Problems with Wifi

I've been using Garuda for a while now. I have a problem with no data being downloaded. I'm connected so everything looks good, but no data.I have another small eee computer that I run Mx Linux and there it works well. Does anyone have a solution maybe :slight_smile:

Hi there @pata66. Sorry to say it, but that's nowhere near enough information to make an informed assessment of your problem.

If you have no network connection, then try to use Android USB phone tethering for a temporary internet connection. Once you can get online please post the output of the following command:

inxi -Fxxxza

Please do not post the output as a picture.

3 Likes

A post was split to a new topic: Windoze pulling its usual shennanegins

@TBG

system:
Kernel: 5.8.13-zen1-2-zen x86_64 bits: 64 compiler: N/A 
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen 
root=UUID=474078bb-cc6e-4f8a-ba01-e4083faee863 rw [email protected] 
quiet splash resume=UUID=290248bc-30ac-4d73-a8ec-7a38048d553f 
loglevel=3 
Desktop: KDE Plasma 5.19.5 tk: Qt 5.15.1 info: latte-dock wm: kwin_x11 
dm: SDDM Distro: Garuda Linux 
Machine:
Type: Laptop System: Hewlett-Packard 
product: HP Pavilion 15 Notebook PC v: 0975100000405F10000620180 
serial: <filter> Chassis: type: 10 serial: <filter> 
Mobo: Hewlett-Packard model: 2281 v: 77.35 serial: <filter> 
UEFI [Legacy]: Insyde v: F.42 date: 03/18/2015 
Battery:
ID-1: BAT0 charge: 34.6 Wh condition: 34.6/34.6 Wh (100%) 
volts: 16.8/14.8 model: Hewlett-Packard Primary type: Li-ion 
serial: N/A status: Full 
CPU:
Info: Dual Core model: Intel Core i5-4210U bits: 64 type: MT MCP 
arch: Haswell family: 6 model-id: 45 (69) stepping: 1 microcode: 26 
L2 cache: 3072 KiB 
flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx 
bogomips: 19156 
Speed: 1950 MHz min/max: 800/2700 MHz Core speeds (MHz): 1: 1696 
2: 1696 3: 1697 4: 1700 
Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled 
Type: l1tf mitigation: PTE Inversion; VMX: conditional cache flushes, 
SMT vulnerable 
Type: mds mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable 
Type: meltdown mitigation: PTI 
Type: spec_store_bypass 
mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp 
Type: spectre_v1 
mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization 
Type: spectre_v2 mitigation: Full generic retpoline, IBPB: conditional, 
IBRS_FW, STIBP: conditional, RSB filling 
Type: srbds mitigation: Microcode 
Type: tsx_async_abort status: Not affected 
Device-1: Intel Haswell-ULT Integrated Graphics vendor: Hewlett-Packard 
driver: i915 v: kernel bus ID: 00:02.0 chip ID: 8086:0a16 
Device-2: NVIDIA GM108M [GeForce 840M] vendor: Hewlett-Packard 
driver: nouveau v: kernel bus ID: 0a:00.0 chip ID: 10de:1341 
Device-3: Suyin type: USB driver: uvcvideo bus ID: 1-1.3:3 
chip ID: 064e:c341 serial: <filter> 
Display: x11 server: X.Org 1.20.9 compositor: kwin_x11 
driver: intel,nouveau unloaded: modesetting alternate: fbdev,nv,vesa 
display ID: :0 screens: 1 
Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 507x285mm (20.0x11.2") 
s-diag: 582mm (22.9") 
Monitor-1: HDMI1 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 81 
size: 600x340mm (23.6x13.4") diag: 690mm (27.2") 
OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 4400 (HSW GT2) 
v: 4.5 Mesa 20.2.0 compat-v: 3.0 direct render: Yes 
Audio:
Device-1: Intel Haswell-ULT HD Audio vendor: Hewlett-Packard 
driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 00:03.0 chip ID: 8086:0a0c 
Device-2: Intel 8 Series HD Audio vendor: Hewlett-Packard 
driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 00:1b.0 chip ID: 8086:9c20 
Sound Server: ALSA v: k5.8.13-zen1-2-zen 
Network:
Device-1: Broadcom and subsidiaries BCM43142 802.11b/g/n 
vendor: Hewlett-Packard driver: wl v: kernel port: 6040 bus ID: 08:00.0 
chip ID: 14e4:4365 
IF: wlo1 state: dormant mac: <filter> 
Device-2: Realtek RTL810xE PCI Express Fast Ethernet 
vendor: Hewlett-Packard driver: r8169 v: kernel port: 4000 
bus ID: 09:00.0 chip ID: 10ec:8136 
IF: eno1 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter> 
Drives:
Local Storage: total: 465.76 GiB used: 17.97 GiB (3.9%) 
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required. 
ID-1: /dev/sda vendor: HGST (Hitachi) model: HTS545050A7E680 
size: 465.76 GiB block size: physical: 4096 B logical: 512 B 
speed: 6.0 Gb/s rotation: 5400 rpm serial: <filter> rev: AH10 
scheme: MBR 
Partition:
ID-1: / raw size: 456.96 GiB size: 456.96 GiB (100.00%) 
used: 17.97 GiB (3.9%) fs: btrfs dev: /dev/sda1 
ID-2: /home raw size: 456.96 GiB size: 456.96 GiB (100.00%) 
used: 17.97 GiB (3.9%) fs: btrfs dev: /dev/sda1 
ID-3: /var/log raw size: 456.96 GiB size: 456.96 GiB (100.00%) 
used: 17.97 GiB (3.9%) fs: btrfs dev: /dev/sda1 
Swap:
Kernel: swappiness: 10 (default 60) cache pressure: 75 (default 100) 
ID-1: swap-1 type: partition size: 8.80 GiB used: 0 KiB (0.0%) 
priority: -2 dev: /dev/sda2 
ID-2: swap-2 type: zram size: 493.2 MiB used: 0 KiB (0.0%) 
priority: 32767 dev: /dev/zram0 
ID-3: swap-3 type: zram size: 493.2 MiB used: 0 KiB (0.0%) 
priority: 32767 dev: /dev/zram1 
ID-4: swap-4 type: zram size: 493.2 MiB used: 0 KiB (0.0%) 
priority: 32767 dev: /dev/zram2 
ID-5: swap-5 type: zram size: 493.2 MiB used: 0 KiB (0.0%) 
priority: 32767 dev: /dev/zram3 
Sensors:
System Temperatures: cpu: 44.0 C mobo: N/A 
Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:
Processes: 235 Uptime: 9h 34m Memory: 7.71 GiB used: 2.25 GiB (29.2%) 
Init: systemd v: 246 Compilers: gcc: 10.2.0 clang: 10.0.1 Packages: 
pacman: 1898 lib: 559 flatpak: 0 Shell: Zsh v: 5.8 running in: konsole 
inxi: 3.1.06

@pata66 Please use ~~~ in first and last raw of terminal output if </> not work correct.

  Kernel: 5.8.14-zen1-1-zen x86_64 bits: 64 compiler: N/A 
  parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen 
  root=UUID=474078bb-cc6e-4f8a-ba01-e4083faee863 rw [email protected] 
  quiet splash resume=UUID=290248bc-30ac-4d73-a8ec-7a38048d553f 
  loglevel=3 
  Desktop: KDE Plasma 5.19.5 tk: Qt 5.15.1 info: latte-dock wm: kwin_x11 
  dm: SDDM Distro: Garuda Linux 
Machine:
  Type: Laptop System: Hewlett-Packard 
  product: HP Pavilion 15 Notebook PC v: 0975100000405F10000620180 
  serial: <filter> Chassis: type: 10 serial: <filter> 
  Mobo: Hewlett-Packard model: 2281 v: 77.35 serial: <filter> 
  UEFI [Legacy]: Insyde v: F.42 date: 03/18/2015 
Battery:
  ID-1: BAT0 charge: 35.0 Wh condition: 35.0/35.0 Wh (100%) 
  volts: 16.8/14.8 model: Hewlett-Packard Primary type: Li-ion 
  serial: N/A status: Full 
CPU:
  Info: Dual Core model: Intel Core i5-4210U bits: 64 type: MT MCP 
  arch: Haswell family: 6 model-id: 45 (69) stepping: 1 microcode: 26 
  L2 cache: 3072 KiB 
  flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx 
  bogomips: 19156 
  Speed: 2395 MHz min/max: 800/2700 MHz Core speeds (MHz): 1: 2395 
  2: 2395 3: 2649 4: 2395 
  Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled 
  Type: l1tf mitigation: PTE Inversion; VMX: conditional cache flushes, 
  SMT vulnerable 
  Type: mds mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable 
  Type: meltdown mitigation: PTI 
  Type: spec_store_bypass 
  mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp 
  Type: spectre_v1 
  mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization 
  Type: spectre_v2 mitigation: Full generic retpoline, IBPB: conditional, 
  IBRS_FW, STIBP: conditional, RSB filling 
  Type: srbds mitigation: Microcode 
  Type: tsx_async_abort status: Not affected 
Graphics:
  Device-1: Intel Haswell-ULT Integrated Graphics vendor: Hewlett-Packard 
  driver: i915 v: kernel bus ID: 00:02.0 chip ID: 8086:0a16 
  Device-2: NVIDIA GM108M [GeForce 840M] vendor: Hewlett-Packard 
  driver: nouveau v: kernel bus ID: 0a:00.0 chip ID: 10de:1341 
  Device-3: Suyin type: USB driver: uvcvideo bus ID: 1-1.3:3 
  chip ID: 064e:c341 serial: <filter> 
  Display: x11 server: X.Org 1.20.9 compositor: kwin_x11 
  driver: intel,nouveau unloaded: modesetting alternate: fbdev,nv,vesa 
  display ID: :0 screens: 1 
  Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 507x285mm (20.0x11.2") 
  s-diag: 582mm (22.9") 
  Monitor-1: HDMI1 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 81 
  size: 600x340mm (23.6x13.4") diag: 690mm (27.2") 
  OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 4400 (HSW GT2) 
  v: 4.5 Mesa 20.2.0 compat-v: 3.0 direct render: Yes 
Audio:
  Device-1: Intel Haswell-ULT HD Audio vendor: Hewlett-Packard 
  driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 00:03.0 chip ID: 8086:0a0c 
  Device-2: Intel 8 Series HD Audio vendor: Hewlett-Packard 
  driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 00:1b.0 chip ID: 8086:9c20 
  Sound Server: ALSA v: k5.8.14-zen1-1-zen 
Network:
  Device-1: Broadcom and subsidiaries BCM43142 802.11b/g/n 
  vendor: Hewlett-Packard driver: wl v: kernel port: 6040 bus ID: 08:00.0 
  chip ID: 14e4:4365 
  IF: wlo1 state: up mac: <filter> 
  Device-2: Realtek RTL810xE PCI Express Fast Ethernet 
  vendor: Hewlett-Packard driver: r8169 v: kernel port: 4000 
  bus ID: 09:00.0 chip ID: 10ec:8136 
  IF: eno1 state: down mac: <filter> 
Drives:
  Local Storage: total: 469.49 GiB used: 33.88 GiB (7.2%) 
  SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required. 
  ID-1: /dev/sda vendor: HGST (Hitachi) model: HTS545050A7E680 
  size: 465.76 GiB block size: physical: 4096 B logical: 512 B 
  speed: 6.0 Gb/s rotation: 5400 rpm serial: <filter> rev: AH10 
  scheme: MBR 
  ID-2: /dev/sdb type: USB vendor: SanDisk model: Cruzer Blade 
  size: 3.73 GiB block size: physical: 512 B logical: 512 B 
  serial: <filter> rev: 1.26 scheme: MBR 
  SMART Message: Unknown USB bridge. Flash drive/Unsupported enclosure? 
Partition:
  ID-1: / raw size: 456.96 GiB size: 456.96 GiB (100.00%) 
  used: 33.88 GiB (7.4%) fs: btrfs dev: /dev/sda1 
  ID-2: /home raw size: 456.96 GiB size: 456.96 GiB (100.00%) 
  used: 33.88 GiB (7.4%) fs: btrfs dev: /dev/sda1 
  ID-3: /var/log raw size: 456.96 GiB size: 456.96 GiB (100.00%) 
  used: 33.88 GiB (7.4%) fs: btrfs dev: /dev/sda1 
Swap:
  Kernel: swappiness: 10 (default 60) cache pressure: 75 (default 100) 
  ID-1: swap-1 type: partition size: 8.80 GiB used: 0 KiB (0.0%) 
  priority: -2 dev: /dev/sda2 
  ID-2: swap-2 type: zram size: 493.2 MiB used: 87.7 MiB (17.8%) 
  priority: 32767 dev: /dev/zram0 
  ID-3: swap-3 type: zram size: 493.2 MiB used: 82.1 MiB (16.6%) 
  priority: 32767 dev: /dev/zram1 
  ID-4: swap-4 type: zram size: 493.2 MiB used: 85.3 MiB (17.3%) 
  priority: 32767 dev: /dev/zram2 
  ID-5: swap-5 type: zram size: 493.2 MiB used: 86.0 MiB (17.4%) 
  priority: 32767 dev: /dev/zram3 
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 59.0 C mobo: N/A 
  Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:
  Processes: 246 Uptime: 2h 17m Memory: 7.71 GiB used: 2.97 GiB (38.5%) 
  Init: systemd v: 246 Compilers: gcc: 10.2.0 clang: 10.0.1 Packages: 
  pacman: 1900 lib: 559 flatpak: 0 Shell: Zsh v: 5.8 running in: konsole 
  inxi: 3.1.06 ~~~
2 Likes

I'm guessing you have no Ethernet connection either (as the output is registering as down for your wired adapter). You can use Android USB phone tethering if you need a working connection to make it easier to post diagnostic outputs. When running commands to diagnose issues with your wifi make sure you have no alternate internet connection activated (ie Ethernet or tethering).

With no connections active except your WiFi run:

ping -c5 8.8.8.8                                                                                

ping -c5 google.com 

Please post the outputs of those command as text (no pictures please)

Also:

cat /etc/resolv.conf

I got it started with Android USB phone tethering :slight_smile:
Then I started the Network-Assistant tool and after that, it seems to work.

Thanks so much for your help

1 Like

:innocent:

1 Like