I installed udisk and then i cant mount my second disk

When i installed udisk and enabled auto mount /sdb1 then i restarted my pc, the disk

gives me error: An error occurred while accessing ‘main’, the system responded: The requested operation has failed: Error mounting /dev/sdb1 at /run/media/gamerlord/main1: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdb1, missing codepage or helper program, or other error

I ran lsblk and it shows that there is no MOUNTPOINTS
and i dont know what to do now :confused:

Use gnome-disk-utility and make you the owner of the drive.

Please, follow the template and post the garuda-inxi, always, on help requests.

3 Likes

/sbd1

  1. garuda-inxi
  2. /dev/sbd1
  3. /dev/sdb1 (letters switched around)
3 Likes

my bad

System:
Kernel: 6.6.10-zen1-1-zen arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 13.2.1
clocksource: tsc available: hpet,acpi_pm
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen
root=UUID=7758260e-7fbd-481e-9819-5335b028eb3f rw rootflags=subvol=@
quiet loglevel=3 ibt=off
Desktop: KDE Plasma v: 5.27.10 tk: Qt v: 5.15.12 info: latte-dock
wm: kwin_x11 vt: 2 dm: SDDM Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
Type: Desktop System: Hewlett-Packard product: HP Z220 CMT Workstation
v: N/A serial: <superuser required> Chassis: type: 6
serial: <superuser required>
Mobo: Hewlett-Packard model: 1790 serial: <superuser required>
UEFI: Hewlett-Packard v: K51 v01.61 date: 05/16/2013
CPU:
Info: model: Intel Core i7-3770 bits: 64 type: MT MCP arch: Ivy Bridge
gen: core 3 level: v2 built: 2012-15 process: Intel 22nm family: 6
model-id: 0x3A (58) stepping: 9 microcode: 0x21
Topology: cpus: 1x cores: 4 tpc: 2 threads: 8 smt: enabled cache:
L1: 256 KiB desc: d-4x32 KiB; i-4x32 KiB L2: 1024 KiB desc: 4x256 KiB
L3: 8 MiB desc: 1x8 MiB
Speed (MHz): avg: 2716 high: 3900 min/max: 1600/3900 scaling:
driver: intel_cpufreq governor: performance cores: 1: 3772 2: 1597 3: 3900
4: 3750 5: 3375 6: 1625 7: 2112 8: 1597 bogomips: 54277
Flags: avx ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx
Vulnerabilities: <filter>
Graphics:
Device-1: NVIDIA GM107 [GeForce GTX 750 Ti] vendor: ZOTAC driver: nvidia
v: 545.29.06 alternate: nouveau,nvidia_drm non-free: 545.xx+ status: current
(as of 2023-10; EOL~2026-12-xx) arch: Maxwell code: GMxxx
process: TSMC 28nm built: 2014-2019 pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 8
link-max: lanes: 16 ports: active: none off: HDMI-A-1 empty: DVI-D-1,VGA-1
bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:1380 class-ID: 0300
Display: x11 server: X.Org v: 21.1.10 with: Xwayland v: 23.2.3
compositor: kwin_x11 driver: X: loaded: nvidia unloaded: modesetting
alternate: fbdev,nouveau,nv,vesa gpu: nvidia,nvidia-nvswitch
display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1920x1200 s-dpi: 93 s-size: 524x321mm (20.63x12.64")
s-diag: 615mm (24.19")
Monitor-1: HDMI-A-1 mapped: HDMI-0 note: disabled
model: Lenovo LEN LT2452pwC serial: <filter> built: 2014 res: 1920x1200
hz: 60 dpi: 94 gamma: 1.2 size: 518x324mm (20.39x12.76")
diag: 611mm (24.1") ratio: 16:10 modes: max: 1920x1200 min: 640x480
API: EGL v: 1.5 hw: drv: nvidia platforms: device: 0 drv: nvidia device: 2
drv: swrast gbm: drv: nvidia surfaceless: drv: nvidia x11: drv: nvidia
inactive: wayland,device-1
API: OpenGL v: 4.6.0 compat-v: 4.5 vendor: nvidia mesa v: 545.29.06
glx-v: 1.4 direct-render: yes renderer: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti/PCIe/SSE2
memory: 1.95 GiB
API: Vulkan v: 1.3.274 layers: 7 device: 0 type: discrete-gpu name: NVIDIA
GeForce GTX 750 Ti driver: nvidia v: 545.29.06 device-ID: 10de:1380
surfaces: xcb,xlib
Audio:
Device-1: Intel 7 Series/C216 Family High Definition Audio
vendor: Hewlett-Packard 7 driver: snd_hda_intel v: kernel bus-ID: 00:1b.0
chip-ID: 8086:1e20 class-ID: 0403
Device-2: NVIDIA GM107 High Definition Audio [GeForce 940MX] vendor: ZOTAC
driver: snd_hda_intel v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 8
link-max: lanes: 16 bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 10de:0fbc class-ID: 0403
Device-3: C-Media USB Audio Device
driver: hid-generic,snd-usb-audio,usbhid type: USB rev: 1.1 speed: 12 Mb/s
lanes: 1 mode: 1.1 bus-ID: 3-2:3 chip-ID: 0d8c:0012 class-ID: 0300
API: ALSA v: k6.6.10-zen1-1-zen status: kernel-api with: aoss
type: oss-emulator tools: alsactl,alsamixer,amixer
Server-1: PipeWire v: 1.0.0 status: active with: 1: wireplumber
status: active 2: pw-jack type: plugin tools: pw-cat,pw-cli,wpctl
Server-2: PulseAudio v: 16.1 status: active with: 1: pulseaudio-alsa
type: plugin 2: pulseaudio-jack type: module tools: pacat,pactl,pavucontrol
Network:
Device-1: Intel 82579LM Gigabit Network vendor: Hewlett-Packard
driver: e1000e v: kernel port: f040 bus-ID: 00:19.0 chip-ID: 8086:1502
class-ID: 0200
IF: eno1 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter>
Bluetooth:
Device-1: Cambridge Silicon Radio Bluetooth Dongle (HCI mode) driver: btusb
v: 0.8 type: USB rev: 2.0 speed: 12 Mb/s lanes: 1 mode: 1.1 bus-ID: 3-1:2
chip-ID: 0a12:0001 class-ID: e001
Report: btmgmt ID: hci0 rfk-id: 0 state: up address: <filter> bt-v: 4.0
lmp-v: 6 status: discoverable: no pairing: no class-ID: 7c0104
RAID:
Hardware-1: Intel SATA Controller [RAID mode] driver: ahci v: 3.0 port: f020
bus-ID: 00:1f.2 chip-ID: 8086:2822 rev: N/A class-ID: 0104
Drives:
Local Storage: total: 1.02 TiB used: 21.6 GiB (2.1%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Hikvision model: HS-SSD-C100 120G
size: 111.79 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
tech: SSD serial: <filter> fw-rev: 979 scheme: GPT
ID-2: /dev/sdb maj-min: 8:16 vendor: Western Digital
model: WD10EARS-00Y5B1 size: 931.51 GiB block-size: physical: 512 B
logical: 512 B speed: 3.0 Gb/s tech: N/A serial: <filter> fw-rev: 0A80
scheme: GPT
Partition:
ID-1: / raw-size: 111.49 GiB size: 111.49 GiB (100.00%)
used: 21.6 GiB (19.4%) fs: btrfs dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2
ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 299.4 MiB (99.80%)
used: 584 KiB (0.2%) fs: vfat dev: /dev/sda1 maj-min: 8:1
ID-3: /home raw-size: 111.49 GiB size: 111.49 GiB (100.00%)
used: 21.6 GiB (19.4%) fs: btrfs dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2
ID-4: /var/log raw-size: 111.49 GiB size: 111.49 GiB (100.00%)
used: 21.6 GiB (19.4%) fs: btrfs dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2
ID-5: /var/tmp raw-size: 111.49 GiB size: 111.49 GiB (100.00%)
used: 21.6 GiB (19.4%) fs: btrfs dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2
Swap:
Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default) zswap: no
ID-1: swap-1 type: zram size: 11.62 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: 100
comp: zstd avail: lzo,lzo-rle,lz4,lz4hc,842 max-streams: 8 dev: /dev/zram0
Sensors:
System Temperatures: cpu: 49.0 C mobo: N/A gpu: nvidia temp: 36 C
Fan Speeds (rpm): N/A gpu: nvidia fan: 33%
Info:
Processes: 310 Uptime: 1h 12m wakeups: 0 Memory: total: 12 GiB
available: 11.63 GiB used: 4.92 GiB (42.3%) Init: systemd v: 255
default: graphical tool: systemctl Compilers: gcc: 13.2.1 Packages:
pm: pacman pkgs: 1849 libs: 530 tools: octopi,paru Shell: fish v: 3.7.0
running-in: konsole inxi: 3.3.31
Garuda (2.6.22-1):
System install date:     2024-01-07
Last full system update: 2024-01-07 ↻
Is partially upgraded:   No
Relevant software:       snapper NetworkManager dracut nvidia-dkms
Windows dual boot:       No/Undetected
Failed units:

also i cant take the owner and it still gives error mounting filesystem

1 Like

i mistook while typing it here :sweat_smile:

i solved it using fix file system thanks for help and sorry for bothering y’all

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.