No bluetooth adapter found

It is not detecting my bluetooth adapter but it works well in windows so my bluettoth adapter is working
Some please help to solve this problem as bluetooth is a urgent component for me

System:    Kernel: 5.15.5-zen1-1-zen x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.1.0
parameters: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-linux-zen root=UUID=8d905128-e012-4845-b245-4fd6f1621e3f rw
[email protected] quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
systemd.unified_cgroup_hierarchy=1 resume=UUID=54a50b90-f4b6-4d05-a7a7-d5871e5c0466 loglevel=3
Desktop: KDE Plasma 5.23.3 tk: Qt 5.15.2 info: latte-dock wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM
Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:   Type: Laptop System: HP product: HP Laptop 15-da1xxx v: Type1ProductConfigId
serial: <superuser required> Chassis: type: 10 serial: <superuser required>
Mobo: HP model: 8533 v: 70.29 serial: <superuser required> UEFI-[Legacy]: Insyde v: F.18
date: 03/15/2019
Battery:   ID-1: BAT1 charge: 19.5 Wh (66.3%) condition: 29.4/41.0 Wh (71.6%) volts: 12.9 min: 11.4
model: Hewlett-Packard PABAS0241231 type: Li-ion serial: <filter> status: Charging
CPU:       Info: Quad Core model: Intel Core i5-8265U bits: 64 type: MT MCP arch: Kaby Lake note: check
family: 6 model-id: 8E (142) stepping: C (12) microcode: EA cache: L1: 256 KiB L2: 1024 KiB
L3: 6 MiB
flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 28800
Speed: 843 MHz min/max: 400/3900 MHz Core speeds (MHz): 1: 809 2: 801 3: 810 4: 803 5: 812
6: 802 7: 800 8: 812
Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled
Type: l1tf status: Not affected
Type: mds status: Not affected
Type: meltdown status: Not affected
Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl
Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
Type: spectre_v2 mitigation: Enhanced IBRS, IBPB: conditional, RSB filling
Type: srbds mitigation: TSX disabled
Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:  Device-1: Intel WhiskeyLake-U GT2 [UHD Graphics 620] vendor: Hewlett-Packard driver: i915
v: kernel bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:3ea0 class-ID: 0300
Device-2: NVIDIA GM108M [GeForce MX110] vendor: Hewlett-Packard driver: nouveau v: kernel
bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:174e class-ID: 0302
Device-3: Quanta HP TrueVision HD Camera type: USB driver: uvcvideo bus-ID: 1-5:4
chip-ID: 0408:5365 class-ID: 0e02
Display: x11 server: X.Org 1.21.1.1 compositor: kwin_x11 driver: loaded: intel,nouveau
unloaded: modesetting alternate: fbdev,nv,vesa display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.0x11.2") s-diag: 582mm (22.9")
Monitor-1: eDP1 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 143 size: 340x190mm (13.4x7.5") diag: 389mm (15.3")
Message: Unable to show advanced data. Required tool glxinfo missing.
Audio:     Device-1: Intel Cannon Point-LP High Definition Audio vendor: Hewlett-Packard
driver: snd_hda_intel v: kernel alternate: snd_soc_skl,snd_sof_pci_intel_cnl bus-ID: 00:1f.3
chip-ID: 8086:9dc8 class-ID: 0403
Sound Server-1: ALSA v: k5.15.5-zen1-1-zen running: yes
Sound Server-2: JACK v: 1.9.19 running: no
Sound Server-3: PulseAudio v: 15.0 running: no
Sound Server-4: PipeWire v: 0.3.40 running: yes
Network:   Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet vendor: Hewlett-Packard
driver: r8169 v: kernel port: 4000 bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200
IF: eno1 state: down mac: <filter>
Device-2: Realtek RTL8723DE 802.11b/g/n PCIe Adapter vendor: Hewlett-Packard driver: rtw_8723de
v: N/A modules: rtw88_8723de port: 3000 bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 10ec:d723 class-ID: 0280
IF: wlo1 state: up mac: <filter>
RAID:      Hardware-1: Intel 82801 Mobile SATA Controller [RAID mode] driver: ahci v: 3.0 port: 6060
bus-ID: 00:17.0 chip-ID: 8086:282a rev: N/A class-ID: 0104
Drives:    Local Storage: total: 931.51 GiB used: 8.08 GiB (0.9%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Western Digital model: WD10SPZX-60Z10T0 size: 931.51 GiB
block-size: physical: 4096 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s type: HDD rpm: 5400
serial: <filter> rev: 1A04 scheme: GPT
Partition: ID-1: / raw-size: 37.51 GiB size: 37.51 GiB (100.00%) used: 7.95 GiB (21.2%) fs: btrfs
dev: /dev/sda4 maj-min: 8:4
ID-2: /boot raw-size: 500 MiB size: 499 MiB (99.80%) used: 131.2 MiB (26.3%) fs: vfat
dev: /dev/sda1 maj-min: 8:1
ID-3: /home raw-size: 37.51 GiB size: 37.51 GiB (100.00%) used: 7.95 GiB (21.2%) fs: btrfs
dev: /dev/sda4 maj-min: 8:4
ID-4: /var/log raw-size: 37.51 GiB size: 37.51 GiB (100.00%) used: 7.95 GiB (21.2%) fs: btrfs
dev: /dev/sda4 maj-min: 8:4
ID-5: /var/tmp raw-size: 37.51 GiB size: 37.51 GiB (100.00%) used: 7.95 GiB (21.2%) fs: btrfs
dev: /dev/sda4 maj-min: 8:4
Swap:      Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: zram size: 7.65 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: 100 dev: /dev/zram0
ID-2: swap-2 type: partition size: 2 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: -2 dev: /dev/sda3
maj-min: 8:3
Sensors:   System Temperatures: cpu: 54.0 C pch: 49.0 C mobo: 27.8 C
Fan Speeds (RPM): N/A
Info:      Processes: 256 Uptime: 26m wakeups: 1 Memory: 7.65 GiB used: 2.81 GiB (36.8%) Init: systemd
v: 249 tool: systemctl Compilers: gcc: 11.1.0 clang: 13.0.0 Packages: pacman: 1129 lib: 287
Shell: fish v: 3.3.1 default: Bash v: 5.1.12 running-in: konsole inxi: 3.3.09~

If you include terminal outputs in your post please
use the proper output format in your post.
Using "~" 3 times above and "~" 3 times below the text block
will provide a readable, raw look.

2 Likes

Sorry , I changed kindly help me

Have you tested the linux or linux-lts kernels yet?

Always be sure to test alternate kernels whenever you experience hardware issues.

You have marked this thread solved, what exactly was your solution to your issue?

If your issue is unresolved, please post:

sudo dmesg | grep blue
2 Likes

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.