Hdmi - output not available

I've been using garuda for 2-months now. Today I attempted to connect my pc to my tv via hdmi-cabel to watch a movie, however I couldn't find audio option for my tv. I made some searches and figured it might have something to do with pipewire. I am completely clueless what I am supposed to do. How can I get it working?

aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: HDMI [HDA ATI HDMI], device 3: HDMI 0 [LG TV]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 0: HDMI [HDA ATI HDMI], device 7: HDMI 1 [HDMI 1]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 0: HDMI [HDA ATI HDMI], device 8: HDMI 2 [HDMI 2]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 0: HDMI [HDA ATI HDMI], device 9: HDMI 3 [XV253Q]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 0: HDMI [HDA ATI HDMI], device 10: HDMI 4 [HDMI 4]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 0: HDMI [HDA ATI HDMI], device 11: HDMI 5 [HDMI 5]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 1: Generic [HD-Audio Generic], device 0: ALC887-VD Analog [ALC887-VD Analog]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 1: Generic [HD-Audio Generic], device 1: ALC887-VD Digital [ALC887-VD Digital]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 2: X [PRO X], device 0: USB Audio [USB Audio]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0

aplay shows my tv there on the top, but I can not find it as an audio option in the audio settings.

This topic was automatically closed 14 days after the last reply. New replies are no longer allowed.