Nvidia drivers not showing on about screen

i am gnome 46. i am trying to find out why under graphics it says unknown i have NVIDIA 3070 i just re-installed the os i know if it said this the last time and was wondering if i need to do some thing else here is the graphics from garuda inxi

Graphics:
Device-1: NVIDIA GA104 [GeForce RTX 3070 Lite Hash Rate] vendor: Dell
driver: nvidia v: 550.76 alternate: nouveau,nvidia_drm non-free: 550.xx+
status: current (as of 2024-04; EOL~2026-12-xx) arch: Ampere code: GAxxx
process: TSMC n7 (7nm) built: 2020-2023 pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s
lanes: 8 link-max: gen: 4 speed: 16 GT/s lanes: 16 ports: active: none
off: DP-1 empty: DP-2,DP-3,HDMI-A-1 bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 10de:2488
class-ID: 0300
Display: x11 server: X.Org v: 21.1.13 with: Xwayland v: 24.1.0
compositor: gnome-shell driver: X: loaded: nvidia unloaded: modesetting
alternate: fbdev,nouveau,nv,vesa gpu: nvidia,nvidia-nvswitch
display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 2560x1440 s-dpi: 96 s-size: 677x381mm (26.65x15.00")
s-diag: 777mm (30.58")
Monitor-1: DP-1 mapped: DP-0 note: disabled model: LG (GoldStar) ULTRAGEAR
serial: built: 2023 res: 2560x1440 dpi: 93 gamma: 1.2
size: 697x392mm (27.44x15.43") diag: 800mm (31.5") ratio: 16:9 modes:
max: 2560x1440 min: 640x480
API: Vulkan v: 1.3.279 layers: 4 device: 0 type: cpu name: llvmpipe (LLVM
17.0.6 256 bits) driver: mesa llvmpipe v: 24.1.1-arch1.1 (LLVM 17.0.6)
device-ID: 10005:0000 surfaces: xcb,xlib
API: OpenGL Message: Unable to show GL data. glxinfo is missing.

thanks for any help

Where does it say unknown?
In the inxi you posted, it mentions your 3070.

well i was going to do a screen shot but it now shows up under setting/system/about/systemdetails/Graphics.
i was not talking about the innxi. thanks for the reply

it would be more helpful if you post the full inxi

2 Likes