Strange with microphone

System info

perl: warning: Setting locale failed.
perl: warning: Please check that your locale settings:
LANGUAGE = "",
LC_ALL = (unset),
LC_ADDRESS = "en_US.UTF-8",
LC_NAME = "en_US.UTF-8",
LC_MONETARY = "en_US.UTF-8",
LC_PAPER = "en_US.UTF-8",
LC_IDENTIFICATION = "en_US.UTF-8",
LC_TELEPHONE = "en_US.UTF-8",
LC_MEASUREMENT = "en_US.UTF-8",
LC_TIME = "ru_BY.UTF-8",
LC_NUMERIC = "en_US.UTF-8",
LANG = "en_US.UTF-8"
are supported and installed on your system.
perl: warning: Falling back to a fallback locale ("en_US.UTF-8").
System:
Kernel: 6.1.1-zen1-1-zen arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 12.2.0
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen
root=UUID=395784c5-c113-4bc4-8cd2-b5f0c56595d0 rw [email protected]
quiet resume=UUID=c5ba61bb-0c57-45b0-af44-00ed09e2cd85 loglevel=3 ibt=off
Desktop: KDE Plasma v: 5.26.4 tk: Qt v: 5.15.7 wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM
Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
Type: Desktop Mobo: MSI model: H61M-P31 (G3) (MS-7788) v: 1.0
serial: UEFI: American Megatrends v: 2.7
date: 01/10/2013
CPU:
Info: model: Intel Core i5-2500 bits: 64 type: MCP arch: Sandy Bridge
gen: core 2 level: v2 built: 2010-12 process: Intel 32nm family: 6
model-id: 0x2A (42) stepping: 7 microcode: 0x2F
Topology: cpus: 1x cores: 4 smt: cache: L1: 256 KiB
desc: d-4x32 KiB; i-4x32 KiB L2: 1024 KiB desc: 4x256 KiB L3: 6 MiB
desc: 1x6 MiB
Speed (MHz): avg: 2649 high: 3700 min/max: 1600/3700 scaling:
driver: intel_cpufreq governor: schedutil cores: 1: 3700 2: 3700 3: 1596
4: 1600 bogomips: 26340
Flags: avx ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx
Vulnerabilities:
Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled
Type: l1tf mitigation: PTE Inversion; VMX: conditional cache flushes, SMT
disabled
Type: mds mitigation: Clear CPU buffers; SMT disabled
Type: meltdown mitigation: PTI
Type: mmio_stale_data status: Unknown: No mitigations
Type: retbleed status: Not affected
Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via
prctl
Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer
sanitization
Type: spectre_v2 mitigation: Retpolines, IBPB: conditional, IBRS_FW,
STIBP: disabled, RSB filling, PBRSB-eIBRS: Not affected
Type: srbds status: Not affected
Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
Device-1: NVIDIA GK106 [GeForce GTX 650 OEM] vendor: Palit Microsystems
driver: nvidia v: 470.161.03 alternate: nouveau,nvidia_drm non-free:
series: 470.xx+ status: legacy-active (EOL~2023/24) arch: Kepler
code: GKxxx process: TSMC 28nm built: 2012-18 pcie: gen: 2 speed: 5 GT/s
lanes: 16 bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:11c8 class-ID: 0300
Display: x11 server: X.org v: 1.21.1.6 compositor: kwin_x11 driver: N/A
display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1366x768 s-size: <missing: xdpyinfo>
Monitor-1: VGA-0 res: 1366x768 hz: 60 dpi: 85 size: 409x230mm (16.1x9.06")
diag: 469mm (18.47") modes: N/A
API: OpenGL Message: Unable to show GL data. Required tool glxinfo
missing.
Audio:
Device-1: Intel 6 Series/C200 Series Family High Definition Audio
vendor: Micro-Star MSI driver: snd_hda_intel v: kernel bus-ID: 00:1b.0
chip-ID: 8086:1c20 class-ID: 0403
Device-2: NVIDIA GK106 HDMI Audio vendor: Palit Microsystems
driver: snd_hda_intel v: kernel pcie: gen: 2 speed: 5 GT/s lanes: 16
bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 10de:0e0b class-ID: 0403
Sound API: ALSA v: k6.1.1-zen1-1-zen running: yes
Sound Server-1: PulseAudio v: 16.1 running: no
Sound Server-2: PipeWire v: 0.3.63 running: yes
Network:
Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet
vendor: Micro-Star MSI driver: r8169 v: kernel pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s
lanes: 1 port: d000 bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200
IF: enp3s0 state: down mac:
Device-2: TP-Link TL-WN822N Version 4 RTL8192EU type: USB
driver: rtl8192eu bus-ID: 2-1.5:4 chip-ID: 2357:0108 class-ID: 0000
IF: wlp0s29u1u5 state: up mac:
IF-ID-1: enp0s29u1u1 state: unknown speed: -1 duplex: half mac:
Bluetooth:
Device-1: Samsung Galaxy series misc. (tethering mode) type: USB
driver: rndis_host v: kernel bus-ID: 2-1.1:6 chip-ID: 04e8:6863
class-ID: 0a00 serial:
Report: This feature requires one of these tools: hciconfig/bt-adapter
Device-2: USB2.0-BT type: USB driver: btusb v: 0.8 bus-ID: 2-1.3:3
chip-ID: 33fa:0001 class-ID: e001
Report: ID: hci0 rfk-id: 0 state: up address: N/A
Drives:
Local Storage: total: 689.34 GiB used: 9.37 GiB (1.4%)
SMART Message: Required tool smartctl not installed. Check --recommends
ID-1: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Seagate model: ST500DM002-1BD142
size: 465.76 GiB block-size: physical: 4096 B logical: 512 B speed: 3.0 Gb/s
type: HDD rpm: 7200 serial: rev: KC48 scheme: MBR
ID-2: /dev/sdb maj-min: 8:16 vendor: Western Digital
model: WDS240G2G0A-00JH30 size: 223.58 GiB block-size: physical: 512 B
logical: 512 B speed: 3.0 Gb/s type: SSD serial: rev: 0000
scheme: MBR
Partition:
ID-1: / raw-size: 219.08 GiB size: 219.08 GiB (100.00%)
used: 8.07 GiB (3.7%) fs: btrfs dev: /dev/sdb3 maj-min: 8:19
ID-2: /boot/efi raw-size: 512 MiB size: 511 MiB (99.80%)
used: 608 KiB (0.1%) fs: vfat dev: /dev/sdb1 maj-min: 8:17
ID-3: /home raw-size: 465.76 GiB size: 465.76 GiB (100.00%)
used: 1.3 GiB (0.3%) fs: btrfs dev: /dev/sda1 maj-min: 8:1
ID-4: /var/log raw-size: 219.08 GiB size: 219.08 GiB (100.00%)
used: 8.07 GiB (3.7%) fs: btrfs dev: /dev/sdb3 maj-min: 8:19
ID-5: /var/tmp raw-size: 219.08 GiB size: 219.08 GiB (100.00%)
used: 8.07 GiB (3.7%) fs: btrfs dev: /dev/sdb3 maj-min: 8:19
Swap:
Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: zram size: 7.73 GiB used: 51.2 MiB (0.6%) priority: 100
dev: /dev/zram0
ID-2: swap-2 type: partition size: 4 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: -2
dev: /dev/sdb2 maj-min: 8:18
Sensors:
System Temperatures: cpu: 36.0 C mobo: N/A gpu: nvidia temp: 32 C
Fan Speeds (RPM): N/A gpu: nvidia fan: 30%
Info:
Processes: 215 Uptime: 58m wakeups: 0 Memory: 7.73 GiB used: 2.9 GiB (37.5%)
Init: systemd v: 252 default: graphical tool: systemctl Compilers:
gcc: 12.2.0 Packages: pm: pacman pkgs: 1117 libs: 400 tools: yay Shell: Bash
v: 5.1.16 running-in: konsole inxi: 3.3.24
Garuda (2.6.12-1):
System install date: 2022-12-26
Last full system update: 2022-12-26 ↻
Is partially upgraded: No
Relevant software: NetworkManager
Windows dual boot: No/Undetected
Snapshots: Snapper
Failed units:

Hello, I installed fresh garuda linux KDE lite today. After a while I downloaded discord and seen such thing in input device section (only one): alsa_output.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo.monitor
I have pipewire. After that I installed ALSA but nothing changed.
Here's alsa-info.sh log: http://alsa-project.org/db/?f=e9d74813e34b51acb386ce776903e545444d51e1

Microphone doesn't hear my voice. When I remove noise suppresion in discord gives random sounds (like p-p-p, when I speak). Online mic recorders can see my mic, but they can't hear my voice.

First, reboot.

System install date: 2022-12-26
Last full system update: 2022-12-26 ↻

Please, format your terminal text in "System info" like
~~~
garuda-inxi
~~~
shown as

garuda-inxi

I changed my profile in KDE audio settings to Analog Stereo Duplex. Anyway, thank for remind to reboot (i didn't know what does it mean) and text format.

https://man.archlinux.org/man/core/systemd-sysvcompat/reboot.8.en

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.