new issue there.
So, I assume you haven't found those files.
If so, please give a look into your ~/.config/fish/config.fish and see if you find there the 5 lines mentioned here below or any reference to oh-my-fish and budspencer, and, if so, remove them.

4 Likes

There's probably another workable way.
Here is a link to another user who installed and uninstalled oh-my-fish, the framework of those (messy) themes.
There is a command to remove everything, or going to the reported link, instructions to install and remove the single themes, which you might consider. Otherwise if you uninstall the framework maybe might have something remaining from the themes...

In addition to that, as suggested in the other thread, why don't you simply try resetting the Fish config with the relevant flag in the Garuda Assistant?

3 Likes

the problem is here

## Starship prompt
if status --is-interactive
   source ("/usr/bin/starship" init fish --print-full-init | psub)
end

and here's the solution once comment these lines (in ~/.config/fish/config.fish) the fish works fine


## Starship prompt
# if status --is-interactive
#    source ("/usr/bin/starship" init fish --print-full-init | psub)
# end

then you can remove the theme or remove oh my fish

1 Like

Why you post again pictures?

Correct solutions look different.


Comment out with # in /.config/fish/config.fish

## Starship prompt
# if status --is-interactive
#    source ("/usr/bin/starship" init fish --print-full-init | psub)
# end

Done. No pictures needed.

User who need help, do not know where to do this because you don't specify a filename, let alone the path.

3 Likes

In my opinion, the real message through the lines is that this budspencer, more than a theme, is a shell prompt, so it is in kind of contrast with starship.
This is another piece of information which was missing in that GitHub...

1 Like

OT
Before this gets automatically closed, let me unveil why I was curious about this theme.
Bud Spencer was one of my favourite actors in my childhood.

3 Likes

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.