Second monitor does not worked

Hi. I plug in my second monitor by HDMI, but it does not work. Monitor show me “No signal”.

garuda-inxi

System:
Kernel: 6.5.4-zen2-1-zen arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 13.2.1
clocksource: tsc available: acpi_pm
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen
root=UUID=1aad35f5-210c-4a9d-9e0d-add10435614d rw rootflags=subvol=@
quiet quiet rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0 loglevel=3
ibt=off
Desktop: KDE Plasma v: 5.27.8 tk: Qt v: 5.15.10 wm: kwin_x11 vt: 2
dm: SDDM Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
Type: Laptop System: HP product: HP Pavilion Notebook
v: Type1ProductConfigId serial: <superuser required> Chassis: type: 10
serial: <superuser required>
Mobo: HP model: 845E v: 83.62 serial: <superuser required> UEFI: Insyde
v: F.61 date: 03/29/2018
Battery:
ID-1: BAT0 charge: 45.3 Wh (100.0%) condition: 45.3/45.3 Wh (100.0%)
volts: 12.4 min: 10.9 model: HP Primary type: Li-ion serial: N/A
status: full
Device-1: hidpp_battery_0 model: Logitech G305 Lightspeed Wireless Gaming
Mouse serial: <filter> charge: 100% (should be ignored) rechargeable: yes
status: discharging
CPU:
Info: model: Intel Core i5-7300HQ bits: 64 type: MCP arch: Kaby Lake
gen: core 7 level: v3 note: check built: 2018 process: Intel 14nm family: 6
model-id: 0x9E (158) stepping: 9 microcode: 0xF4
Topology: cpus: 1x cores: 4 smt: <unsupported> cache: L1: 256 KiB
desc: d-4x32 KiB; i-4x32 KiB L2: 1024 KiB desc: 4x256 KiB L3: 6 MiB
desc: 1x6 MiB
Speed (MHz): avg: 1200 high: 1201 min/max: 800/3500 scaling:
driver: intel_pstate governor: powersave cores: 1: 1200 2: 1200 3: 1200
4: 1201 bogomips: 19999
Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx
Vulnerabilities: <filter>
Graphics:
Device-1: Intel HD Graphics 630 vendor: Hewlett-Packard driver: i915
v: kernel arch: Gen-9.5 process: Intel 14nm built: 2016-20 ports:
active: eDP-1 empty: DP-1,HDMI-A-1 bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:591b
class-ID: 0300
Device-2: NVIDIA GP107M [GeForce GTX 1050 Ti Mobile]
vendor: Hewlett-Packard driver: nvidia v: 535.104.05
alternate: nouveau,nvidia_drm non-free: 535.xx+
status: current (as of 2023-08) arch: Pascal code: GP10x
process: TSMC 16nm built: 2016-21 pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 8
link-max: lanes: 16 ports: active: none empty: HDMI-A-2 bus-ID: 01:00.0
chip-ID: 10de:1c8c class-ID: 0302
Device-3: Chicony HP Wide Vision HD driver: uvcvideo type: USB rev: 2.0
speed: 480 Mb/s lanes: 1 mode: 2.0 bus-ID: 1-4:4 chip-ID: 04f2:b56d
class-ID: 0e02
Display: x11 server: X.Org v: 21.1.8 with: Xwayland v: 23.2.1
compositor: kwin_x11 driver: X: loaded: modesetting,nvidia dri: iris
gpu: i915 display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.00x11.22")
s-diag: 582mm (22.93")
Monitor-1: eDP-1 mapped: eDP-1-1 model: LG Display 0x056d built: 2016
res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 128 gamma: 1.2 size: 382x215mm (15.04x8.46")
diag: 438mm (17.3") ratio: 16:9 modes: 1920x1080
API: OpenGL v: 4.6.0 NVIDIA 535.104.05 renderer: NVIDIA GeForce GTX 1050
Ti/PCIe/SSE2 direct-render: Yes
Audio:
Device-1: Intel CM238 HD Audio vendor: Hewlett-Packard driver: snd_hda_intel
v: kernel alternate: snd_soc_avs bus-ID: 00:1f.3 chip-ID: 8086:a171
class-ID: 0403
Device-2: NVIDIA GP107GL High Definition Audio vendor: Hewlett-Packard
driver: snd_hda_intel v: kernel pcie: speed: Unknown lanes: 63 link-max:
gen: 6 speed: 64 GT/s bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 10de:0fb9 class-ID: 0403
API: ALSA v: k6.5.4-zen2-1-zen status: kernel-api tools: N/A
Server-1: PipeWire v: 0.3.80 status: active with: 1: pipewire-pulse
status: active 2: wireplumber status: active 3: pipewire-alsa type: plugin
4: pw-jack type: plugin tools: pactl,pw-cat,pw-cli,wpctl
Network:
Device-1: Intel Wireless 7265 driver: iwlwifi v: kernel pcie: gen: 1
speed: 2.5 GT/s lanes: 1 bus-ID: 04:00.0 chip-ID: 8086:095a class-ID: 0280
IF: wlo1 state: up mac: <filter>
Device-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet
vendor: Hewlett-Packard driver: r8169 v: kernel pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s
lanes: 1 port: 3000 bus-ID: 05:00.0 chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200
IF: eno1 state: down mac: <filter>
IF-ID-1: Xiaomi state: unknown speed: N/A duplex: N/A mac: N/A
Bluetooth:
Device-1: Intel Bluetooth wireless interface driver: btusb v: 0.8 type: USB
rev: 2.0 speed: 12 Mb/s lanes: 1 mode: 1.1 bus-ID: 1-7:5 chip-ID: 8087:0a2a
class-ID: e001
Report: btmgmt ID: hci0 rfk-id: 0 state: up address: <filter> bt-v: 4.2
lmp-v: 8 status: discoverable: no pairing: no class-ID: 7c010c
Drives:
Local Storage: total: 1.03 TiB used: 355.8 GiB (33.9%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: SanDisk model: SD9SN8W-128G-1006
size: 119.24 GiB block-size: physical: 4096 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
tech: SSD serial: <filter> fw-rev: 3006 scheme: GPT
ID-2: /dev/sdb maj-min: 8:16 vendor: Samsung model: SSD 860 EVO 1TB
size: 931.51 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
tech: SSD serial: <filter> fw-rev: 3B6Q scheme: GPT
Partition:
ID-1: / raw-size: 77.63 GiB size: 77.63 GiB (100.00%)
used: 40.92 GiB (52.7%) fs: btrfs dev: /dev/sdb3 maj-min: 8:19
ID-2: /boot/efi raw-size: 501 MiB size: 500 MiB (99.80%)
used: 576 KiB (0.1%) fs: vfat dev: /dev/sdb1 maj-min: 8:17
ID-3: /home raw-size: 390.62 GiB size: 390.62 GiB (100.00%)
used: 314.88 GiB (80.6%) fs: btrfs dev: /dev/sdb5 maj-min: 8:21
ID-4: /var/log raw-size: 77.63 GiB size: 77.63 GiB (100.00%)
used: 40.92 GiB (52.7%) fs: btrfs dev: /dev/sdb3 maj-min: 8:19
ID-5: /var/tmp raw-size: 77.63 GiB size: 77.63 GiB (100.00%)
used: 40.92 GiB (52.7%) fs: btrfs dev: /dev/sdb3 maj-min: 8:19
Swap:
Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default) zswap: no
ID-1: swap-1 type: zram size: 15.51 GiB used: 30.5 MiB (0.2%)
priority: 100 comp: zstd avail: lzo,lzo-rle,lz4,lz4hc,842 max-streams: 4
dev: /dev/zram0
ID-2: swap-2 type: partition size: 16 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: -2
dev: /dev/sdb2 maj-min: 8:18
Sensors:
System Temperatures: cpu: 62.0 C pch: 51.5 C mobo: N/A gpu: nvidia
temp: 60 C
Fan Speeds (rpm): N/A
Info:
Processes: 288 Uptime: 10m wakeups: 4 Memory: total: 16 GiB
available: 15.51 GiB used: 3.37 GiB (21.8%) Init: systemd v: 254
default: graphical tool: systemctl Compilers: gcc: 13.2.1 alt: 12 Packages:
pm: pacman pkgs: 1750 libs: 508 tools: octopi,pamac,paru Shell: fish
v: 3.6.1 default: Bash v: 5.1.16 running-in: konsole inxi: 3.3.29
Garuda (2.6.16-1):
System install date:     2023-08-13
Last full system update: 2023-09-22
Is partially upgraded:   No
Relevant software:       snapper NetworkManager dracut nvidia-dkms
Windows dual boot:       No/Undetected
Failed units:

This is my xrandr output

Screen 0: minimum 320 x 200, current 1920 x 1080, maximum 16384 x 16384
eDP-1 connected primary 1920x1080+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 382mm x 215mm
1920x1080     60.02*+  60.01    59.97    59.96    59.93    40.02
1680x1050     59.95    59.88
1400x1050     59.98
1600x900      59.99    59.94    59.95    59.82
1280x1024     60.02
1400x900      59.96    59.88
1280x960      60.00
1440x810      60.00    59.97
1368x768      59.88    59.85
1280x800      59.99    59.97    59.81    59.91
1280x720      60.00    59.99    59.86    59.74
1024x768      60.04    60.00
960x720       60.00
928x696       60.05
896x672       60.01
1024x576      59.95    59.96    59.90    59.82
960x600       59.93    60.00
960x540       59.96    59.99    59.63    59.82
800x600       60.00    60.32    56.25
840x525       60.01    59.88
864x486       59.92    59.57
700x525       59.98
800x450       59.95    59.82
640x512       60.02
700x450       59.96    59.88
640x480       60.00    59.94
720x405       59.51    58.99
684x384       59.88    59.85
640x400       59.88    59.98
640x360       59.86    59.83    59.84    59.32
512x384       60.00
512x288       60.00    59.92
480x270       59.63    59.82
400x300       60.32    56.34
432x243       59.92    59.57
320x240       60.05
360x202       59.51    59.13
320x180       59.84    59.32
HDMI-1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DP-1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI-1-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

I found a reason. My HDMI cable didn’t insert completely

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.