CKB-Next not working

hey guys, does someone know why isn't it working? it does the same as firedragon did... doesn't start at all.

i want to report the issue on its github but i have no idea what's wrong

System:
Kernel: 5.17.3-256-tkg-pds arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.2.0
parameters: intel_pstate=passive BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-tkg-pds
root=UUID=0b8ec9ff-9af6-4372-8dcd-3a81b90a7b8b rw [email protected]
quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0 loglevel=3
Desktop: KDE Plasma v: 5.24.4 tk: Qt v: 5.15.3 info: latte-dock
wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
Type: Desktop System: Micro-Star product: MS-7B79 v: 3.0
serial: <superuser required>
Mobo: Micro-Star model: X470 GAMING PLUS MAX (MS-7B79) v: 3.0
serial: <superuser required> UEFI: American Megatrends LLC. v: H.C0
date: 05/18/2021
CPU:
Info: model: AMD Ryzen 7 5800X bits: 64 type: MT MCP arch: Zen 3
family: 0x19 (25) model-id: 0x21 (33) stepping: 0 microcode: 0xA201009
Topology: cpus: 1x cores: 8 tpc: 2 threads: 16 smt: enabled cache:
L1: 512 KiB desc: d-8x32 KiB; i-8x32 KiB L2: 4 MiB desc: 8x512 KiB
L3: 32 MiB desc: 1x32 MiB
Speed (MHz): avg: 4274 high: 4275 min/max: N/A cores: 1: 4275 2: 4275
3: 4275 4: 4275 5: 4275 6: 4273 7: 4275 8: 4275 9: 4275 10: 4275 11: 4275
12: 4275 13: 4275 14: 4275 15: 4275 16: 4275 bogomips: 136931
Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm
Vulnerabilities:
Type: itlb_multihit status: Not affected
Type: l1tf status: Not affected
Type: mds status: Not affected
Type: meltdown status: Not affected
Type: spec_store_bypass
mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl
Type: spectre_v1
mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
Type: spectre_v2 mitigation: Retpolines, IBPB: conditional, IBRS_FW,
STIBP: always-on, RSB filling
Type: srbds status: Not affected
Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
Device-1: NVIDIA TU104 [GeForce RTX 2080 Rev. A] vendor: ASUSTeK
driver: nvidia v: 510.60.02 alternate: nouveau,nvidia_drm pcie: gen: 2
speed: 5 GT/s lanes: 16 link-max: gen: 3 speed: 8 GT/s bus-ID: 27:00.0
chip-ID: 10de:1e87 class-ID: 0300
Display: x11 server: X.Org v: 21.1.3 with: Xwayland v: 22.1.1
compositor: kwin_x11 driver: X: loaded: nvidia unloaded: modesetting
alternate: fbdev,nouveau,nv,vesa gpu: nvidia display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 2560x1440 s-dpi: 122 s-size: 533x302mm (20.98x11.89")
s-diag: 613mm (24.12")
Monitor-1: DP-4 res: 2560x1440 dpi: 123 size: 527x296mm (20.75x11.65")
diag: 604mm (23.8") modes: N/A
OpenGL: renderer: NVIDIA GeForce RTX 2080/PCIe/SSE2
v: 4.6.0 NVIDIA 510.60.02 direct render: Yes
Audio:
Device-1: NVIDIA TU104 HD Audio vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel
v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 bus-ID: 27:00.1
chip-ID: 10de:10f8 class-ID: 0403
Device-2: AMD Starship/Matisse HD Audio vendor: Micro-Star MSI
driver: snd_hda_intel v: kernel pcie: gen: 4 speed: 16 GT/s lanes: 16
bus-ID: 29:00.4 chip-ID: 1022:1487 class-ID: 0403
Sound Server-1: ALSA v: k5.17.3-256-tkg-pds running: yes
Sound Server-2: PulseAudio v: 15.0 running: no
Sound Server-3: PipeWire v: 0.3.50 running: yes
Network:
Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet
vendor: Micro-Star MSI driver: r8169 v: kernel pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s
lanes: 1 port: f000 bus-ID: 22:00.0 chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200
IF: enp34s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives:
Local Storage: total: 1.56 TiB used: 647.96 GiB (40.4%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Seagate model: ST1000DM003-1CH162
size: 931.51 GiB block-size: physical: 4096 B logical: 512 B
speed: 6.0 Gb/s type: HDD rpm: 7200 serial: <filter> rev: CC49
scheme: MBR
ID-2: /dev/sdb maj-min: 8:16 vendor: Kingston model: SA400S37480G
size: 447.13 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
type: SSD serial: <filter> rev: 1103 scheme: GPT
ID-3: /dev/sdc maj-min: 8:32 vendor: Kingston model: SUV400S37240G
size: 223.57 GiB block-size: physical: 4096 B logical: 512 B
speed: 6.0 Gb/s type: SSD serial: <filter> rev: 37R5 scheme: GPT
Partition:
ID-1: / raw-size: 223.27 GiB size: 223.27 GiB (100.00%)
used: 37.18 GiB (16.7%) fs: btrfs dev: /dev/sdc2 maj-min: 8:34
ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 299.4 MiB (99.80%)
used: 576 KiB (0.2%) fs: vfat dev: /dev/sdc1 maj-min: 8:33
ID-3: /home raw-size: 223.27 GiB size: 223.27 GiB (100.00%)
used: 37.18 GiB (16.7%) fs: btrfs dev: /dev/sdc2 maj-min: 8:34
ID-4: /var/log raw-size: 223.27 GiB size: 223.27 GiB (100.00%)
used: 37.18 GiB (16.7%) fs: btrfs dev: /dev/sdc2 maj-min: 8:34
ID-5: /var/tmp raw-size: 223.27 GiB size: 223.27 GiB (100.00%)
used: 37.18 GiB (16.7%) fs: btrfs dev: /dev/sdc2 maj-min: 8:34
Swap:
Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 50 (default 100)
ID-1: swap-1 type: zram size: 15.61 GiB used: 1.18 GiB (7.6%)
priority: 100 dev: /dev/zram0
Sensors:
System Temperatures: cpu: N/A mobo: N/A gpu: nvidia temp: 35 C
Fan Speeds (RPM): cpu: 0 gpu: nvidia fan: 0%
Info:
Processes: 387 Uptime: 9m wakeups: 1 Memory: 15.61 GiB
used: 4.61 GiB (29.5%) Init: systemd v: 250 tool: systemctl Compilers:
gcc: 11.2.0 clang: 13.0.1 Packages: pacman: 1773 lib: 504 flatpak: 0
Shell: fish v: 3.4.1 default: Bash v: 5.1.16 running-in: konsole
inxi: 3.3.15
Garuda (2.6.1-3):
System install date:     2022-03-27
Last full system update: 2022-04-19 ↻
Is partially upgraded:   No
Relevant software:       NetworkManager
Windows dual boot:       No/Undetected
Snapshots:               Snapper
Failed units:            bluetooth-autoconnect.service

It was just rebuilt in the aur
https://aur.archlinux.org/packages/ckb-next
Wait for this update in chaotic AUR or try reinstalling from AUR...

4 Likes

yeah trying to use AUR now, the git version... and it's working!

1 Like

Even though it would have been built soon, I just updated the package manually. Thanks for the heads up @filo ! :slight_smile:

4 Likes

For completeness, I had this stop working on me too following an update to Quazip. I just used downgrade to get the right version (libquazip1-qt5.so.1.0.0) and all was well.

Posted on Github for ckb to update, not sure he has yet though (nothing on github but aur has newer version)

1 Like

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.