Emacsclient wont open in KDE Plasma

garuda-inxi
 ╭─[email protected] in ~ took 14ms
 ╰─λ garuda-inxi

System:
  Kernel: 6.1.1-zen1-1-zen arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 12.2.0
    parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen
    root=UUID=b89a38fa-6eab-49d4-996e-9fcae4c49010 rw [email protected]
    quiet quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
    resume=UUID=93b25246-6f07-43e2-9317-28c4a4248cdf loglevel=3 ibt=off
  Desktop: KDE Plasma v: 5.26.4 tk: Qt v: 5.15.7 info: latte-dock
    wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
  Type: Desktop System: Dell product: OptiPlex 7010 v: 01
    serial: <superuser required> Chassis: type: 3 serial: <superuser required>
  Mobo: Dell model: 0YXT71 v: A02 serial: <superuser required> UEFI: Dell
    v: A21 date: 12/21/2015
Battery:
  Device-1: hidpp_battery_0 model: Logitech G604 Wireless Gaming Mouse
    serial: <filter> charge: 100% (should be ignored) rechargeable: yes
    status: discharging
  Device-2: hidpp_battery_1 model: Logitech Wireless Keyboard
    serial: <filter> charge: 55% (should be ignored) rechargeable: yes
    status: discharging
CPU:
  Info: model: Intel Core i5-3470 bits: 64 type: MCP arch: Ivy Bridge
    gen: core 3 level: v2 built: 2012-15 process: Intel 22nm family: 6
    model-id: 0x3A (58) stepping: 9 microcode: 0x21
  Topology: cpus: 1x cores: 4 smt: <unsupported> cache: L1: 256 KiB
    desc: d-4x32 KiB; i-4x32 KiB L2: 1024 KiB desc: 4x256 KiB L3: 6 MiB
    desc: 1x6 MiB
  Speed (MHz): avg: 1987 high: 3161 min/max: 1600/3600 scaling:
    driver: intel_cpufreq governor: performance cores: 1: 1597 2: 1597 3: 3161
    4: 1596 bogomips: 25542
  Flags: avx ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx
  Vulnerabilities:
  Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled
  Type: l1tf mitigation: PTE Inversion; VMX: conditional cache flushes, SMT
    disabled
  Type: mds mitigation: Clear CPU buffers; SMT disabled
  Type: meltdown mitigation: PTI
  Type: mmio_stale_data status: Unknown: No mitigations
  Type: retbleed status: Not affected
  Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via
    prctl
  Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer
    sanitization
  Type: spectre_v2 mitigation: Retpolines, IBPB: conditional, IBRS_FW,
    STIBP: disabled, RSB filling, PBRSB-eIBRS: Not affected
  Type: srbds status: Vulnerable: No microcode
  Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
  Device-1: AMD Lexa PRO [Radeon 540/540X/550/550X / RX 540X/550/550X]
    vendor: Micro-Star MSI driver: amdgpu v: kernel arch: GCN-4
    code: Arctic Islands process: GF 14nm built: 2016-20 pcie: gen: 3
    speed: 8 GT/s lanes: 8 ports: active: HDMI-A-1 empty: DVI-D-1
    bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 1002:699f class-ID: 0300 temp: 36.0 C
  Device-2: Logitech C920 HD Pro Webcam type: USB
    driver: snd-usb-audio,uvcvideo bus-ID: 1-1.3:3 chip-ID: 046d:0892
    class-ID: 0102 serial: <filter>
  Display: x11 server: X.Org v: 21.1.6 with: Xwayland v: 22.1.7
    compositor: kwin_x11 driver: X: loaded: amdgpu unloaded: modesetting
    alternate: fbdev,vesa dri: radeonsi gpu: amdgpu display-ID: :0 screens: 1
  Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.00x11.22")
    s-diag: 582mm (22.93")
  Monitor-1: HDMI-A-1 mapped: HDMI-A-0 model: Sceptre F27 serial: <filter>
    built: 2021 res: 1920x1080 dpi: 81 gamma: 1.2 size: 600x330mm (23.62x12.99")
    diag: 685mm (27") ratio: 16:9 modes: max: 1920x1080 min: 720x400
  API: OpenGL v: 4.6 Mesa 22.3.1 renderer: AMD Radeon RX 550 / 550 Series
    (polaris12 LLVM 14.0.6 DRM 3.49 6.1.1-zen1-1-zen) direct render: Yes
Audio:
  Device-1: Intel 7 Series/C216 Family High Definition Audio vendor: Dell
    driver: snd_hda_intel bus-ID: 1-1.3:3 v: kernel chip-ID: 046d:0892
    bus-ID: 00:1b.0 chip-ID: 8086:1e20 class-ID: 0102 class-ID: 0403
    serial: <filter>
  Device-2: AMD Baffin HDMI/DP Audio [Radeon RX 550 640SP / 560/560X]
    vendor: Micro-Star MSI driver: snd_hda_intel v: kernel pcie: gen: 3
    speed: 8 GT/s lanes: 8 bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 1002:aae0 class-ID: 0403
  Device-3: Logitech C920 HD Pro Webcam type: USB
    driver: snd-usb-audio,uvcvideo
  Sound API: ALSA v: k6.1.1-zen1-1-zen running: yes
  Sound Interface: sndio v: N/A running: no
  Sound Server-1: PulseAudio v: 16.1 running: no
  Sound Server-2: PipeWire v: 0.3.63 running: yes
Network:
  Device-1: Intel 82579LM Gigabit Network vendor: Dell driver: e1000e
    v: kernel port: f040 bus-ID: 00:19.0 chip-ID: 8086:1502 class-ID: 0200
  IF: eno1 state: down mac: <filter>
  Device-2: Intel Wi-Fi 6 AX210/AX211/AX411 160MHz driver: iwlwifi v: kernel
    pcie: gen: 2 speed: 5 GT/s lanes: 1 bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 8086:2725
    class-ID: 0280
  IF: wlp3s0 state: up mac: <filter>
Bluetooth:
  Device-1: Cambridge Silicon Radio Bluetooth Dongle (HCI mode) type: USB
    driver: btusb v: 0.8 bus-ID: 3-1:2 chip-ID: 0a12:0001 class-ID: e001
  Report: bt-adapter ID: hci0 rfk-id: 0 state: up address: <filter>
Drives:
  Local Storage: total: 931.51 GiB used: 21.63 GiB (2.3%)
  SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
  ID-1: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Samsung model: SSD 860 EVO 1TB
    size: 931.51 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 3.0 Gb/s
    type: SSD serial: <filter> rev: 3B6Q scheme: GPT
Partition:
  ID-1: / raw-size: 914.08 GiB size: 914.08 GiB (100.00%)
    used: 21.63 GiB (2.4%) fs: btrfs dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2
  ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 299.4 MiB (99.80%)
    used: 608 KiB (0.2%) fs: vfat dev: /dev/sda1 maj-min: 8:1
  ID-3: /home raw-size: 914.08 GiB size: 914.08 GiB (100.00%)
    used: 21.63 GiB (2.4%) fs: btrfs dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2
  ID-4: /var/log raw-size: 914.08 GiB size: 914.08 GiB (100.00%)
    used: 21.63 GiB (2.4%) fs: btrfs dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2
  ID-5: /var/tmp raw-size: 914.08 GiB size: 914.08 GiB (100.00%)
    used: 21.63 GiB (2.4%) fs: btrfs dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2
Swap:
  Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
  ID-1: swap-1 type: zram size: 15.58 GiB used: 2.55 GiB (16.4%)
    priority: 100 dev: /dev/zram0
  ID-2: swap-2 type: partition size: 17.14 GiB used: 0 KiB (0.0%)
    priority: -2 dev: /dev/sda3 maj-min: 8:3
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 40.0 C mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 37.0 C
  Fan Speeds (RPM): N/A gpu: amdgpu fan: 3050
Info:
  Processes: 325 Uptime: 7d 6h 36m wakeups: 135 Memory: 15.58 GiB
  used: 9.36 GiB (60.1%) Init: systemd v: 252 default: graphical
  tool: systemctl Compilers: gcc: 12.2.0 clang: 14.0.6 Packages: pm: pacman
  pkgs: 2117 libs: 570 tools: octopi,pamac,paru Shell: fish v: 3.5.1
  default: Bash v: 5.1.16 running-in: konsole inxi: 3.3.24
Garuda (2.6.12-1):
  System install date:     2022-11-27
  Last full system update: 2022-12-30 ↻
  Is partially upgraded:   No
  Relevant software:       NetworkManager
  Windows dual boot:       No/Undetected
  Snapshots:               Snapper
  Failed units:            


I try to open up Emacs(Client) from the KDE Menu which has the following setup

sh -c 'if [ -n "\$*" ]; then exec emacsclient --alternate-editor= --display="\$DISPLAY" "\[email protected]"; else exec emacsclient --alternate-editor= --create-frame; fi' placeholder %F

Nothing opens up, I have tried changing it to

emacsclient -c 

but nothing opens. I am using the fish shell but have also tried it in bash.
if i type(in terminal):

sh -c -c 'if [ -n "\$*" ]; then exec emacsclient --alternate-editor= --display="\$DISPLAY" "\[email protected]"; else exec emacsclient --alternate-editor= --create-frame; fi' placeholder %F 

then it opens correctly but not via the menu. Please help.

This topic was automatically closed 14 days after the last reply. New replies are no longer allowed.