Auto install propritary driver failed

I have an intel i3 processor and a dedicated Nvidia GPU 920MX but when I click on the auto-install proprietary driver it says changes failed to show full details but there are no details it just showing starting and done

currently, video- Linux and video-mode settings named drivers installed

and I'm using garuda as my main OS it is lagging too much

Can you send output of

garuda-inxi
3 Likes
System:
Kernel: 5.18.16-zen1-1-zen arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 12.1.1
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen
root=UUID=59199b4f-6a14-4334-b0e1-364aaa4af63f rw [email protected]
quiet quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
loglevel=3
Desktop: KDE Plasma v: 5.25.4 tk: Qt v: 5.15.5 info: latte-dock
wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
Type: Laptop System: LENOVO product: 80XH v: Lenovo ideapad 320-15ISK
serial: <superuser required> Chassis: type: 10 v: Lenovo ideapad 320-15ISK
serial: <superuser required>
Mobo: LENOVO model: LNVNB161216 v: NO DPK serial: <superuser required>
UEFI: LENOVO v: 4WCN47WW date: 06/30/2020
Battery:
ID-1: BAT0 charge: 5.6 Wh (52.3%) condition: 10.7/35.0 Wh (30.5%)
volts: 7.3 min: 7.6 model: LGC L16L2PB3 type: Li-poly serial: <filter>
status: discharging
CPU:
Info: model: Intel Core i3-6006U bits: 64 type: MT MCP arch: Skylake
gen: core 6 built: 2015 process: Intel 14nm family: 6 model-id: 0x4E (78)
stepping: 3 microcode: 0xF0
Topology: cpus: 1x cores: 2 tpc: 2 threads: 4 smt: enabled cache:
L1: 128 KiB desc: d-2x32 KiB; i-2x32 KiB L2: 512 KiB desc: 2x256 KiB
L3: 3 MiB desc: 1x3 MiB
Speed (MHz): avg: 500 min/max: 400/2000 scaling: driver: intel_pstate
governor: powersave cores: 1: 500 2: 500 3: 500 4: 500 bogomips: 15999
Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx
Vulnerabilities:
Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled
Type: l1tf mitigation: PTE Inversion; VMX: conditional cache flushes, SMT
vulnerable
Type: mds mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable
Type: meltdown mitigation: PTI
Type: mmio_stale_data mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable
Type: retbleed mitigation: IBRS
Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via
prctl
Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer
sanitization
Type: spectre_v2 mitigation: IBRS, IBPB: conditional, RSB filling
Type: srbds mitigation: Microcode
Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
Device-1: Intel HD Graphics 520 vendor: Lenovo driver: i915 v: kernel
arch: Gen-9 process: Intel 14n built: 2015-16 ports: active: eDP-1
empty: HDMI-A-1 bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:1921 class-ID: 0300
Device-2: NVIDIA GM108M [GeForce 920MX] vendor: Lenovo driver: nouveau
v: kernel non-free: 515.xx+ status: current (as of 2022-07) arch: Maxwell
code: GMxxx process: TSMC 28nm built: 2014-19 pcie: gen: 1
speed: 2.5 GT/s lanes: 4 link-max: gen: 3 speed: 8 GT/s bus-ID: 01:00.0
chip-ID: 10de:134f class-ID: 0302
Device-3: Acer EasyCamera type: USB driver: uvcvideo bus-ID: 1-8:3
chip-ID: 5986:210f class-ID: 0e02
Display: x11 server: X.Org v: 21.1.4 with: Xwayland v: 22.1.3
compositor: kwin_x11 driver: X: loaded: modesetting
alternate: fbdev,intel,nouveau,nv,vesa gpu: i915 display-ID: :0
screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.00x11.22")
s-diag: 582mm (22.93")
Monitor-1: eDP-1 model: BOE Display 0x0729 built: 2017 res: 1920x1080
hz: 60 dpi: 142 gamma: 1.2 size: 344x193mm (13.54x7.6") diag: 394mm (15.5")
ratio: 16:9 modes: 1920x1080
OpenGL: renderer: Mesa Intel HD Graphics 520 (SKL GT2) v: 4.6 Mesa 22.1.6
direct render: Yes
Audio:
Device-1: Intel Sunrise Point-LP HD Audio vendor: Lenovo
driver: snd_hda_intel v: kernel alternate: snd_soc_skl bus-ID: 00:1f.3
chip-ID: 8086:9d70 class-ID: 0403
Sound Server-1: ALSA v: k5.18.16-zen1-1-zen running: yes
Sound Server-2: PulseAudio v: 16.1 running: no
Sound Server-3: PipeWire v: 0.3.56 running: yes
Network:
Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet
vendor: Lenovo driver: r8169 v: kernel pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s
lanes: 1 port: 3000 bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200
IF: enp2s0 state: down mac: <filter>
Device-2: Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter
vendor: Lenovo driver: ath10k_pci v: kernel pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s
lanes: 1 bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 168c:0042 class-ID: 0280
IF: wlp3s0 state: up mac: <filter>
Bluetooth:
Device-1: Qualcomm Atheros type: USB driver: btusb v: 0.8 bus-ID: 1-7:2
chip-ID: 0cf3:e500 class-ID: e001
Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 2 state: down
bt-service: enabled,running rfk-block: hardware: no software: yes
address: <filter>
Drives:
Local Storage: total: 931.51 GiB used: 101.26 GiB (10.9%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Western Digital
model: WD10SPZX-26Z10T0 size: 931.51 GiB block-size: physical: 4096 B
logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s type: HDD rpm: 5400 serial: <filter>
rev: 1A04 scheme: GPT
Partition:
ID-1: / raw-size: 931.22 GiB size: 931.22 GiB (100.00%) used: 101.26 GiB
(10.9%) fs: btrfs dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2
ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 299.4 MiB (99.80%) used: 608 KiB
(0.2%) fs: vfat dev: /dev/sda1 maj-min: 8:1
ID-3: /home raw-size: 931.22 GiB size: 931.22 GiB (100.00%) used: 101.26
GiB (10.9%) fs: btrfs dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2
ID-4: /var/log raw-size: 931.22 GiB size: 931.22 GiB (100.00%) used: 101.26
GiB (10.9%) fs: btrfs dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2
ID-5: /var/tmp raw-size: 931.22 GiB size: 931.22 GiB (100.00%) used: 101.26
GiB (10.9%) fs: btrfs dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2
Swap:
Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: zram size: 7.55 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: 100
dev: /dev/zram0
Sensors:
System Temperatures: cpu: 50.0 C pch: 48.0 C mobo: N/A
Fan Speeds (RPM): N/A
Info:
Processes: 205 Uptime: 21m wakeups: 1 Memory: 7.55 GiB used: 2.6 GiB
(34.5%) Init: systemd v: 251 default: graphical tool: systemctl
Compilers: gcc: 12.1.1 Packages: pacman: 1137 lib: 295 Shell: fish v: 3.5.1
default: Bash v: 5.1.16 running-in: konsole inxi: 3.3.20
Garuda (2.6.5-1):
System install date:     2022-08-13
Last full system update: 2022-08-13
Is partially upgraded:   No
Relevant software:       NetworkManager
Windows dual boot:       Probably (Run as root to verify)
Snapshots:               Snapper
Failed units:

hi did you find any solution ?

Try this:

sudo pacman -S nvidia-dkms

and reboot.

4 Likes

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.