Nvidia prime offload stopped working after garuda-update

Hello you wonderful people!
I have a problem...

After garuda-update, the gpu offload (prime-run) stopped working.
Here's what godot ( the game engine ) had to say about it ( and I mean the stable version of godot )

ERROR: GL_OUT_OF_MEMORY: There is not enough memory left to execute the command. The state of the GL is undefined.

Been fiddling with stuff, checked if my opengl support stuff's the same version as the driver, to no avail.

lspci says the driver in use is nvidia ( for the nvidia gpu )

Here's garuda-inxi without prime-run

System:
  Kernel: 5.18.8-262-tkg-bmq arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 12.1.0
    parameters: intel_pstate=passive BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-tkg-bmq
    root=UUID=625be423-37a4-451e-a112-734e184f1d25 rw [email protected]
    quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
    systemd.unified_cgroup_hierarchy=1
    resume=UUID=7e7ebd57-2a57-4983-99e9-45348ae20ff5 loglevel=3 ibt=off
  Desktop: KDE Plasma v: 5.25.2 tk: Qt v: 5.15.5 info: latte-dock
    wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
  Type: Laptop System: ASUSTeK product: TUF Gaming FX505DT_FX505DT v: 1.0
    serial: <superuser required>
  Mobo: ASUSTeK model: FX505DT v: 1.0 serial: <superuser required>
    UEFI: American Megatrends v: FX505DT.310 date: 12/24/2019
Battery:
  ID-1: BAT0 charge: 41.1 Wh (97.9%) condition: 42.0/48.1 Wh (87.4%)
    volts: 12.2 min: 11.7 model: FX50442 type: Li-ion serial: N/A status: N/A
CPU:
  Info: model: AMD Ryzen 7 3750H with Radeon Vega Mobile Gfx bits: 64
    type: MT MCP arch: Zen/Zen+ note: check gen: 1 built: 2019 process: GF 12nm
    family: 0x17 (23) model-id: 0x18 (24) stepping: 1 microcode: 0x8108102
  Topology: cpus: 1x cores: 4 tpc: 2 threads: 8 smt: enabled cache:
    L1: 384 KiB desc: d-4x32 KiB; i-4x64 KiB L2: 2 MiB desc: 4x512 KiB
    L3: 4 MiB desc: 1x4 MiB
  Speed (MHz): avg: 1300 high: 1889 min/max: 1400/2300 boost: enabled
    scaling: driver: acpi-cpufreq governor: performance cores: 1: 1889 2: 1200
    3: 1224 4: 1196 5: 1194 6: 1315 7: 1177 8: 1205 bogomips: 36763
  Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm
  Vulnerabilities:
  Type: itlb_multihit status: Not affected
  Type: l1tf status: Not affected
  Type: mds status: Not affected
  Type: meltdown status: Not affected
  Type: mmio_stale_data status: Not affected
  Type: spec_store_bypass
    mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl
  Type: spectre_v1
    mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
  Type: spectre_v2
    mitigation: Retpolines, IBPB: conditional, STIBP: disabled, RSB filling
  Type: srbds status: Not affected
  Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
  Device-1: NVIDIA TU117M [GeForce GTX 1650 Mobile / Max-Q] vendor: ASUSTeK
    driver: nvidia v: 515.57 alternate: nouveau,nvidia_drm non-free: 515.xx+
    status: current (as of 2022-06) arch: Turing process: TSMC 12nm
    built: 2018-22 pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s lanes: 8 link-max: gen: 3
    speed: 8 GT/s lanes: 16 bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:1f91 class-ID: 0300
  Device-2: AMD Picasso/Raven 2 [Radeon Vega Series / Radeon Mobile Series]
    vendor: ASUSTeK driver: amdgpu v: kernel arch: GCN 5 process: GF 14nm
    built: 2017-20 pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 ports: active: eDP-1
    empty: none bus-ID: 05:00.0 chip-ID: 1002:15d8 class-ID: 0300
  Device-3: IMC Networks USB2.0 HD UVC WebCam type: USB driver: uvcvideo
    bus-ID: 3-1:2 chip-ID: 13d3:56a2 class-ID: 0e02 serial: <filter>
  Display: x11 server: X.Org v: 21.1.3 with: Xwayland v: 22.1.2
    compositor: kwin_x11 driver: X: loaded: amdgpu,nvidia
    unloaded: modesetting,nouveau alternate: fbdev,nv,vesa gpu: amdgpu
    display-ID: :0 screens: 1
  Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.00x11.22")
    s-diag: 582mm (22.93")
  Monitor-1: eDP-1 mapped: eDP model: Najing CEC Panda 0x002d built: 2018
    res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 142 gamma: 1.2 size: 344x194mm (13.54x7.64")
    diag: 395mm (15.5") ratio: 16:9 modes: max: 1920x1080 min: 640x480
  OpenGL: renderer: AMD Radeon Vega 10 Graphics (raven LLVM 13.0.1 DRM 3.46
  5.18.8-262-tkg-bmq)
    v: 4.6 Mesa 22.1.2 direct render: Yes
Audio:
  Device-1: AMD Family 17h/19h HD Audio vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel
    v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 bus-ID: 05:00.6
    chip-ID: 1022:15e3 class-ID: 0403
  Sound Server-1: ALSA v: k5.18.8-262-tkg-bmq running: yes
  Sound Server-2: PulseAudio v: 16.1 running: no
  Sound Server-3: PipeWire v: 0.3.53 running: yes
Network:
  Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet
    vendor: ASUSTeK driver: r8169 v: kernel pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s
    lanes: 1 port: e000 bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200
  IF: enp2s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
  Device-2: Realtek RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter
    vendor: AzureWave driver: rtw_8821ce v: N/A modules: rtw88_8821ce pcie:
    gen: 1 speed: 2.5 GT/s lanes: 1 port: d000 bus-ID: 04:00.0
    chip-ID: 10ec:c821 class-ID: 0280
  IF: wlp4s0 state: down mac: <filter>
Bluetooth:
  Device-1: IMC Networks Bluetooth Radio type: USB driver: btusb v: 0.8
    bus-ID: 1-4:7 chip-ID: 13d3:3530 class-ID: e001 serial: <filter>
  Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 1 state: down
    bt-service: enabled,running rfk-block: hardware: no software: no
    address: <filter>
Drives:
  Local Storage: total: 1.38 TiB used: 349.81 GiB (24.8%)
  SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
  ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: Micron
    model: 2200V MTFDHBA512TCK size: 476.94 GiB block-size: physical: 512 B
    logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial: <filter>
    rev: P1MA0V4 temp: 44.9 C scheme: GPT
  ID-2: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Toshiba model: MQ01ABD100
    size: 931.51 GiB block-size: physical: 4096 B logical: 512 B
    speed: 3.0 Gb/s type: HDD rpm: 5400 serial: <filter> rev: 1U scheme: GPT
Partition:
  ID-1: / raw-size: 467.84 GiB size: 467.84 GiB (100.00%)
    used: 349.79 GiB (74.8%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
  ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 299.4 MiB (99.80%)
    used: 25.8 MiB (8.6%) fs: vfat dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
  ID-3: /home raw-size: 467.84 GiB size: 467.84 GiB (100.00%)
    used: 349.79 GiB (74.8%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
  ID-4: /var/log raw-size: 467.84 GiB size: 467.84 GiB (100.00%)
    used: 349.79 GiB (74.8%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
  ID-5: /var/tmp raw-size: 467.84 GiB size: 467.84 GiB (100.00%)
    used: 349.79 GiB (74.8%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
Swap:
  Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 50 (default 100)
  ID-1: swap-1 type: zram size: 7.2 GiB used: 535.2 MiB (7.3%)
    priority: 100 dev: /dev/zram0
  ID-2: swap-2 type: partition size: 8.8 GiB used: 0 KiB (0.0%)
    priority: -2 dev: /dev/nvme0n1p3 maj-min: 259:3
Sensors:
  System Temperatures: cpu: N/A mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 59.0 C
  Fan Speeds (RPM): cpu: 2700
Info:
  Processes: 316 Uptime: 17m wakeups: 1 Memory: 7.2 GiB
  used: 3.25 GiB (45.2%) Init: systemd v: 251 default: graphical
  tool: systemctl Compilers: gcc: 12.1.0 alt: 10/11 clang: 13.0.1 Packages:
  pacman: 2270 lib: 603 Shell: fish v: 3.4.1 running-in: yakuake inxi: 3.3.19
Garuda (2.6.4-2):
  System install date:     2021-02-06
  Last full system update: 2022-07-02 ↻
  Is partially upgraded:   No
  Relevant software:       NetworkManager
  Windows dual boot:       Probably (Run as root to verify)
  Snapshots:               Timeshift
  Failed units:  

With prime-run

System:
  Kernel: 5.18.8-262-tkg-bmq arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 12.1.0
    parameters: intel_pstate=passive BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-tkg-bmq
    root=UUID=625be423-37a4-451e-a112-734e184f1d25 rw [email protected]
    quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
    systemd.unified_cgroup_hierarchy=1
    resume=UUID=7e7ebd57-2a57-4983-99e9-45348ae20ff5 loglevel=3 ibt=off
  Desktop: KDE Plasma v: 5.25.2 tk: Qt v: 5.15.5 info: latte-dock
    wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
  Type: Laptop System: ASUSTeK product: TUF Gaming FX505DT_FX505DT v: 1.0
    serial: <superuser required>
  Mobo: ASUSTeK model: FX505DT v: 1.0 serial: <superuser required>
    UEFI: American Megatrends v: FX505DT.310 date: 12/24/2019
Battery:
  ID-1: BAT0 charge: 41.1 Wh (97.9%) condition: 42.0/48.1 Wh (87.4%)
    volts: 12.2 min: 11.7 model: FX50442 type: Li-ion serial: N/A status: N/A
CPU:
  Info: model: AMD Ryzen 7 3750H with Radeon Vega Mobile Gfx bits: 64
    type: MT MCP arch: Zen/Zen+ note: check gen: 1 built: 2019 process: GF 12nm
    family: 0x17 (23) model-id: 0x18 (24) stepping: 1 microcode: 0x8108102
  Topology: cpus: 1x cores: 4 tpc: 2 threads: 8 smt: enabled cache:
    L1: 384 KiB desc: d-4x32 KiB; i-4x64 KiB L2: 2 MiB desc: 4x512 KiB
    L3: 4 MiB desc: 1x4 MiB
  Speed (MHz): avg: 1357 high: 2125 min/max: 1400/2300 boost: enabled
    scaling: driver: acpi-cpufreq governor: performance cores: 1: 1205 2: 1238
    3: 1195 4: 2125 5: 1279 6: 1226 7: 1371 8: 1220 bogomips: 36763
  Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm
  Vulnerabilities:
  Type: itlb_multihit status: Not affected
  Type: l1tf status: Not affected
  Type: mds status: Not affected
  Type: meltdown status: Not affected
  Type: mmio_stale_data status: Not affected
  Type: spec_store_bypass
    mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl
  Type: spectre_v1
    mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
  Type: spectre_v2
    mitigation: Retpolines, IBPB: conditional, STIBP: disabled, RSB filling
  Type: srbds status: Not affected
  Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
  Device-1: NVIDIA TU117M [GeForce GTX 1650 Mobile / Max-Q] vendor: ASUSTeK
    driver: nvidia v: 515.57 alternate: nouveau,nvidia_drm non-free: 515.xx+
    status: current (as of 2022-06) arch: Turing process: TSMC 12nm
    built: 2018-22 pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s lanes: 8 link-max: gen: 3
    speed: 8 GT/s lanes: 16 bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:1f91 class-ID: 0300
  Device-2: AMD Picasso/Raven 2 [Radeon Vega Series / Radeon Mobile Series]
    vendor: ASUSTeK driver: amdgpu v: kernel arch: GCN 5 process: GF 14nm
    built: 2017-20 pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 ports: active: eDP-1
    empty: none bus-ID: 05:00.0 chip-ID: 1002:15d8 class-ID: 0300
  Device-3: IMC Networks USB2.0 HD UVC WebCam type: USB driver: uvcvideo
    bus-ID: 3-1:2 chip-ID: 13d3:56a2 class-ID: 0e02 serial: <filter>
  Display: x11 server: X.Org v: 21.1.3 with: Xwayland v: 22.1.2
    compositor: kwin_x11 driver: X: loaded: amdgpu,nvidia
    unloaded: modesetting,nouveau alternate: fbdev,nv,vesa gpu: amdgpu
    display-ID: :0 screens: 1
  Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.00x11.22")
    s-diag: 582mm (22.93")
  Monitor-1: eDP-1 mapped: eDP model: Najing CEC Panda 0x002d built: 2018
    res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 142 gamma: 1.2 size: 344x194mm (13.54x7.64")
    diag: 395mm (15.5") ratio: 16:9 modes: max: 1920x1080 min: 640x480
  OpenGL: renderer: NVIDIA GeForce GTX 1650/PCIe/SSE2
    v: 4.6.0 NVIDIA 515.57 direct render: Yes
Audio:
  Device-1: AMD Family 17h/19h HD Audio vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel
    v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 bus-ID: 05:00.6
    chip-ID: 1022:15e3 class-ID: 0403
  Sound Server-1: ALSA v: k5.18.8-262-tkg-bmq running: yes
  Sound Server-2: PulseAudio v: 16.1 running: no
  Sound Server-3: PipeWire v: 0.3.53 running: yes
Network:
  Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet
    vendor: ASUSTeK driver: r8169 v: kernel pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s
    lanes: 1 port: e000 bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200
  IF: enp2s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
  Device-2: Realtek RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter
    vendor: AzureWave driver: rtw_8821ce v: N/A modules: rtw88_8821ce pcie:
    gen: 1 speed: 2.5 GT/s lanes: 1 port: d000 bus-ID: 04:00.0
    chip-ID: 10ec:c821 class-ID: 0280
  IF: wlp4s0 state: down mac: <filter>
Bluetooth:
  Device-1: IMC Networks Bluetooth Radio type: USB driver: btusb v: 0.8
    bus-ID: 1-4:7 chip-ID: 13d3:3530 class-ID: e001 serial: <filter>
  Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 1 state: down
    bt-service: enabled,running rfk-block: hardware: no software: no
    address: <filter>
Drives:
  Local Storage: total: 1.38 TiB used: 349.82 GiB (24.8%)
  SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
  ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: Micron
    model: 2200V MTFDHBA512TCK size: 476.94 GiB block-size: physical: 512 B
    logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial: <filter>
    rev: P1MA0V4 temp: 44.9 C scheme: GPT
  ID-2: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Toshiba model: MQ01ABD100
    size: 931.51 GiB block-size: physical: 4096 B logical: 512 B
    speed: 3.0 Gb/s type: HDD rpm: 5400 serial: <filter> rev: 1U scheme: GPT
Partition:
  ID-1: / raw-size: 467.84 GiB size: 467.84 GiB (100.00%)
    used: 349.8 GiB (74.8%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
  ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 299.4 MiB (99.80%)
    used: 25.8 MiB (8.6%) fs: vfat dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
  ID-3: /home raw-size: 467.84 GiB size: 467.84 GiB (100.00%)
    used: 349.8 GiB (74.8%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
  ID-4: /var/log raw-size: 467.84 GiB size: 467.84 GiB (100.00%)
    used: 349.8 GiB (74.8%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
  ID-5: /var/tmp raw-size: 467.84 GiB size: 467.84 GiB (100.00%)
    used: 349.8 GiB (74.8%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
Swap:
  Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 50 (default 100)
  ID-1: swap-1 type: zram size: 7.2 GiB used: 679.8 MiB (9.2%)
    priority: 100 dev: /dev/zram0
  ID-2: swap-2 type: partition size: 8.8 GiB used: 0 KiB (0.0%)
    priority: -2 dev: /dev/nvme0n1p3 maj-min: 259:3
Sensors:
  System Temperatures: cpu: N/A mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 63.0 C
  Fan Speeds (RPM): cpu: 3100
Info:
  Processes: 319 Uptime: 23m wakeups: 1 Memory: 7.2 GiB
  used: 3.24 GiB (44.9%) Init: systemd v: 251 default: graphical
  tool: systemctl Compilers: gcc: 12.1.0 alt: 10/11 clang: 13.0.1 Packages:
  pacman: 2270 lib: 603 Shell: garuda-inxi default: fish v: 3.4.1
  running-in: prime-run inxi: 3.3.19
Garuda (2.6.4-2):
  System install date:     2021-02-06
  Last full system update: 2022-07-02 ↻
  Is partially upgraded:   No
  Relevant software:       NetworkManager
  Windows dual boot:       Probably (Run as root to verify)
  Snapshots:               Timeshift
  Failed units: 

My set-up should be in the above inxi(s)

Note: during garuda-update dkms complained that it don't know what sha512 is at line 1033 of /usr/bin/dkms (bash) which was

eval $sign_file sha512 $mok_signing_key $mok_certificate "$built_module"

Now, I thought, that couldn't have borked my drivers, right?

Here's the lspci for the nvidia device, and I am not certain why I have nouveau, nvidia-drm and nividia, cause I only remember having nvidia before update.

01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation TU117M [GeForce GTX 1650 Mobile / Max-Q] (rev a1)
        Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 109f
        Kernel driver in use: nvidia
        Kernel modules: nouveau, nvidia_drm, nvidia

Please help me. I haven't found much online and I'm a bit tired of going to a previous snapshot just to be told "your system is out of date"

Hi there, welcome to the forum.
Was this from the very last update?
Because I see the system was not yet rebooted after that.

I did reboot after the first update, then I ran garuda-update again in hopes it does anything... but it didn't have anything to do (system already up to date) so I didn't reboot again.

ran garuda-update today, 10-ish minutes before posting

I got sha512: command not found errors when it was installing the nvidia driver into 5.18.8 as well (those errors did not happen with earlier kernels), but my nvidia card is still working.

Could it be a an issue with prime-run?
Cause, I mean, prime-run is the only way I have for using the nvidia-gpu via offloading, and from that godot error it seems like it may have issues with either opengl support or accessing / mapping memory.

I am not sure why and how tho. And at this point, understanding is not my goal. What I need is a fix.

I reverted to a previous snapshot before, today I was getting "your system is out of date" again so I decided "maybe someone fixed it in the meanwhile" and oh, boy, have I been wrong...

I am considering reverting again and not updating until the issue is resolved, however not having found any post about it, there's no way to check... well, there's my post now, I guess...

Unfortunately I don't have a fix, this seems to be a new issue. Maybe the game engine requires the signing to be done? I use prime-run too, but just to run games. I don't do game development, so I don't use engines directly.

I would say keep your system kernel and nvidia driver back for now so it works. Hopefully someone figures out a workaround or fixes it soon.

As far as I can see, prime-run is "only" this script

The only file in the nvidia-prime package, which isn't changed since a long time.
So the issue should be somewhere else in the updated packages.
Maybe try with a different kernel?

Was considering why on update dkms built nvidia against linux-headers and not linux-zen-headers ( and for some reason there were no linux-tkg-bmq headers in that list or none dkms knew about ).
I do have the tkg-bmq headers.

Could that have anything to do with it?

Could be...
I'm not so technically expert but that sounds strange.
Another reason to try a different kernel.

I just checked and I still have linux-headers 5.18.7 but linux-zen-headers 5.18.8.
Mine built against both zen and vanilla, one after the other and got the same errors on both. Not sure if that is the issue though.

I'll revert to a snapshot and investigate when I have more time and the necessary mood.

Feel free to either close this or let it die by itself unless someone with a solution comes along.

I considered using zen... but I am not very inclined to take the time to do that now.

Based on your inxi output, prime is working fine here and as intended. Are you sure this isn't a secondary issue related to the Nvidia driver or Godot directly?

Can you rebuipd modules and reboot?

sudo dkms install nvidia

That gave me an error and help output:

Signing key: /var/lib/dkms/mok.key
Public certificate (MOK): /var/lib/dkms/mok.pub
Error! Arguments <module> and <module-version> are not specified.
Usage: add <module>/<module-version> or
       add -m <module>/<module-version> or
       add -m <module> -v <module-version>

I added the version...

sudo dkms install nvidia/515.57
Module nvidia/515.57 already installed on kernel 5.18.8-zen1-1-zen (x86_64)

I had to remove then install it again.

sudo dkms remove nvidia/515.57
... bunch of info about modules like below ...

sudo dkms install nvidia/515.57
Binary sign-file not found, module won't be signed
Signing key: /var/lib/dkms/mok.key
Public certificate (MOK): /var/lib/dkms/mok.pub

Building module:
Cleaning build area...
'make' -j8 IGNORE_PREEMPT_RT_PRESENCE=1 NV_EXCLUDE_BUILD_MODULES='__EXCLUDE_MODULES' KERNEL_UNAME=5.18.8-zen1-1-zen modules..................
Signing module /var/lib/dkms/nvidia/515.57/build/nvidia.ko
/usr/bin/dkms: line 1033: sha512: command not found
Signing module /var/lib/dkms/nvidia/515.57/build/nvidia-uvm.ko
/usr/bin/dkms: line 1033: sha512: command not found
Signing module /var/lib/dkms/nvidia/515.57/build/nvidia-modeset.ko
/usr/bin/dkms: line 1033: sha512: command not found
Signing module /var/lib/dkms/nvidia/515.57/build/nvidia-drm.ko
/usr/bin/dkms: line 1033: sha512: command not found
Signing module /var/lib/dkms/nvidia/515.57/build/nvidia-peermem.ko
/usr/bin/dkms: line 1033: sha512: command not found
Cleaning build area...

nvidia.ko.zst:
Running module version sanity check.
 - Original module
   - No original module exists within this kernel
 - Installation
   - Installing to /usr/lib/modules/5.18.8-zen1-1-zen/updates/dkms/

nvidia-uvm.ko.zst:
Running module version sanity check.
 - Original module
   - No original module exists within this kernel
 - Installation
   - Installing to /usr/lib/modules/5.18.8-zen1-1-zen/updates/dkms/

nvidia-modeset.ko.zst:
Running module version sanity check.
 - Original module
   - No original module exists within this kernel
 - Installation
   - Installing to /usr/lib/modules/5.18.8-zen1-1-zen/updates/dkms/

nvidia-drm.ko.zst:
Running module version sanity check.
 - Original module
   - No original module exists within this kernel
 - Installation
   - Installing to /usr/lib/modules/5.18.8-zen1-1-zen/updates/dkms/

nvidia-peermem.ko.zst:
Running module version sanity check.
 - Original module
   - No original module exists within this kernel
 - Installation
   - Installing to /usr/lib/modules/5.18.8-zen1-1-zen/updates/dkms/
depmod...

Still got the sha512 errors.

I mean, if you really want to fix the sha512 errors (which, as a sidenote, SHOULD be completely unrelated to the issue you're having), can you try creating a symlink at /usr/bin/sha512 linked to /usr/bin/sha512sum?

I experienced that warning and found Module signing on Arch Linux · Issue #229 · dell/dkms · GitHub and /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found. / Kernel & Hardware / Arch Linux Forums

EDIT: @jonathon: "The DKMS sha512 "error" message can be ignored, it's just noise caused by there being no module signing."

This will get rid of the message but not fix the problem, the sha512 is an argument for another command, it's not supposed to be running sha512sum.

2 Likes

This topic was automatically closed 14 days after the last reply. New replies are no longer allowed.