Bluetooth not working

Ever since I switch to arch linux based distro.. I haven't had my bluetooth working before.
I have followed same topics for solutions but nothing still words

System:    Kernel: 5.14.15-zen1-1-zen x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.1.0
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen root=UUID=e06eb0b8-c78b-445f-8386-d5dd856caa89
rw [email protected] quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
systemd.unified_cgroup_hierarchy=1 loglevel=3 pci=noaer
Desktop: KDE Plasma 5.23.2 tk: Qt 5.15.2 info: latte-dock wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM
Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:   Type: Laptop System: HP product: HP Laptop 15-dw0xxx v: Type1ProductConfigId serial: <filter>
Chassis: type: 10 serial: <filter>
Mobo: HP model: 85EF v: 36.41 serial: <filter> UEFI: Insyde v: F.51 date: 09/01/2021
Battery:   ID-1: BAT1 charge: 35.8 Wh (98.1%) condition: 36.5/41.0 Wh (88.9%) volts: 13.0 min: 11.4
model: Hewlett-Packard PABAS0241231 type: Li-ion serial: <filter> status: Charging
CPU:       Info: Dual Core model: Intel Core i3-8145U bits: 64 type: MT MCP arch: Kaby Lake note: check
family: 6 model-id: 8E (142) stepping: C (12) microcode: EA cache: L2: 4 MiB
flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 18399
Speed: 3129 MHz min/max: 400/3900 MHz Core speeds (MHz): 1: 3129 2: 3731 3: 3644 4: 3780
Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled
Type: l1tf status: Not affected
Type: mds status: Not affected
Type: meltdown status: Not affected
Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp
Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
Type: spectre_v2 mitigation: Enhanced IBRS, IBPB: conditional, RSB filling
Type: srbds mitigation: TSX disabled
Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:  Device-1: Intel WhiskeyLake-U GT2 [UHD Graphics 620] vendor: Hewlett-Packard driver: i915
v: kernel bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:3ea0 class-ID: 0300
Device-2: IMC Networks HP TrueVision HD Camera type: USB driver: uvcvideo bus-ID: 1-5:3
chip-ID: 13d3:56c9 class-ID: 0e02 serial: <filter>
Display: x11 server: X.Org 1.20.13 compositor: kwin_x11 driver: loaded: intel
unloaded: modesetting alternate: fbdev,vesa display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1366x768 s-dpi: 96 s-size: 361x203mm (14.2x8.0") s-diag: 414mm (16.3")
Monitor-1: eDP1 res: 1366x768 hz: 60 dpi: 102 size: 340x190mm (13.4x7.5") diag: 389mm (15.3")
OpenGL: renderer: Mesa Intel UHD Graphics 620 (WHL GT2) v: 4.6 Mesa 21.2.4 direct render: Yes
Audio:     Device-1: Intel Cannon Point-LP High Definition Audio vendor: Hewlett-Packard
driver: snd_hda_intel v: kernel alternate: snd_soc_skl,snd_sof_pci_intel_cnl bus-ID: 00:1f.3
chip-ID: 8086:9dc8 class-ID: 0403
Sound Server-1: ALSA v: k5.14.15-zen1-1-zen running: yes
Sound Server-2: JACK v: 1.9.19 running: no
Sound Server-3: PulseAudio v: 15.0 running: no
Sound Server-4: PipeWire v: 0.3.39 running: yes
Network:   Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet vendor: Hewlett-Packard
driver: r8169 v: kernel port: 4000 bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200
IF: eno1 state: down mac: <filter>
Device-2: Realtek RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter vendor: Hewlett-Packard
driver: rtl8821ce v: N/A modules: rtw88_8821ce,8821ce port: 3000 bus-ID: 02:00.0
chip-ID: 10ec:c821 class-ID: 0280
IF: wlo1 state: down mac: <filter>
IF-ID-1: enp0s20f0u2 state: unknown speed: -1 duplex: half mac: <filter>
Bluetooth: Device-1: HMD Global SDM439-QRD _SN:E3D1D4D2 type: USB driver: rndis_host v: kernel
bus-ID: 1-2:5 chip-ID: 2e04:c022 class-ID: 0a00 serial: <filter>
Report: bt-service: enabled,stopped note: tool can't run
RAID:      Hardware-1: Intel 82801 Mobile SATA Controller [RAID mode] driver: ahci v: 3.0 port: 5060
bus-ID: 00:17.0 chip-ID: 8086:282a rev: N/A class-ID: 0104
Drives:    Local Storage: total: 931.51 GiB used: 50.74 GiB (5.4%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Toshiba model: MQ04ABF100 size: 931.51 GiB block-size:
physical: 4096 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s type: HDD rpm: 5400 serial: <filter> rev: 1C
scheme: GPT
Partition: ID-1: / raw-size: 400 GiB size: 400 GiB (100.00%) used: 50.74 GiB (12.7%) fs: btrfs
dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2
ID-2: /boot/efi raw-size: 260 MiB size: 256 MiB (98.45%) used: 562 KiB (0.2%) fs: vfat
dev: /dev/sda1 maj-min: 8:1
ID-3: /home raw-size: 400 GiB size: 400 GiB (100.00%) used: 50.74 GiB (12.7%) fs: btrfs
dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2
ID-4: /var/log raw-size: 400 GiB size: 400 GiB (100.00%) used: 50.74 GiB (12.7%) fs: btrfs
dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2
ID-5: /var/tmp raw-size: 400 GiB size: 400 GiB (100.00%) used: 50.74 GiB (12.7%) fs: btrfs
dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2
Swap:      Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: zram size: 7.65 GiB used: 776.5 MiB (9.9%) priority: 100 dev: /dev/zram0
Sensors:   System Temperatures: cpu: 52.0 C mobo: 29.8 C
Fan Speeds (RPM): N/A
Info:      Processes: 248 Uptime: 1h 42m wakeups: 1 Memory: 7.65 GiB used: 4.06 GiB (53.0%) Init: systemd
v: 249 tool: systemctl Compilers: gcc: 11.1.0 clang: 12.0.1 Packages: pacman: 2030 lib: 462
Shell: fish v: 3.3.1 default: Bash v: 5.1.8 running-in: konsole inxi: 3.3.08

Have you already checked with rfkill that there is no block?
Maybe you could try pairing and troubleshooting from the terminal to have more information.
Eg with bluez
https://wiki.archlinux.org/title/Bluetooth#Front-ends

2 Likes

This topic was automatically closed 14 days after the last reply. New replies are no longer allowed.