Control device does not react

##########################################################
System:
Kernel: 5.17.5-zen1-1-zen arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.2.0
parameters: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-linux-zen
root=UUID=afaf3797-0958-4967-8df8-3f0b6c631970 rw [email protected]
quiet quiet splash rd.udev.log_priority=3 vt.global_cursor_default=0
loglevel=3
Desktop: KDE Plasma v: 5.24.5 tk: Qt v: 5.15.3 info: latte-dock
wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM Distro: Garuda Linux base: Arch Linux
Machine:
Type: Desktop System: Gigabyte product: B550M H v: N/A
serial:
Mobo: Gigabyte model: B550M H v: x.x serial:
UEFI: American Megatrends v: F3 date: 08/20/2020
Battery:
Device-1: hidpp_battery_0 model: Logitech Wireless Mouse serial:
charge: 55% (should be ignored) rechargeable: yes status: discharging
CPU:
Info: model: AMD Ryzen 5 3600XT bits: 64 type: MT MCP arch: Zen 2
family: 0x17 (23) model-id: 0x71 (113) stepping: 0 microcode: 0x8701021
Topology: cpus: 1x cores: 6 tpc: 2 threads: 12 smt: enabled cache:
L1: 384 KiB desc: d-6x32 KiB; i-6x32 KiB L2: 3 MiB desc: 6x512 KiB
L3: 32 MiB desc: 2x16 MiB
Speed (MHz): avg: 3573 high: 3738 min/max: 2200/4635 boost: enabled
scaling: driver: acpi-cpufreq governor: performance cores: 1: 3738 2: 3592
3: 3598 4: 3593 5: 3582 6: 3244 7: 3594 8: 3589 9: 3592 10: 3593 11: 3588
12: 3584 bogomips: 91035
Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm
Vulnerabilities:
Type: itlb_multihit status: Not affected
Type: l1tf status: Not affected
Type: mds status: Not affected
Type: meltdown status: Not affected
Type: spec_store_bypass
mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl
Type: spectre_v1
mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
Type: spectre_v2
mitigation: Retpolines, IBPB: conditional, STIBP: conditional, RSB filling
Type: srbds status: Not affected
Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
Device-1: AMD Navi 10 [Radeon RX 5600 OEM/5600 XT / 5700/5700 XT]
vendor: ASUSTeK driver: amdgpu v: kernel pcie: gen: 4 speed: 16 GT/s
lanes: 16 ports: active: DP-2,HDMI-A-1 empty: DP-1,DP-3 bus-ID: 0b:00.0
chip-ID: 1002:731f class-ID: 0300
Device-2: Microdia Dual Mode Camera (8006 VGA) type: USB
driver: hid-generic,usbhid bus-ID: 3-4:2 chip-ID: 0c45:8006 class-ID: 0301
Display: x11 server: X.Org v: 21.1.3 with: Xwayland v: 22.1.1
compositor: kwin_x11 driver: X: loaded: amdgpu unloaded: modesetting,radeon
alternate: fbdev,vesa gpu: amdgpu display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 3840x1080 s-dpi: 96 s-size: 1016x285mm (40.00x11.22")
s-diag: 1055mm (41.54")
Monitor-1: DP-2 mapped: DisplayPort-1 pos: primary,right model: XZ4010
serial: built: 2020 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 82 gamma: 1.2
size: 597x336mm (23.5x13.23") diag: 685mm (27") ratio: 16:9 modes:
max: 1920x1080 min: 720x400
Monitor-2: HDMI-A-1 mapped: HDMI-A-0 pos: primary,left model: HDMI
built: 2020 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 82 gamma: 1.2
size: 597x336mm (23.5x13.23") diag: 685mm (27") ratio: 16:9 modes:
max: 1920x1080 min: 640x350
OpenGL: renderer: AMD Radeon RX 5600 XT (navi10 LLVM 13.0.1 DRM 3.44
5.17.5-zen1-1-zen)
v: 4.6 Mesa 22.0.2 direct render: Yes
Audio:
Device-1: AMD Navi 10 HDMI Audio driver: snd_hda_intel v: kernel pcie:
gen: 4 speed: 16 GT/s lanes: 16 bus-ID: 0b:00.1 chip-ID: 1002:ab38
class-ID: 0403
Device-2: AMD Starship/Matisse HD Audio vendor: Gigabyte
driver: snd_hda_intel v: kernel pcie: gen: 4 speed: 16 GT/s lanes: 16
bus-ID: 0d:00.4 chip-ID: 1022:1487 class-ID: 0403
Sound Server-1: ALSA v: k5.17.5-zen1-1-zen running: yes
Sound Server-2: PulseAudio v: 15.0 running: no
Sound Server-3: PipeWire v: 0.3.51 running: yes
Network:
Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet
vendor: Gigabyte driver: r8169 v: kernel pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s
lanes: 1 port: f000 bus-ID: 08:00.0 chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200
IF: enp8s0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac:
Drives:
Local Storage: total: 3.57 TiB used: 67.29 GiB (1.8%)
SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required.
ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: Kingston model: SA2000M8500G
size: 465.76 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B
speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial: rev: S5Z42105
temp: 38.9 C scheme: GPT
ID-2: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Seagate model: ST3500413AS
size: 465.76 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
type: HDD rpm: 7200 serial: rev: JC45 scheme: GPT
ID-3: /dev/sdb maj-min: 8:16 vendor: Kingston model: SA400S371920G
size: 1.75 TiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
type: SSD serial: rev: 0101 scheme: GPT
ID-4: /dev/sdc maj-min: 8:32 vendor: Seagate model: ST1000DM010-2EP102
size: 931.51 GiB block-size: physical: 4096 B logical: 512 B
speed: 1.5 Gb/s type: HDD rpm: 7200 serial: rev: CC43
scheme: GPT
Partition:
ID-1: / raw-size: 465.46 GiB size: 465.46 GiB (100.00%)
used: 31.82 GiB (6.8%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 299.4 MiB (99.80%)
used: 576 KiB (0.2%) fs: vfat dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
ID-3: /home raw-size: 465.46 GiB size: 465.46 GiB (100.00%)
used: 31.82 GiB (6.8%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
ID-4: /var/log raw-size: 465.46 GiB size: 465.46 GiB (100.00%)
used: 31.82 GiB (6.8%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
ID-5: /var/tmp raw-size: 465.46 GiB size: 465.46 GiB (100.00%)
used: 31.82 GiB (6.8%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p2 maj-min: 259:2
Swap:
Kernel: swappiness: 133 (default 60) cache-pressure: 100 (default)
ID-1: swap-1 type: zram size: 15.61 GiB used: 1.8 MiB (0.0%)
priority: 100 dev: /dev/zram0
Sensors:
System Temperatures: cpu: 16.8 C mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 60.0 C
mem: 62.0 C
Fan Speeds (RPM): N/A gpu: amdgpu fan: 0
Info:
Processes: 376 Uptime: 19m wakeups: 2 Memory: 15.61 GiB
used: 3.97 GiB (25.4%) Init: systemd v: 250 tool: systemctl Compilers:
gcc: 11.2.0 Packages: pacman: 1410 lib: 341 Shell: Bash v: 5.1.16
running-in: tilix inxi: 3.3.15
Garuda (2.6.2-1):
System install date: 2022-05-05
Last full system update: 2022-05-05 ↻
Is partially upgraded: No
Relevant software: NetworkManager
Windows dual boot: Probably (Run as root to verify)
Snapshots: Snapper
Failed units: bluetooth-autoconnect.service
##########################################################
Hello, good day to everyone.
I have a problem with my gamepad balambrush, I connect it and it doesn't stop blinking, it appears to be connected but it doesn't react, I tried to install xbox--generic-controller and xboxdrv, but it still doesn't work, any ideas?, I've been wanting to use the control all day, I already used it on a windows laptop and it works very well, everything works except the gamepad, thank you very much.

Please, edit your post.

1 Like

This topic was automatically closed 14 days after the last reply. New replies are no longer allowed.