Davinci Resolve doesn't load?

Hello Garuda users.

So I downloaded and installed Resolve from the main website. It installed just fine but when I open it never actually starts.

Using ‘sudo pacman -S davinci-resolve’ (as suggested in How to install davinci resolve in garuda and run without error - #3) ends up showing: “error: target not found: davinci-resolve”.

Any ideas?

System:
Kernel: 6.5.6-zen2-1-zen arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 13.2.1
clocksource: tsc available: hpet,acpi_pm
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen
root=UUID=daeaec07-4727-48f9-a0c8-0979200313c4 rw rootflags=subvol=@
quiet quiet rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0 loglevel=3
ibt=off
Desktop: KDE Plasma v: 5.27.8 tk: Qt v: 5.15.11 wm: kwin_x11 vt: 2
dm: SDDM Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
Type: Desktop System: Gigabyte product: X570 I AORUS PRO WIFI v: -CF
serial: <superuser required>
Mobo: Gigabyte model: X570 I AORUS PRO WIFI serial: <superuser required>
UEFI: American Megatrends LLC. v: F37e date: 08/09/2023
CPU:
Info: model: AMD Ryzen 7 5800X3D bits: 64 type: MT MCP arch: Zen 3+ gen: 4
level: v3 note: check built: 2022 process: TSMC n6 (7nm) family: 0x19 (25)
model-id: 0x21 (33) stepping: 2 microcode: 0xA20120A
Topology: cpus: 1x cores: 8 tpc: 2 threads: 16 smt: enabled cache:
L1: 512 KiB desc: d-8x32 KiB; i-8x32 KiB L2: 4 MiB desc: 8x512 KiB
L3: 96 MiB desc: 1x96 MiB
Speed (MHz): avg: 3545 high: 3755 min/max: 2200/4549 boost: enabled
scaling: driver: acpi-cpufreq governor: performance cores: 1: 3755 2: 3697
3: 3595 4: 3400 5: 3598 6: 3630 7: 3400 8: 3400 9: 3576 10: 3652 11: 3606
12: 3590 13: 3400 14: 3400 15: 3623 16: 3400 bogomips: 108799
Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm
Vulnerabilities: <filter>
Graphics:
Device-1: NVIDIA TU102 [GeForce RTX 2080 Ti] vendor: eVga.com.
driver: nvidia v: 535.113.01 alternate: nouveau,nvidia_drm non-free: 535.xx+
status: current (as of 2023-09) arch: Turing code: TUxxx
process: TSMC 12nm FF built: 2018-22 pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16
bus-ID: 0a:00.0 chip-ID: 10de:1e04 class-ID: 0300
Display: x11 server: X.Org v: 21.1.8 with: Xwayland v: 23.2.1
compositor: kwin_x11 driver: X: loaded: modesetting,nvidia
alternate: fbdev,nouveau,nv,vesa gpu: nvidia display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 6000x1440 s-dpi: 108 s-size: 1411x342mm (55.55x13.46")
s-diag: 1452mm (57.16")
Monitor-1: DP-2 pos: right res: 2560x1440 dpi: 109
size: 598x336mm (23.54x13.23") diag: 686mm (27.01") modes: N/A
Monitor-2: DP-4 pos: primary,left res: 3440x1440 dpi: 109
size: 798x335mm (31.42x13.19") diag: 865mm (34.07") modes: N/A
Monitor-3: None-1-1 size-res: N/A modes: N/A
API: EGL v: 1.5 hw: drv: nvidia platforms: gbm: drv: nvidia
API: OpenGL v: 4.6.0 vendor: nvidia v: 535.113.01 glx-v: 1.4
direct-render: yes renderer: NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti/PCIe/SSE2
memory: 10.74 GiB
API: Vulkan v: 1.3.264 layers: 5 device: 0 type: discrete-gpu name: NVIDIA
GeForce RTX 2080 Ti driver: nvidia v: 535.113.01 device-ID: 10de:1e04
surfaces: xcb,xlib
Audio:
Device-1: NVIDIA TU102 High Definition Audio vendor: eVga.com.
driver: snd_hda_intel v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16
bus-ID: 0a:00.1 chip-ID: 10de:10f7 class-ID: 0403
Device-2: Creative Sound Blaster X3
driver: cdc_acm,hid-generic,snd-usb-audio,usbhid type: USB rev: 2.0
speed: 480 Mb/s lanes: 1 mode: 2.0 bus-ID: 7-4:5 chip-ID: 041e:3264
class-ID: 0102 serial: <filter>
API: ALSA v: k6.5.6-zen2-1-zen status: kernel-api with: aoss
type: oss-emulator tools: N/A
Server-1: PipeWire v: 0.3.81 status: active with: 1: pipewire-pulse
status: active 2: wireplumber status: active 3: pipewire-alsa type: plugin
4: pw-jack type: plugin tools: pactl,pw-cat,pw-cli,wpctl
Network:
Device-1: Intel I211 Gigabit Network vendor: Gigabyte driver: igb v: kernel
pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s lanes: 1 port: f000 bus-ID: 05:00.0
chip-ID: 8086:1539 class-ID: 0200
IF: enp5s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
Device-2: Intel Wi-Fi 6 AX200 driver: iwlwifi v: kernel pcie: gen: 2
speed: 5 GT/s lanes: 1 bus-ID: 06:00.0 chip-ID: 8086:2723 class-ID: 0280
IF: wlp6s0 state: down mac: <filter>
Bluetooth:
Device-1: Intel AX200 Bluetooth driver: btusb v: 0.8 type: USB rev: 2.0
speed: 12 Mb/s lanes: 1 mode: 1.1 bus-ID: 1-2:3 chip-ID: 8087:0029
class-ID: e001
Report: btmgmt ID: hci0 rfk-id: 0 state: up address: <filter> bt-v: 5.1
lmp-v: 10 status: discoverable: no pairing: no class-ID: 7c0104
Drives:
Local Storage: total: 1.84 TiB used: 392.78 GiB (20.8%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:2 vendor: Western Digital
model: WD BLACK SN850 1TB size: 931.51 GiB block-size: physical: 512 B
logical: 512 B speed: 63.2 Gb/s lanes: 4 tech: SSD serial: <filter>
fw-rev: 613200WD temp: 45.9 C scheme: GPT
ID-2: /dev/nvme1n1 maj-min: 259:0 model: PCIe SSD size: 953.87 GiB
block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4
tech: SSD serial: <filter> fw-rev: ECFM12.2 temp: 36.9 C scheme: GPT
Partition:
ID-1: / raw-size: 545.48 GiB size: 545.48 GiB (100.00%)
used: 392.75 GiB (72.0%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:7
ID-2: /boot/efi raw-size: 100 MiB size: 96 MiB (96.00%)
used: 26.8 MiB (27.9%) fs: vfat dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:3
ID-3: /home raw-size: 545.48 GiB size: 545.48 GiB (100.00%)
used: 392.75 GiB (72.0%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:7
ID-4: /var/log raw-size: 545.48 GiB size: 545.48 GiB (100.00%)
used: 392.75 GiB (72.0%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:7
ID-5: /var/tmp raw-size: 545.48 GiB size: 545.48 GiB (100.00%)
used: 392.75 GiB (72.0%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:7
Swap:
Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default) zswap: no
ID-1: swap-1 type: zram size: 31.26 GiB used: 256 KiB (0.0%) priority: 100
comp: zstd avail: lzo,lzo-rle,lz4,lz4hc,842 max-streams: 16 dev: /dev/zram0
Sensors:
System Temperatures: cpu: 43.5 C mobo: 40.0 C gpu: nvidia temp: 53 C
Fan Speeds (rpm): fan-1: 1073 gpu: nvidia fan: 32%
Info:
Processes: 372 Uptime: 9m wakeups: 1 Memory: total: 32 GiB
available: 31.26 GiB used: 6.65 GiB (21.3%) Init: systemd v: 254
default: graphical tool: systemctl Compilers: gcc: 13.2.1 clang: 16.0.6
Packages: pm: pacman pkgs: 1517 libs: 456 tools: octopi,pamac,paru
Shell: fish v: 3.6.1 running-in: konsole inxi: 3.3.30
Garuda (2.6.17-1):
System install date:     2023-08-24
Last full system update: 2023-10-11
Is partially upgraded:   No
Relevant software:       snapper NetworkManager dracut nvidia-dkms
Windows dual boot:       Probably (Run as root to verify)
Failed units:
paru davinci-resolve

4 aur/davinci-resolve-studio-beta 18.5b4-1 [+12 ~0.00]
Professional A/V post-production software suite from Blackmagic Design. Studio edition, requires license
key or license dongle.
3 aur/davinci-resolve-beta 18.5b4-1 [+16 ~0.00]
Professional A/V post-production software suite from Blackmagic Design
2 aur/davinci-resolve-studio 18.6.0-3 [+28 ~0.93] [Veraltet: 2023-10-06]
Professional A/V post-production software suite from Blackmagic Design. Studio edition, requires license
key or license dongle.
1 aur/davinci-resolve 18.6.0-3 [+117 ~2.12] [Veraltet: 2023-10-08]
Professional A/V post-production software suite from Blackmagic Design
:: Zu installierende Pakete(z.B: 1 2 3, 1-3):~~~
1 Like

That’s strange

sudo pacman -S davinci-resolve
[sudo] password for siddharth:
resolving dependencies...
looking for conflicting packages...

Package (6)                  New Version       Net Change   Download Size

extra/ffmpeg4.4              4.4.4-1             24.51 MiB       8.66 MiB
extra/libmfx                 23.2.2-2             0.28 MiB       0.06 MiB
extra/libpng12               1.2.59-2             0.54 MiB       0.13 MiB
chaotic-aur/qt5-webkit       5.212.0alpha4-20    47.27 MiB      15.63 MiB
extra/qt5-websockets         5.15.10+kde+r2-1     0.29 MiB       0.08 MiB
chaotic-aur/davinci-resolve  18.1.4-1.2        6088.94 MiB    3296.05 MiB

Total Download Size:   3320.60 MiB
Total Installed Size:  6161.84 MiB

:: Proceed with installation? [Y/n] n

It works here… Are you sure you didn’t just mistype the package name while installing?

1 Like
╭─sgs@kde6 in ~ took 9ms
╰─λ sudo pacman -S davinci-resolve
[sudo] Passwort für sgs:
Fehler: Ziel nicht gefunden: davinci-resolve

Me too, on Plasma 6.0 :slight_smile:

1 Like

I see it’s been removed from chaotic. I hadn’t updated my system in the last 10 days so the sync with remote repo was running a little behind.

3 Likes

That’s outrageous !!! :smiley:
As a bleeding edge distro user, how can you have so patience?
I use to update at least once a day, if not twice :grin:

3 Likes

@VonKreskin the issue is although on website davinci resolve says it supports all major distros it works the best on redhat. Here I have attached a video where the YT’er is showing how to use distrobox and also showcases how to install davinci resolve as an example. Please refer and see if you find it useful.

I had interviews planned with a few companies and I didn’t want any unexpected issues to crop up at the time. Plus I just forgot since I had been so busy. I am free at the moment and well rested so I decided let’s update and resolve any issues that might crop up. :smile:

5 Likes

Garuda Linux use Snapshots :slight_smile: for that, remember :wink:
And off course, backup, backup, backup !!!

2 Likes

Even though I am that much expert that I have broke deb based distros with just update commands but I can say that garuda is now hard to break(that’s different fact that I broke garuda four to five times during my first month with garuda in the past :face_with_hand_over_mouth:)

1 Like

Thanks for all of the help. I’m working on getting it running using Distrobox and Podman and am running into all kinds of issues just getting all of that to work so I have some troubleshooting to do.

If anyone is interested this is what I get when entering the container:

distrobox enter Resolve-Fedora-37
fish: Unknown command: /usr/bin/starship
~/.config/fish/config.fish (line 1):
/usr/bin/starship init fish --print-full-init | psub
^~~~~~~~~~~~~~~~^
in command substitution
called on line 40 of file ~/.config/fish/config.fish
from sourcing file ~/.config/fish/config.fish
called during startup
~/.config/fish/config.fish (line 40): Unknown command
source (/usr/bin/starship init fish --print-full-init | psub)
^~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~^
from sourcing file ~/.config/fish/config.fish
called during startup
source: Error encountered while sourcing file '/usr/share/doc/find-the-command/ftc.fish':
source: No such file or directory

And this is what I get when trying to install Resolve in the container:

kreskin@Resolve-Fedora-37 ~/Downloads> ./DaVinci_Resolve_18.6.2_Linux.run -i
fish: Job 1, './DaVinci_Resolve_18.6.2_Linux.…' terminated by signal SIGSEGV (Address boundary error)

Try running the container from bash.
Type

bash

in your terminal hit Enter and then enter your distrobox container. See if this makes any difference.

1 Like

This topic was automatically closed 14 days after the last reply. New replies are no longer allowed.