Calamares Initialization failed. "cant load [email protected]"

Hey Everyone, (anyone?)
I hope I formatted this correctly, please forgive me if I did not. I have been trying to resolve this, and other issues for the past 30+ hours, and I am out of sorts. (other issues I was able to resolve from my autodidaction.)

I have installed this distro and desktop before without any issue, and yet now I have less than nothing . My brain is fried, so I know this post sounds really subpar.

*Does anyone know how I can fix the initialization failure of Calamares and what [email protected] module even means. I am disorientation I am frustrated.

System:
Kernel: 6.0.2-zen1-1-zen arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 12.2.0
parameters: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-x86_64 lang=en_US keytable=us tz=UTC
misobasedir=garuda misolabel=GARUDA_DR460NIZED_TALON quiet
systemd.show_status=1 ibt=off driver=nonfree nouveau.modeset=0
i915.modeset=1 radeon.modeset=1
Desktop: KDE Plasma v: 5.26.2 tk: Qt v: 5.15.6 info: latte-dock
wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
Type: Laptop System: Alienware product: Alienware m15 Ryzen Ed. R5 v: 1.6.1
serial: <superuser required> Chassis: type: 10 v: 1.6.1
serial: <superuser required>
Mobo: Alienware model: 06W7NY v: A02 serial: <superuser required>
UEFI: Alienware v: 1.6.1 date: 05/31/2022
Battery:
ID-1: BAT1 charge: 18.8 Wh (24.4%) condition: 77.2/86.0 Wh (89.8%)
volts: 11.9 min: 11.4 model: BYD 0x48,0x32,0x32,0x33,0x69,0x03,0x0000
type: Li-ion serial: <filter> status: charging
Device-1: hidpp_battery_0 model: Logitech G604 Wireless Gaming Mouse
serial: <filter> charge: 100% (should be ignored) rechargeable: yes
status: discharging
CPU:
Info: model: AMD Ryzen 9 5900HX with Radeon Graphics bits: 64 type: MT MCP
arch: Zen 3 gen: 4 level: v3 note: check built: 2021-22 process: TSMC n7
(7nm) family: 0x19 (25) model-id: 0x50 (80) stepping: 0
microcode: 0xA50000C
Topology: cpus: 1x cores: 8 tpc: 2 threads: 16 smt: enabled cache:
L1: 512 KiB desc: d-8x32 KiB; i-8x32 KiB L2: 4 MiB desc: 8x512 KiB
L3: 16 MiB desc: 1x16 MiB
Speed (MHz): avg: 1482 high: 3300 min/max: 1200/4679 boost: enabled
scaling: driver: acpi-cpufreq governor: schedutil cores: 1: 3300 2: 1200
3: 1198 4: 1200 5: 1200 6: 1397 7: 3300 8: 1200 9: 1200 10: 1317 11: 1200
12: 1200 13: 1200 14: 1200 15: 1200 16: 1200 bogomips: 105404
Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm
Vulnerabilities:
Type: itlb_multihit status: Not affected
Type: l1tf status: Not affected
Type: mds status: Not affected
Type: meltdown status: Not affected
Type: mmio_stale_data status: Not affected
Type: retbleed status: Not affected
Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via
prctl
Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer
sanitization
Type: spectre_v2 mitigation: Retpolines, IBPB: conditional, IBRS_FW,
STIBP: always-on, RSB filling, PBRSB-eIBRS: Not affected
Type: srbds status: Not affected
Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
Device-1: NVIDIA GA104M [GeForce RTX 3070 Mobile / Max-Q] vendor: Dell
driver: nvidia v: 520.56.06 alternate: nouveau,nvidia_drm non-free: 515.xx+
status: current (as of 2022-10) arch: Ampere code: GAxxx process: TSMC n7
(7nm) built: 2020-22 pcie: gen: 2 speed: 5 GT/s lanes: 8 link-max: gen: 4
speed: 16 GT/s lanes: 16 bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:24dd
class-ID: 0300
Device-2: Microdia Integrated_Webcam_HD type: USB driver: uvcvideo
bus-ID: 1-4:5 chip-ID: 0c45:672c class-ID: 0e02
Display: x11 server: X.Org v: 21.1.4 with: Xwayland v: 22.1.4
compositor: kwin_x11 driver: X: loaded: nvidia unloaded: modesetting
alternate: fbdev,nouveau,nv,vesa gpu: nvidia display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 4480x1440 s-dpi: 143 s-size: 796x254mm (31.34x10.00")
s-diag: 836mm (32.9")
Monitor-1: DP-0 pos: primary,left res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 142
size: 344x193mm (13.54x7.6") diag: 394mm (15.53") modes: N/A
Monitor-2: HDMI-0 pos: primary,right res: 2560x1440 dpi: 93
size: 697x392mm (27.44x15.43") diag: 800mm (31.48") modes: N/A
OpenGL: renderer: NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU/PCIe/SSE2 v: 4.6.0
NVIDIA 520.56.06 direct render: Yes
Audio:
Device-1: NVIDIA GA104 High Definition Audio vendor: Dell
driver: snd_hda_intel v: kernel bus-ID: 1-2.2:4 chip-ID: 1188:a301 pcie:
gen: 3 class-ID: 0102 serial: <filter> speed: 8 GT/s lanes: 8 link-max:
gen: 4 speed: 16 GT/s lanes: 16 bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 10de:228b
class-ID: 0403
Device-2: AMD ACP/ACP3X/ACP6x Audio Coprocessor vendor: Dell
driver: snd_rn_pci_acp3x v: kernel
alternate: snd_pci_acp3x,snd_pci_acp5x,snd_pci_acp6x,snd_acp_pci,snd_rpl_pci_acp6x,snd_sof_amd_renoir
pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 link-max: gen: 4 speed: 16 GT/s
bus-ID: 05:00.5 chip-ID: 1022:15e2 class-ID: 0480
Device-3: AMD Family 17h/19h HD Audio vendor: Dell driver: snd_hda_intel
v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 link-max: gen: 4
speed: 16 GT/s bus-ID: 05:00.6 chip-ID: 1022:15e3 class-ID: 0403
Device-4: Bloomberg L.P. Keyboard Audio type: USB
driver: hid-generic,snd-usb-audio,usbhid
Sound API: ALSA v: k6.0.2-zen1-1-zen running: yes
Sound Server-1: PulseAudio v: 16.1 running: no
Sound Server-2: PipeWire v: 0.3.59 running: yes
Network:
Device-1: Realtek RTL8125 2.5GbE vendor: Dell driver: r8169 v: kernel pcie:
gen: 2 speed: 5 GT/s lanes: 1 port: 1000 bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 10ec:8125
class-ID: 0200
IF: enp3s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
Device-2: Intel Wi-Fi 6 AX200 vendor: Rivet Networks Killer™
driver: iwlwifi v: kernel pcie: gen: 2 speed: 5 GT/s lanes: 1
bus-ID: 04:00.0 chip-ID: 8086:2723 class-ID: 0280
IF: wlp4s0 state: down mac: <filter>
Bluetooth:
Device-1: Intel AX200 Bluetooth type: USB driver: btusb v: 0.8
bus-ID: 1-3:3 chip-ID: 8087:0029 class-ID: e001
Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 2 state: up address: <filter>
Drives:
Local Storage: total: 982.78 GiB used: 3.8 MiB (0.0%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: SK Hynix model: PC711 NVMe 1TB
size: 953.87 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B
speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial: <filter> rev: 41001131
temp: 34.9 C scheme: GPT
ID-2: /dev/sda maj-min: 8:0 type: USB vendor: PNY model: USB 2.0 FD
size: 28.91 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B type: N/A
serial: <filter> rev: PMAP scheme: MBR
SMART Message: Unknown USB bridge. Flash drive/Unsupported enclosure?
Partition:
Message: No partition data found.
Swap:
Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: zram size: 15.47 GiB used: 1016.2 MiB (6.4%)
priority: 100 dev: /dev/zram0
Sensors:
System Temperatures: cpu: 47.6 C mobo: N/A gpu: nvidia temp: 30 C
Fan Speeds (RPM): N/A
Info:
Processes: 354 Uptime: 1h 8m wakeups: 15 Memory: 15.47 GiB used: 7.25 GiB
(46.8%) Init: systemd v: 251 default: graphical tool: systemctl
Compilers: gcc: 12.2.0 Packages: pm: pacman pkgs: 1193 libs: 295
tools: octopi,paru Shell: fish v: 3.5.1 default: Bash v: 5.1.16
running-in: konsole inxi: 3.3.22
Garuda (2.6.9-1):
System install date:     2022-10-28
Last full system update: 2022-10-28 ↻
Is partially upgraded:   No
Relevant software:       NetworkManager
Windows dual boot:       <superuser required>
Snapshots:               Snapper
Failed units:            snapper-boot.service snapper-cleanup.service

╭─[email protected] in ~ as 🧙 took 2s

forever grateful for any insight and patient direction.

Run this command and paste the output into the thread; maybe we will find some clues.

sudo -E calamares -d
3 Likes

Sounds like you're using an unofficial daily build of Garuda instead of the website build.

1 Like

This topic was automatically closed 14 days after the last reply. New replies are no longer allowed.