Qt5 Settings Theme not the same as fresh install

This is my system config:

System:    Kernel: 5.10.69-1-lts x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.1.0 
           parameters: root=UUID=9279d3fa-41b3-4a57-8a34-fcde65d58047 rw [email protected] 
           quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0 
           systemd.unified_cgroup_hierarchy=1 loglevel=3 [email protected]\boot\intel-ucode.img 
           [email protected]\boot\initramfs-linux-lts.img 
           Desktop: GNOME 40.4 tk: GTK 3.24.30 wm: gnome-shell dm: GDM 40.1 Distro: Garuda Linux 
           base: Arch Linux 
Machine:   Type: Laptop System: Micro-Star product: GF65 Thin 9SEXR v: REV:1.0 serial: <filter> 
           Chassis: type: 10 serial: <filter> 
           Mobo: Micro-Star model: MS-16W1 v: REV:1.0 serial: <filter> UEFI: American Megatrends 
           v: E16W1IMS.10B date: 05/19/2020 
Battery:   ID-1: BAT1 charge: 27.4 Wh (54.8%) condition: 50.0/51.3 Wh (97.4%) volts: 11.6 
           min: 11.4 model: MSI Corp. MS-16W1 type: Li-ion serial: N/A status: Unknown 
           ID-2: hidpp_battery_0 charge: N/A condition: N/A volts: 3.8 min: N/A 
           model: Logitech G502 LIGHTSPEED Wireless Gaming Mouse type: N/A serial: <filter> 
           status: Discharging 
CPU:       Info: Quad Core model: Intel Core i5-9300H bits: 64 type: MT MCP arch: Kaby Lake 
           note: check family: 6 model-id: 9E (158) stepping: A (10) microcode: EA cache: 
           L2: 8 MiB 
           flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 38400 
           Speed: 2400 MHz min/max: 800/2400 MHz Core speeds (MHz): 1: 2400 2: 2400 3: 2380 
           4: 2400 5: 2400 6: 2400 7: 2400 8: 2400 
           Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled 
           Type: l1tf mitigation: PTE Inversion; VMX: conditional cache flushes, SMT vulnerable 
           Type: mds mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable 
           Type: meltdown mitigation: PTI 
           Type: spec_store_bypass 
           mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp 
           Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization 
           Type: spectre_v2 mitigation: Full generic retpoline, IBPB: conditional, IBRS_FW, 
           STIBP: conditional, RSB filling 
           Type: srbds mitigation: Microcode 
           Type: tsx_async_abort status: Not affected 
Graphics:  Device-1: Intel CoffeeLake-H GT2 [UHD Graphics 630] vendor: Micro-Star MSI 
           driver: i915 v: kernel bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:3e9b class-ID: 0300 
           Device-2: NVIDIA TU106M [GeForce RTX 2060 Mobile] vendor: Micro-Star MSI 
           driver: nvidia v: 470.74 alternate: nouveau,nvidia_drm bus-ID: 01:00.0 
           chip-ID: 10de:1f15 class-ID: 0300 
           Display: wayland server: X.Org 1.21.1.2 compositor: gnome-shell driver: 
           loaded: modesetting,nvidia display-ID: :0 screens: 1 
           Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x286mm (20.0x11.3") 
           s-diag: 583mm (23") 
           Monitor-1: XWAYLAND0 res: 1920x1080 hz: 120 dpi: 143 size: 340x190mm (13.4x7.5") 
           diag: 389mm (15.3") 
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel UHD Graphics 630 (CFL GT2) v: 4.6 Mesa 21.2.2 
           compat-v: 3.0 direct render: Yes 
Audio:     Device-1: Intel Cannon Lake PCH cAVS vendor: Micro-Star MSI driver: snd_hda_intel 
           v: kernel alternate: snd_soc_skl,snd_sof_pci bus-ID: 00:1f.3 chip-ID: 8086:a348 
           class-ID: 0403 
           Device-2: ASUSTek ROG STRIX Go 2.4 type: USB driver: hid-generic,snd-usb-audio,usbhid 
           bus-ID: 1-6:3 chip-ID: 0b05:18d6 class-ID: 0300 
           Sound Server-1: ALSA v: k5.10.69-1-lts running: yes 
           Sound Server-2: JACK v: 1.9.19 running: no 
           Sound Server-3: PulseAudio v: 15.0 running: no 
           Sound Server-4: PipeWire v: 0.3.37 running: yes 
Network:   Device-1: Intel Cannon Lake PCH CNVi WiFi driver: iwlwifi v: kernel port: 5000 
           bus-ID: 00:14.3 chip-ID: 8086:a370 class-ID: 0280 
           IF: wlo1 state: up mac: <filter> 
           Device-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet 
           vendor: Micro-Star MSI driver: r8169 v: kernel port: 3000 bus-ID: 04:00.0 
           chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200 
           IF: enp4s0 state: down mac: <filter> 
           IF-ID-1: virbr0 state: down mac: <filter> 
Bluetooth: Device-1: Intel Bluetooth 9460/9560 Jefferson Peak (JfP) type: USB driver: btusb 
           v: 0.8 bus-ID: 1-14:4 chip-ID: 8087:0aaa class-ID: e001 
           Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 0 state: up address: <filter> 
Drives:    Local Storage: total: 1.4 TiB used: 76.31 GiB (5.3%) 
           SMART Message: Required tool smartctl not installed. Check --recommends 
           ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: Sabrent model: N/A size: 953.87 GiB 
           block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD 
           serial: <filter> rev: RKT303.3 temp: 44.9 C scheme: GPT 
           ID-2: /dev/nvme1n1 maj-min: 259:4 vendor: LITE-ON model: CL1-8D512 size: 476.94 GiB 
           block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD 
           serial: <filter> rev: 1.00 temp: 42.9 C scheme: GPT 
Partition: ID-1: / raw-size: 290 GiB size: 290 GiB (100.00%) used: 76.24 GiB (26.3%) fs: btrfs 
           dev: /dev/nvme0n1p3 maj-min: 259:3 
           ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 296 MiB (98.67%) used: 78.6 MiB (26.6%) 
           fs: vfat dev: /dev/nvme1n1p1 maj-min: 259:5 
           ID-3: /home raw-size: 290 GiB size: 290 GiB (100.00%) used: 76.24 GiB (26.3%) 
           fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p3 maj-min: 259:3 
           ID-4: /var/log raw-size: 290 GiB size: 290 GiB (100.00%) used: 76.24 GiB (26.3%) 
           fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p3 maj-min: 259:3 
           ID-5: /var/tmp raw-size: 290 GiB size: 290 GiB (100.00%) used: 76.24 GiB (26.3%) 
           fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p3 maj-min: 259:3 
Swap:      Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default) 
           ID-1: swap-1 type: zram size: 15.48 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: 100 
           dev: /dev/zram0 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 67.0 C mobo: N/A 
           Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:      Processes: 320 Uptime: 4m wakeups: 3 Memory: 15.48 GiB used: 3.4 GiB (21.9%) 
           Init: systemd v: 249 tool: systemctl Compilers: gcc: 11.1.0 alt: 8 clang: 12.0.1 
           Packages: pacman: 1613 lib: 383 Shell: Zsh v: 5.8 running-in: tilix inxi: 3.3.06

as the title says I have noticed from the qt5 settings app that the theme is not the same as when I first installed this OS. Right now the themes that are showing up are: Adwaita, Adwaita-Dark, AdwaitaHighContrast, AdwaitaHighContrastInverse, HighContrast, HighContrastInverse, kvantum, kvantum-dark, windows and fusion. I recently removed some packages that were flagged as orphans, and I don't know if one of them is the one responsible of the default look of qt5 apps. Can someone tell me what theme was the default and/or from which package I can get if from? Thanks a ton in advance

You might be missing kvantum-theme-sweet-git ?

2 Likes

Thank you for the fast reply! That was it! I thought I had to install a theme for the qt5 settings and not a theme for kvantum, so that caught me off guard. A+ assistance as always

1 Like

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.