Setup Assistant - No internet connection

Hi . KDE Dragonized Gaming Edition has been in use for 3 months. Only positive emotions and impressions remained. After unsuccessful experiments with a snapshot, I reinstalled the system(garuda-dr460nized-gaming-linux-zen-210809.iso).
Now I cannot start the Setup Assistant.
A window will appear that says: No Internet connection, please try again.
Console output does not provide useful information:

setup-assistant

(yad:123930): Gtk-WARNING **: 00:26:38.540: Theme parsing error: gtk-dark.css:6342:10: 'height' is not a valid property name

in ~
╰─λ systemctl status NetworkManager
● NetworkManager.service - Network Manager
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/NetworkManager.service; enabled; vendor preset: disabled)
Drop-In: /usr/lib/systemd/system/NetworkManager.service.d
└─NetworkManager-ovs.conf
Active: active (running) since Mon 2021-08-16 13:14:46 MSK; 10h ago
Docs: man:NetworkManager(8)
Main PID: 471 (NetworkManager)
Tasks: 3 (limit: 19031)
Memory: 12.3M
CPU: 650ms
CGroup: /system.slice/NetworkManager.service
└─471 /usr/bin/NetworkManager --no-daemon

авг 16 14:14:48 dom NetworkManager[471]: <info>  [1629112488.5649] dhcp4 (enp3s0): state changed bound -> extended, address=192.168.0.106
авг 16 15:14:48 dom NetworkManager[471]: <info>  [1629116088.5601] dhcp4 (enp3s0): state changed extended -> extended, address=192.168.0.106
авг 16 16:14:48 dom NetworkManager[471]: <info>  [1629119688.5635] dhcp4 (enp3s0): state changed extended -> extended, address=192.168.0.106
авг 16 17:14:48 dom NetworkManager[471]: <info>  [1629123288.5635] dhcp4 (enp3s0): state changed extended -> extended, address=192.168.0.106
авг 16 18:14:48 dom NetworkManager[471]: <info>  [1629126888.5628] dhcp4 (enp3s0): state changed extended -> extended, address=192.168.0.106
авг 16 19:14:48 dom NetworkManager[471]: <info>  [1629130488.5629] dhcp4 (enp3s0): state changed extended -> extended, address=192.168.0.106
авг 16 20:14:48 dom NetworkManager[471]: <info>  [1629134088.5643] dhcp4 (enp3s0): state changed extended -> extended, address=192.168.0.106
авг 16 21:14:48 dom NetworkManager[471]: <info>  [1629137688.5637] dhcp4 (enp3s0): state changed extended -> extended, address=192.168.0.106
авг 16 22:14:48 dom NetworkManager[471]: <info>  [1629141288.5633] dhcp4 (enp3s0): state changed extended -> extended, address=192.168.0.106
авг 16 23:14:48 dom NetworkManager[471]: <info>  [1629144888.5633] dhcp4 (enp3s0): state changed extended -> extended, address=192.168.0.106
System:    Kernel: 5.13.10-zen1-1-zen x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.1.0  
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen root=UUID=60d25d94-317a-459e-8286-8895bd21fda6 rw  
[email protected] quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
systemd.unified_cgroup_hierarchy=1 loglevel=3
Desktop: KDE Plasma 5.22.4 tk: Qt 5.15.2 info: latte-dock wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM Distro: Garuda Linux  
base: Arch Linux  
Machine:   Type: Desktop Mobo: ASUSTeK model: B150M-K v: Rev X.0x serial: <filter> UEFI: American Megatrends v: 1801  
date: 05/11/2016  
CPU:       Info: Dual Core model: Intel Core i3-6100 bits: 64 type: MT MCP arch: Skylake-S family: 6 model-id: 5E (94)  
stepping: 3 microcode: EA cache: L2: 3 MiB  
flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 29598  
Speed: 3700 MHz min/max: 800/3700 MHz Core speeds (MHz): 1: 3700 2: 3700 3: 3700 4: 3700  
Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled  
Type: l1tf mitigation: PTE Inversion; VMX: conditional cache flushes, SMT vulnerable  
Type: mds mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable  
Type: meltdown mitigation: PTI  
Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp  
Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization  
Type: spectre_v2 mitigation: Full generic retpoline, IBPB: conditional, IBRS_FW, STIBP: conditional, RSB filling  
Type: srbds mitigation: Microcode  
Type: tsx_async_abort status: Not affected  
Graphics:  Device-1: NVIDIA GP107 [GeForce GTX 1050 Ti] vendor: Micro-Star MSI driver: nvidia v: 470.63.01  
alternate: nouveau,nvidia_drm bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:1c82 class-ID: 0300  
Display: x11 server: X.Org 1.20.13 compositor: kwin_x11 driver: loaded: nvidia display-ID: :0 screens: 1  
Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 101 s-size: 483x272mm (19.0x10.7") s-diag: 554mm (21.8")  
Monitor-1: DVI-D-0 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 102 size: 477x268mm (18.8x10.6") diag: 547mm (21.5")  
OpenGL: renderer: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti/PCIe/SSE2 v: 4.6.0 NVIDIA 470.63.01 direct render: Yes  
Audio:     Device-1: Intel 100 Series/C230 Series Family HD Audio vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel v: kernel  
bus-ID: 00:1f.3 chip-ID: 8086:a170 class-ID: 0403  
Device-2: NVIDIA GP107GL High Definition Audio vendor: Micro-Star MSI driver: snd_hda_intel v: kernel  
bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 10de:0fb9 class-ID: 0403  
Sound Server-1: ALSA v: k5.13.10-zen1-1-zen running: yes  
Sound Server-2: JACK v: 1.9.19 running: no  
Sound Server-3: PulseAudio v: 15.0 running: no  
Sound Server-4: PipeWire v: 0.3.33 running: yes  
Network:   Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet vendor: ASUSTeK PRIME B450M-A driver: r8169  
v: kernel port: d000 bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200  
IF: enp3s0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter>  
IF-ID-1: anbox0 state: down mac: <filter>  
Drives:    Local Storage: total: 1.95 TiB used: 1.49 TiB (76.4%)  
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.  
ID-1: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Western Digital model: WD10EZRZ-00HTKB0 size: 931.51 GiB block-size:  
physical: 4096 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s type: HDD rpm: 5400 serial: <filter> rev: 1A01 scheme: GPT  
ID-2: /dev/sdb maj-min: 8:16 vendor: Western Digital model: WD10EARS-00Y5B1 size: 931.51 GiB block-size:  
physical: 512 B logical: 512 B speed: 3.0 Gb/s type: N/A serial: <filter> rev: 0A80 scheme: MBR  
ID-3: /dev/sdc maj-min: 8:32 vendor: Kingston model: SHFS37A120G size: 111.79 GiB block-size: physical: 512 B
logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s type: SSD serial: <filter> rev: BBF0 scheme: GPT
ID-4: /dev/sdd maj-min: 8:48 type: USB vendor: Kingston model: DT microDuo 3.0 size: 14.44 GiB block-size:
physical: 512 B logical: 512 B type: N/A serial: <filter> rev: PMAP scheme: MBR
SMART Message: Unknown USB bridge. Flash drive/Unsupported enclosure?
ID-5: /dev/sde maj-min: 8:64 type: USB model: Mass Storage Device size: 3.76 GiB block-size: physical: 512 B
logical: 512 B type: N/A serial: <filter> scheme: MBR
SMART Message: Unknown USB bridge. Flash drive/Unsupported enclosure?
Partition: ID-1: / raw-size: 62.03 GiB size: 62.03 GiB (100.00%) used: 36.31 GiB (58.5%) fs: btrfs dev: /dev/sdc6
maj-min: 8:38
ID-2: /boot/efi raw-size: 451 MiB size: 450.1 MiB (99.80%) used: 576 KiB (0.1%) fs: vfat dev: /dev/sdc1
maj-min: 8:33
ID-3: /home raw-size: 931.51 GiB size: 931.51 GiB (100.00%) used: 851.64 GiB (91.4%) fs: btrfs dev: /dev/sda1
maj-min: 8:1
ID-4: /var/log raw-size: 62.03 GiB size: 62.03 GiB (100.00%) used: 36.31 GiB (58.5%) fs: btrfs dev: /dev/sdc6
maj-min: 8:38
ID-5: /var/tmp raw-size: 62.03 GiB size: 62.03 GiB (100.00%) used: 36.31 GiB (58.5%) fs: btrfs dev: /dev/sdc6
maj-min: 8:38
Swap:      Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: zram size: 15.55 GiB used: 1.29 GiB (8.3%) priority: 100 dev: /dev/zram0
Sensors:   System Temperatures: cpu: 53.0 C mobo: 27.8 C gpu: nvidia temp: 58 C
Fan Speeds (RPM): N/A gpu: nvidia fan: 0%
Info:      Processes: 279 Uptime: 11h 31m wakeups: 0 Memory: 15.55 GiB used: 6.64 GiB (42.7%) Init: systemd v: 249
tool: systemctl Compilers: gcc: 11.1.0 clang: 12.0.1 Packages: pacman: 1678 lib: 492 Shell: fish v: 3.3.1
default: Bash v: 5.1.8 running-in: konsole inxi: 3.3.06

PS: Everything else works fine. System updated via Garuda Assistant

Seems you delete the setup-assistent and you have no internet connection.

Welcome :slight_smile:

Where is your inxi -Faz?
Use live ISO and edit your post, please.

2 Likes

Edit gtk.css line 6342 it must be 'min-height'.

Please

If you include terminal outputs in your post please
use the proper output format in your post.
Using "~" 3 times above and "~" 3 times below the text block
will provide a readable, raw look

1 Like

Thanks for answers

Edit line 6342 gtk.css, it should be min-height.
Can't find the path to gtk.css or gtk-dark.css with so many lines (6342!)
Seems you delete the setup-assistent and you have no internet connection.
I have reinstalled the system many times. Accidental deletion of setup-assistent is not possible

/usr/share/themes/Sweet-Dark/gtk-3.0/

gtk.css or gtk-dark.css

2 Likes

Gtk-WARNING has been fixed.
The console is now empty. A window is launched with the inscription:

Hi,

I got the same network card, and this is what i have try to get it working :

sudo systemctl stop NetworkManager; sudo ip link set cardname down; sudo modprobe -r r8169; sleep 3; sudo modprobe r8169; sudo ip link set cardname up; sudo systemctl start NetworkManager

When internet get back, search about r8168-dkms in pamac. Install it
As root : sh -c 'echo blacklist r8169 >> /etc/modprobe.d/blacklist.conf'

What i have try before this solution is :

Install directly from realtek https://www.realtek.com/en/component/zoo/category/network-interface-controllers-10-100-1000m-gigabit-ethernet-pci-express-software -> no sucess

Try thoes 2 option in kernel parameter (separaly) :

ipv6.disable=1
ipv6.disable_ipv6=1

Beter but unstable.

I have read if you enable your boot lan in the bios, its can help.

To be precise: there's a known BIOS bug on a number of Gigabyte boards. For few users it helped to update BIOS or enable "LAN Boot ROM" option in BIOS.

2 Likes

Thanks for the answer. The problem only affects the "Setup-Assistant." The rest of the network is working properly.

Oh ok, sorry ...

1 Like

Check in terminal:

wget --spider http://garudalinux.org
echo $?

Post results.

1 Like
λ wget --spider http://garudalinux.org
echo $?
fish: $? is not the exit status. In fish, please use $status.
echo $?
^

First use

bash
2 Likes
fast3 @ dom in ~ took 3ms
╰─λ wget --spider http://garudalinux.org
echo $?
Robot mode is on. Checking the existence of a remote file.
--2021-08-17 06: 38: 09-- http://garudalinux.org/
Recognized by garudalinux.org (garudalinux.org) ... 172.67.190.148, 104.21.84.90, 2606: 4700: 3031 :: 6815: 545a, ...
Connecting to garudalinux.org (garudalinux.org) | 172.67.190.148 |: 80 ... connection established.
The HTTP request has been sent. Waiting for a response ... 301 Moved Permanently
Address: https://garudalinux.org/ [go]
Robot mode is on. Checking the existence of a remote file.
--2021-08-17 06: 38: 09-- https://garudalinux.org/
Loaded CA certificate "/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt"
Connecting to garudalinux.org (garudalinux.org) | 172.67.190.148 |: 443 ... connection established.
GnuTLS: Error in the pull function.
Unable to establish SSL connection.
4

DO you have a internet connection? You never posted if you do

1 Like

Sorry, I didn't understand your wording. Here is my problem

@petsam

Please help
What conclusion can be drawn after my input:

wget --spider http://garudalinux.org
echo $?

Does this diagnose my problem?

That's bad, you shouldn't ping people especially devs to come and help you out. People have tons of stuff on their heads espcially devs.May i nkow why u need the setup assistant?

Sorry, I was not patient. I need to configure the system through the setup assistant. I am very impressed with your wonderful system. It is sad that such an error has come out. Everything was fine three months ago.

I have a different response using the same command.
It seems your DNS server has not properly synced (too old?), or you are using a VPN server.

The important part of the output is:

while I get 200 OK and a different IP address for the site.

So, even if

the response to the terminal command is negative/error.

The app developer has to fix this, if it needs to be fixed. @dr460nf1r3 ?

You may try to change your DNS servers in Network Settings.
Unless you are using VPN.

That's all I know :man_shrugging:

3 Likes

We could change the tested URL to a very common one probably?
Funny btw:

2 Likes

No VPN (unfortunately)
I attach the DNS output


Why Finland I don't even know. I live in Ukraine
ps: After installing DNSCrypt, the situation with the launch of the setup assistant has not changed.